banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Punta Cana

Abora Continental By Lopesan

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 03-06-2020
Reisduur: 8 dagen
corendon

Prijs: v.a. € 499,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: prijsvrij stipreizen

Coral Beach Rotana Resort Ti

Egypte / Rode Zeekust

Vertrekdatum: 10-01-2021
Reisduur: 8 dagen
dreizen

Prijs: v.a. € 461,-

stars Bekijk Reis

Kirman Sidemarin Beach&spa

Turkije / Side

Vertrekdatum: 26-10-2020
Reisduur: 8 dagen
corendon

Prijs: v.a. € 623,-

stars Bekijk Reis

Allsun Estrella&coral De Mar

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 21-10-2020
Reisduur: 7 dagen
dreizen

Prijs: v.a. € 501,-

stars Bekijk Reis

Eftalia Marin Resort

Turkije / Alanya

Vertrekdatum: 22-10-2020
Reisduur: 8 dagen
corendon

Prijs: v.a. € 496,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Punta CanaAlgemene informatie Punta Cana

De Dominicaanse Republiek is een geweldige mooi eiland in de Caraïben waar je betaalbaar kunt genieten van een all inclusive vakantie. Op het eiland vind je de stad Punta Cana met hagelwitte zandstranden. Het is veruit de populairste vakantiebestemming voor een all inclusive vakantie op de Dominicaanse Republiek. In de fabelachtige badplaats zal je het gevoel hebben dat je op een bounty eiland bent beland. Punta Cana heeft alle kenmerken van een bounty eiland. Tropische kusten, groene binnenlanden en de Caribische sfeer zorgen hier allemaal voor. Naast dat de badplaats met haar tropische aanblik doet denken aan een bounty eiland heeft Punta Cana en de rest van het eiland een rijke geschiedenis. Het is dus zelfs mogelijk om tijdens je all inclusive vakantie er op uit te trekken om de rijke historie van de Dominicaanse Republiek te ontdekken. Voor de meeste toeristen staat een vakantie in Punta Cana in het teken van rust en genieten, want het vijftig kilometer lange hagelwitte zandstrand van Punta Cana verveelt niet snel. In de badplaats vind je buitengewoon veel grootschalige resorts waar het heerlijk vertoeven is tijdens je all inclusive vakantie. Als sportliefhebber is een vakantie naar de Dominicaanse Republiek ook aan te raden want je kunt er golfen en golven. Punta Cana heeft een golfbaan met 18-holes genaamd Punta Espada Golf Course, je kunt de golfbaan ook vanaf de golven bekijken want in Punta Cana kun je duiken of snorkelen. Blijf je liever boven water dan kun je bijvoorbeeld diepzeevissen of een tocht maken op een catamaran. Voor degene die meer wil dan alleen zon, zee en strand is het mogelijk om diverse excursies te maken, bijvoorbeeld een jeeptocht door de schitterende groene binnenlanden. Op all inclusive vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Ga naar de geliefde badplaats Punta Cana.

Geografie, natuur en klimaat Punta Cana

Punta Cana is een geliefde badplaats in de provincie La Altagracia. De badplaats ligt in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. De naam van de badplaats is te herleiden van de ligging van de stad, aan de punt van het eiland en hier groeit veel suikerriet wat betekent Cana, dus zodoende heet de badplaats Punta Cana. In het noordwesten van Punta Cana ligt de internationale luchthaven Punta Cana International Airport. De kust in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek staat bekend vanwege haar mooie en tropische stranden en azuurblauwe zee. Voor de kust van Punta Cana ligt een groot koraalrif. Verder kent de Dominicaanse Republiek een ontzettend groen achterlandschap waar regenwouden en mangrovebossen elkaar afwisselen. Punta Cana kent een klimaat dat enorm tropische is en een hele hoge luchtvochtigheid kent het hele jaar door. De badplaats kent een constante temperatuur het gehele jaar door. De gemiddelde maandtemperatuur schommelt tussen 24 en 28 graden Celsius. Op de Dominicaanse Republiek kent men twee seizoenen, het regenseizoen en het droge seizoen. De Dominicaanse Republiek ligt in het orkaan gebied en in de periode van juni tot en met november is de kans op een orkaan aanzienlijk groot.

Cultuur en bezienswaardigheden Punta Cana

Net als op veel andere eilanden in de Caribische gebied heeft de Dominicaanse Republiek ook een gevarieerde cultuur en dit heeft te maken met het feit dat er veel verschillende invloeden door de jaren heen met elkaar gemixt zijn. De oorspronkelijke cultuur van de Dominicanen is de Taíno cultuur, maar deze is door de jaren heen gemixt met onder andere Franse, Afrikaanse en Spaanse elementen. De Spaanse taal, het Castellano, is de officiële spreektaal. De toeristische attractie van Punta Cana is het hagelwitte zandstrand, verder zijn er in de omgeving weinig tot geen dorpjes te vinden. De hoofdstad van de provincie La Altagracia is Higüey en ligt op vijftig kilometer afstand. In deze plaats is de belangrijkste historische attractie de Basilica de La Altagracia. Verder kun je tijdens je all inclusive vakantie genieten van de groene landschappen in het binnenland. Ook kun je in de azuurblauwe zee duiken en snorkelen om de prachtige onderwaterwereld van Punta Cana te ontdekken.

Overige informatie Punta Cana

Punta Cana heeft een hagelwit zandstrand over een totale lengte van vijftig kilometer. De geliefde badplaats is gelegen in de meest oostelijke kuststrook van de Dominicaanse Republiek. Punta Cana is geen stad of dorp zoals je mogelijk gewend bent bij andere badplaatsen. In Punta Cana vindt je enkel grootschalige all inclusive resorts. De accommodaties zijn allemaal in een vrolijke Caribische stijl gebouwd en beschikken over alle faciliteiten. Aan de rand van Punta Cana ligt het ecologische natuurpark ‘Los Ojos Indigenas’. Dit park bestaat uit tweeduizend hectare beschermd leefgebied voor enorm veel vogels, planten en insecten. Tijdens een all inclusive vakantie in Punta Cana staat alles voornamelijk in het teken van rust en optimaal genieten. Boek een vakantie naar Punta Cana en waan jezelf op een bounty eiland.