banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Cyprus
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Cyprus vakanties

Vakantie Cyprus

Cyprus

Cyprus een bijzondere vakantiebestemming


In het oosten van de Middellandse Zee is het eiland Cyprus gelegen. Het eiland is voor veel mensen bijzonder, want veel legenden en mythen komen vanaf dit eiland. De geschiedenis van Cyprus gaat tot tien duizenden jaren terug. Veel culturen en wereldbekende personen hebben een connectie met dit eiland dat in de Middellandse Zee is gelegen. Het eiland Cyprus wordt ook wel het eiland van de goden genoemd doordat zowel Cleopatra als Alexander de Grote er aanspraak op het eiland hebben gemaakt. Ook de godin van de liefde, Aphrodite heeft Cyprus al mythologische geboorteplaats. Cyprus is een uitzonderlijk mooi eiland en heel veelzijdig, zo heeft Cyprus de mooiste stranden van Europa en treft men in de binnenlanden de historische cultuur en een prachtig mooie natuur aan. Het landschap van Cyprus wisselt zich af met fruitboomplantages, olijfbomen, wijngaarden, dromerige dorpjes, archeologische opgravingen en de bossen op het Troodosgebergte en het Kyreniagebergte. In de vele pittoreske dorpjes op Cyprus kan er worden weg gedroomd en de schone zandstranden die Cyprus rijk is zijn de ideale ingrediënten voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Een vlucht is makkelijk te boeken, er zijn veel vliegmaatschappijen die naar Cyprus vliegen. Voor een zonvakantie is het Cyprus een regelrechte aanrader, want het hele jaar door wordt dit eiland overgoten met de mediterrane zon.

Geografie van Cyprus


Cyprus is gelegen in het oosten van de Middellandse Zee en het eiland is opgedeeld in twee delen. Het grootste gedeelte van het eiland word door de Cypriotische regering gecontroleerd en het kleinere deel wordt bestuurd door de niet erkende staat Turks Republiek Noord Cyprus. Tussen deze twee delen in ligt de VN bufferzone genaamd de United Nations Peacekeeping Force in Cyprus. De bufferzone splits ook de hoofdstad van Cyprus Nicosia (Lefkosia) precies in twee delen. Het eiland heeft nog meer belangrijke en bekende plaatsten buiten de hoofdstad om, zoals Paphos, Limassol en Larnaca in het Cypriotische gedeelte en Kyrenia en Famagusta in de niet erkende staat Turks Republiek Noord Cyprus. Het eiland mag dan verdeeld zijn in twee delen, de onrust is er al lang niet meer aanwezig en er kan gewoon naar beide delen van het eiland gegaan worden voor een Cyprus vakantie. Cyprus ligt ten zuiden van Turkije en ten westen van Syrië. Door de ligging van het eiland behoort Cyprus geografisch tot het Aziatische continent, echter wordt Cyprus veel vaker tot Europa gerekend.

Natuur, klimaat en stranden Cyprus


Cyprus is een eiland met een veelzijdig karakter, zo heeft het eiland twee bergmassieven eentje in het noorden en eentje in het zuidwesten. In het voorjaar stroomt er in deze twee gebergtes water in de bergrivieren en dat komt door het smelten van de sneeuw op de hoogste punten. Tussen deze twee berggebieden ligt de Mesaoris. In de natuur groeien veel laurierbomen en cipressen en er worden veel wijngaarden aangetroffen. Door de ligging van Cyprus is het eiland het warmste en droogste eiland in de Middellandse Zee. Het klimaat dat op Cyprus heerst is het mediterraan klimaat met extreem hete zomers en zachte en koelere winters. Het voorjaar begint op het eiland al in februari en eindigt eind november. In de periode van oktober tot en met april kan er wel kans op neerslag zijn. De rest van het jaar is Cyprus een zonovergoten eiland wat zich uitstekend leent voor een zonvakantie. Een zonvakantie Cyprus kan niet zonder prachtig schone zandstradnen. Gelukkig heeft Cyprus van schone zandstranden meer dan genoeg, maar liefst 56 stranden van Cyprus zijn gecertificeerd met een Blauwe Vlag van het Foundation for Environmental Education (FEE). Het populairste strand op het eiland is Nissi Beach en ligt in het oosten van het eiland bij de stad Agia Napa. In het westen ligt ook een prachtig mooi zandstrand namelijk Coral Bay.

All inclusive vakantie Cyprus


De heerlijke zandstranden, de dromerige dorpjes, de archeologische opgravingen en de diversiteit in de landschappen maken Cyprus tot een bijzondere vakantiebestemming. Door een All Inclusive vakantie te boeken naar Cyprus kan er onbeperkt genoten worden van een welverdiende vakantie en van al het moois dat het bijzondere Cyprus te bieden heeft. Kortom het eiland Cyprus draagt bij aan een veelzijdige vakantie.