banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Dubai
Vakanties in Dubai

Rixos The Palm

Arabische Emiraten / Dubai

Vertrekdatum: 08-12-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1830,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Grand Excelsior Bur Dubai

Arabische Emiraten / Dubai

Vertrekdatum: 14-04-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 793,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Algemene informatie Dubai

Dubai VakantieEen wereldstad van formaat, dat is Dubai. Als je hier wilt genieten van een vakantie vergeet dan de historische bezienswaardigheden en een divers flora en fauna. In Dubai draait het om hele andere dingen. De afgelopen jaren is er ongelooflijk veel geld in Dubai geïnvesteerd om er voor te zorgen dat de stad het toeristenoord van de wereld wordt. Alles maar dan ook echt alles in de stad is gebouwd voor de toeristen. Het kan in Dubai niet gek genoeg want alles moet over the top zijn. Tijdens je all inclusive Dubai vakantie zal je zien dat alles er spik en span uitziet. Je zult er tientallen shoppingmalls treffen, de hoogste wolkenkrabber van de wereld, het grootste aquarium, de spectaculairste attracties en het enige zeven sterren hotel van de wereld. Ogen heb je te kort als je in Dubai bent voor een vakantie. De stad heeft namelijk een prachtige skyline met hoge wolkenkrabbers en op straat rijden de duurste auto’s. Omdat alles in Dubai gebouwd is voor toeristen waant een ieder zich in een waar paradijs. Dubai kent prachtige stranden maar omdat er mogelijk te weinig strand was is er besloten om in zee eilanden te creëren waardoor het aantal kilometers aan strand flink toegenomen is. Nederlandse baggeraars hebben er voor gezorgd dat de eilanden The Palms en The World een feit zijn geworden in de zee voor de kust van Dubai. Er zijn prachtige accommodaties te vinden in Dubai en deze zijn allemaal spiksplinternieuw. Er zijn enkele accommodaties die op basis van all inclusive te boeken zijn, maar het zijn er nog niet bijster veel. In Dubai kun je absoluut genieten van een welverdiende vakantie. Ben je de moderne stad even beu, geen probleem ontdek de woestijn buiten de stad Dubai.

Geografie, natuur en klimaat Dubai

Dubai stad ligt aan de noordzijde van het gelijknamige emiraat. De stad is volledig gebouwd voor toeristen omdat de men na de olie ook graag een goed lopende economie wil hebben. Door de jaren heen heeft Dubai een prachtige skyline gebouwd met de mooiste wolkenkrabbers. De moderne toeristen stad ligt direct aan de Perzische Golf. Het is hierdoor de uitgelezen stad voor een geweldige zonvakantie. Dubai heeft weinig flora en fauna, de stad is volledig gebouwd voor de toeristen en voorheen was het een groot stuk woestijn. Het is nog steeds mogelijk om de woestijn in te trekken alleen zal je deze buiten de stad zelf moeten opzoeken. De meeste toeristen verkennen de woestijn met een jeepsafari. In Dubai schijnt vrijwel altijd de zon en het regent er zelden. In de wintermaanden is de temperatuur in Dubai het meest aangenaam, hierdoor is Dubai de ideale winterzonbestemming. In de zomermaanden kan het extreem warm worden, de temperatuur kan zelfs ondragelijk zijn. Het is niet aan te raden om Dubai in de zomer aan te doen voor een all inclusive vakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Dubai

De Emiraten hebben een internationaal karakter en hierdoor is er een mix van verschillende nationaliteiten in Dubai waar te nemen. Er zijn wel een aantal aspecten waar mee je als reiziger rekening dient te houden tijdens een all inclusive vakantie naar Dubai. Gebruik ten alle tijden je rechterhand en tijdens de vastenmaand Ramadan is het niet toegestaan om tussen zonsopkomst en zonsondergang in het openbaar te eten, te drinken of te roken. Bars en restaurants worden op de Ramadan aangepast. De meeste hotels in Dubai houden wel de restaurants open maar het is niet gebruikelijk dat er dan eten geserveerd wordt. De Ramadan valt elk jaar in een andere maand, het is namelijk afhankelijk van de stand van de maan. De Jumeirah Moskee is sowieso een aanrader om te zien, het is namelijk een spectaculair voorbeeld van de moderne Islamitische architectuur. Andere bezienswaardigheden in Dubai zijn voornamelijk moderne dingen zoals de luchthaven, het zeven sterren hotel Burj Al Arab, het grootste overdekte winkelcentrum met grootste aquarium, Ferrari World, The World Island, The Palms islands en noem maar op er is meer dan genoeg te bewonderen in het altijd zonnige Dubai.

Overige informatie Dubai

Dubai is een geweldige badplaats met de allure van een wereldstad. Alles maar dan ook alles is gebouwd voor de toeristen. Als je een all inclusive vakantie wilt boeken naar Dubai heb je op dit moment nog niet heel veel keuze, maar in de toekomst is het goed mogelijk dat er meer all inclusive hotels in Dubai komen. Als je een vakantie boekt naar Dubai is het aan te raden om altijd rekening te houden met de Ramadan. De Ramadan valt elk jaar in een andere periode, want de Ramadan wordt afgestemd op de stand van de maan. Bekijk bij ons het aanbod all inclusive vakanties naar Dubai en boek jou vakantie naar deze wereldstad van formaat.