banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Jordanie
Jordanie

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Jordanie
Vakanties in Jordanie
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.

Hawaii Caesar Palace Aqua Pa

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 340,-

stars Bekijk Reis

Sunis Kumkoy Beach Resort

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 688,-

stars Bekijk Reis

Iberostar Las Dalias

Spanje / Tenerife

Vertrekdatum: 22-04-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 839,-

stars Bekijk Reis

Minamark Beach Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 254,-

stars Bekijk Reis

Xanthe Resort En Spa

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 11-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 496,-

stars Bekijk Reis

All inclusive Jordanie vakanties

Vakantie Jordanie

Jordanie

Mysterieus Jordanie


Het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanie is een land in het Midden Oosten, gelegen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het land is een mysterieuze bestemming in het Midden Oosten met een mix van oosterse en westerse culturen. Er zijn veel moskeeën maar ook veel Romeinse ruïnes en in de goed bewaarde Romeinse stad Jerash zijn veel paleizen, tempels en theaters uit de Romeinse tijd terug te vinden. Vakantiebestemmingen die veel geboekt worden in Jordanie zijn voornamelijk de badplaatsen aan de Rode Zee en de Dode Zee. De Dode Zee van Jordanie is geen zee maar een enorm groot zoutwater meer. Voor een strandvakantie is de badplaats Aqaba enorm geschikt. In deze badplaats bevindt zich ook het vierlandenpunt me Egypte, Saudi-Arabië en Israël. Jordanie wordt niet snel genoemd als vakantieland maar is toch zeer zeker een bezoek waard. Naast vele culturele bezienswaardigheden is het landschap van Jordanie fascinerend. De Dode Zee is zeker bijzonder, door de hoge concentratie zout in het water blijft men drijven. Het land bevat voor een groot deel een fascinerend woestijnlandschap.

Geografie van Jordanie


Jordanie ligt in het Midden-Oosten en grenst in het noorden aan Syrie, in het noordoosten aan Irak, in het zuidoosten aan Saoedi Arabië, in het zuiden aan de Rode Zee en in het westen aan de Westelijke Jordaanoever en de Dode Zee. De hoofdstad van Jordanie is Amman. Jordanie bestaat voornamelijk uit woestijn en een aantal bergketens. Er valt weinig regen, het westen van het land kent een regenseizoen van november tot april. De enige badplaats die Jordanie kent is Aqaba, gelegen aan de Rode Zee.

Algemene informatie Jordanie


Jordanie is een mysterieus land met veel invloeden uit andere culturen. Dit is ook te merken aan de diverse bevolkingsgroepen die er in Jordanie wonen. Het grootste gedeelte van de bevolking zijn Arabieren. Andere bevolkingsgroepen in Jordanie zijn Tsjerkessen, Armeniërs, Turken en Koerden. Vandaag de dag wonen er meer dan 6 miljoen mensen in Jordanie. De officiële taal van Jordanie is Arabisch en dat komt omdat dit de grootste bevolkingsgroep is. Een groot deel van de Jordaniërs spreekt ook een klein beetje Engels. Het staatshoofd van het land is koning Abdoellah II van Jordanie vanaf 1999. Één van 's werelds toeristische hoogtepunten is in Jordanie te vinden namelijk de historische stad Petra. Het gros van alle toeristen die naar Jordanie komen, komen speciaal voor deze historische stad voor een vakantie naar Jordanie. Andere belangrijke toeristische attracties zijn Wadi Rum en de Dode Zee.

All inclusive vakantie Jordanie


De badplaats Aqaba is bij uitstekende plaats voor het boeken van een all inclusive vakantie Jordanie. Ondanks dat de all inclusive formule nog niet echt belend is in Jordanie zijn er een aantal accommodaties te boeken op basis van de geliefde formule. De badplaats Aqaba beschikt over fantastische witte zandstranden en vele faciliteiten om meerdere watersporten te beoefenen. Met één van de luxe resorts direct aan zee is ontspanning nabij gelegen. Een all inclusive vakantie in Jordanie biedt ook de mogelijkheid tot verschillende excursies en culturele uitstapjes. Met het boeken van een all inclusive vakantie naar Jordanie opent de wereld van een van de meest mysterieuze landen van het Midden-Oosten haar deuren.