banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Egypte
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Egypte vakanties

all inclusive vakantie Egypte

Egypte

Vakantie Egypte, het land van de piramides


Egypte is een staat in het noordoosten van Afrika en het land grenst aan de Middellandse Zee en aan de Rode Zee. Het land staat ook wel bekend als het land van de piramides. Egypte is één grote antieke bezienswaardigheid, nergens in de wereld zijn er zoveel monumenten als in het prachtige Egypte. Jaarlijks boeken honderdduizenden vakantiegangers een vakantie met Egypte als eindbestemming. Ook onder Nederlanders is het land immens populair als vakantiebestemming. Het land staat niet alleen bekend om de vele bezienswaardigheden uit het heden en het verleden, maar ook om het grote aanbod all inclusive vakantie resorts die gelegen zijn aan de Rode Zee. Daarnaast is Egypte gezegend met een meer dan uitstekend klimaat, waarbij het vakantieland het hele jaar door bezocht kan worden. De Rode Zee is een immens populaire bestemming omdat er lange zandstranden zijn en er ontzettend veel watersport mogelijkheden zijn. Door heel het land loopt ook de levensader, namelijk de Nijl. De Nijl is enorm belangrijk voor het landschap van Egypte en daarnaast is het ook een veel geboekte bestemming voor een Nijlcruise. Een Egypte vakantie is een complete reis door het heden en het eeuwenoude verleden en het zal een onuitwisbare indruk achterlaten bij iedere vakantieganger.

Geografie en klimaat Egypte


In het noordoosten van Afrika ligt het land van de piramides. De hoofdstad van Egypte is Caïro en is de grootste stad van het hele continent Afrika. Aan de noordkant van het land ligt de Middellandse Zee en in het oosten grenst Egypte aan de Rode Zee. De meeste Egyptenaren leven langs de Nijl en daarom wordt dit ook de levensader genoemd van het land. Het hoogste punt is gelegen op 2629 meter en dit is Mount Catherine. Het landschap van Egypte kenmerkt zich voornamelijk door de woestijn, het grootste gedeelte van het land behoort tot de Sahara. Doordat Egypte voornamelijk in de woestijn ligt, heerst er een typisch woestijnklimaat. Neerslag valt er nauwelijks en het hele jaar door is er vrijwel nooit een wolk te bespeuren. De wintermaanden in Egypte zijn november, december, januari, februari en maart maar het enige dat veranderd is een kleine daling van de temperatuur en een stijging van de luchtvochtigheid. Langs de Middellandse Zee heerst er geen woestijnklimaat.

Piramides en Egyptische oudheid


Egypte is bekend geworden door haar mooie piramides en de Egyptische oudheid. De Egyptische geschiedenis gaat net zo ver terug als die van de mensen. Het oude Egypte heeft prachtige bouwwerken gevormd die tot op heden nog steeds te zien zijn. We hebben het dan natuurlijk over de sfinx en de piramiden van Gizeh. Egypte heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en oude bezienswaardigheden. De cultuur van het land gaat maar liefst 6000 jaar terug en het oude Egypte was één van de eerste beschavingen in de wereld. De cultuur van Egypte heeft in een later stadium min of meer de culturen van Europa, het Midden Oosten en andere Afrikaanse staten beïnvloed. Door de lange geschiedenis van het land is er ook een schat aan bezienswaardigheden. UNESCO heeft maar liefst 7 monumenten uit Egypte op de lijst van Werelderfgoederen staan. De 7 monumenten zijn de piramidevelden van Gizeh tot Dahsur, Abu Menu, Thebe, de Nubische monumenten van Abu Simbel tot Philae, het Sint-Catharinagebied, Islamitisch Caïro en de Wadi Al-Hitan walvisvallei. Hiernaast heeft Egypte 3 nationale parken te weten Ras Mohammed, Tiran and Sanafir Islands en Elba. In Egypte is het niet verstandig om op eigen houtje de bezienswaardigheden, nationale parken en Werelderfgoederen te bezoeken. De veiligste manier is om dit met een georganiseerde excursie te doen met een gids en beveiliging.

Nijlcruise over de Nijl


Een hele andere belevenis om Egypte goed te ontdekken is door dit met een Nijlcruise te doen. Een Nijlcruise is een hele mooie ervaring en Egypte wordt van dichtbij ervaren, want wanneer de cruiseboot aangelegd wordt zullen de bezienswaardigheden en nationale parken aangedaan worden. Vanaf de cruiseboot is er een prachtig uitzicht over het landschap van het land. Een Nijlcruise wordt meestal als combinatie reis geboekt, dit wil zeggen een cruise en een weekje ontspannen in één van de bekende badplaatsen. Zodra de oudheid van Egypte ontdekt is en de cultuur opgedaan is kan er heerlijk tot rust gekomen worden in één van de all inclusive resorts. Het hele jaar door is Egypte te bezoeken voor toeristen en dit geldt ook voor een Nijlcruise.

Ontdek de onderwaterwereld van de Rode Zee


Het grootste gedeelte van alle toeristen die een Egypte vakantie boeken vinden hun eindbestemming aan de Rode Zee. De bekende gebieden waar duizenden toeristen jaarlijks hun welverdiende vakantie in doorbrengen zin Sharm el Sheihk, Marsa Alam en Hurghada. In de badplaatsen in deze gebieden liggen de meest mooie en luxe all inclusive resorts. De meeste badplaatsen zijn speciaal gebouwd of uitgebouwd tot toeristenoorden om aan de vraag van de toeristen te kunnen voldoen. Bijna elk resort heeft wel haar eigen privé strand waar heerlijk genoten kan worden van de zon, de zee en een lekkere cocktail. De Rode Zee is zo immens populair om dat er van allerlei watersporten uitgeoefend kunnen worden, waarbij duiken of snorkelen een must is. De Rode Zee heeft namelijk prachtige koraalriffen en in het zeewater is enorm veel leven te bespeuren. Het azuurblauwe zeewater van de Rode Zee draagt hier ook een steentje aan bij en dit zorgt voor mooie plaatsjes, vergeet absoluut geen onderwatercamera mee te nemen naar een bestemming aan de Rode Zee!

All inclusive Egypte


Het zonovergoten Egypte is het gehele jaar door dé all inclusive vakantiebestemming. Alle hotels en resorts zijn ingericht op deze populaire formule. De toeristische trekpleisters qua all inclusive vakantie Egypte zijn de badplaatsen El Gouna, Hurghada en Sharm El Sheikh. Al deze badplaatsen zijn gelegen aan de fantastisch mooie Rode Zee. Ontdek Egypte of ga lekker genieten van alle luxe in de accommodatie. In Egypte is er bij de accommodaties keuze tussen de standaard all inclusive en de ultra all inclusive. Kies de beste Egypte vakantie en boek vandaag nog een luxe resort!