banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Jordanie
Vakanties in Rode Zee

Stella Di Mare Gardens Resor

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 06-05-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 500,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: dreizen wtc

Aqua Blu Resort Hurghada

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-06-2020
Reisduur: 8 dagen
stipreizen

Prijs: v.a. € 515,-

Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: corendon

Sunrise Grand Select Crystal

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 31-03-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 911,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: wtc

Stella Di Mare Beach Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 11-06-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 542,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: dreizen wtc

Jaz Makadi Saraya Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-07-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 734,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: wtc corendon

Royal Tulip Beach Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 26-11-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 637,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: tui wtc

Sea Beach Aqua Park Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 16-07-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 608,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: dreizen

Lti Akassia Beach Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 26-08-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 686,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: wtc

Informatie over regio

jordanie vissenAlgemene informatie Rode Zee

De Rode Zee van Jordanië is beroemd vanwege zijn prachtige en uitgestrekte koraalriffen. Het is een waar duikparadijs. De Rode Zee biedt de ideale omstandigheden voor het koraal om te groeien. De temperatuur van het water, de milde stroming en het ontbreken van stormachtig weer hier inrent aan. De Rode Zee heeft zijn naam te danken aan de rode blauwwieren die hier veel voorkomen waardoor het zeewater een rode schijn kan krijgen. Een andere lezing met betrekking tot de naam van de Zee is dat de naam verwijst naar de rode rotsen en bergen die aan de Golf van Akaba uit de zee oprijzen. De Rode Zee heeft elk seizoen zijn eigen bijzondere bewoners, zoals manta’s, dolfijnen, schildpadden en walvishaaien. De Rode Zee van Jordanië heeft veel meer te bieden dan alleen een weergaloze onderwaterwereld. De badplaatsen aan de Rode Zee die populair zijn voor een vakantie Aqaba en Tala Bay. De badplaats Aqaba is ideaal voor een jeepsafari door het mooie achterland. Ontdek de woestijn met eindeloze zandvlaktes en de verschillende archeologische opgravingen. Europeanen en Russen zijn graag geziene toeristen aan de Rode Zee van Jordanië. Jordanië is nog niet de meest geliefde vakantiebestemming aan de Rode Zee, dat zijn de badplaatsen van Egypte. De lokale bevolking van Jordanië aan de Rode Zee zijn uiterst gastvrij, kijk niet op als je als toerist binnen gevraagd wordt bij de lokale bevolking voor het nuttigen van een kopje thee of iets te eten. Aan de Rode Zee van Jordanië is het uitermate goed vertoeven tijdens een welverdiende all inclusive vakantie naar Jordanië.

Geografie, natuur en klimaat van Rode Zee

De Rode Zee is een binnenzee tussen Azië en Afrika. Deze zee is nergens breder dan 360 kilometer en loop in het noorden uit in twee baaien, de diepe Golf van Akaba en de veel ondiepere Golf van Suez. De Rode Zee grenst in het noorden aan Jordanië en Israël, in het oosten aan Saoedi-Arabië en Jemen en in het westen aan Egypte, Soedan en Eritrea. De Rode Zee heeft een prachtige onderwaterwereld en hierdoor is de Rode Zee een razend populaire vakantiebestemming. Het heeft uitgestrekte koraalriffen en deze koraalriffen behoren tot de mooiste en rijkste koraalriffen ter wereld. De onderwaterwereld van de Rode Zee is ontzettend levendig zo zijn er steenkoralen, maanstaartjuweelbaarsen, grijze rifhaaien en de rode koraalbaars te bewonderen. Op het land kenmerkt het Rode Zee gebied van Jordanië als woestijnvlakte. Hierdoor heerst er ook een woestijnklimaat met extreem warme zomers en heerlijke winters. De gemiddelde temperaturen verschillen enorm. In de zomermaanden kan het met gemak 40 graden Celsius worden en in de wintermaanden kan de gemiddelde temperatuur slechts 10 graden Celsius worden. In de zomermaanden waait er een heerlijke verfrissende zeebries aan het gebied. Hierdoor worden de extreem hoge temperaturen een stuk aangenamer.

Cultuur en bezienswaardigheden van Rode Zee

De lokale bevolking aan de Rode Zee van Jordanië zijn uitermate gastvrij. Het is voor hen heel gebruikelijk vreemden binnen te vragen voor een kopje thee of een hapje eten. Deze gastvrije traditie komt voort uit het harde woestijnleven, zonder voedsel, water en enige beschutting zal geen enkele woestijnreiziger het overleven. Wordt je tijdens je all inclusive vakantie bij iemand binnen gevraagd sla dit niet af en trek voordat je naar binnen gaat je schoeisel uit. Vrouwelijke reizigers kunnen in Jordanië redelijk vrij reizen. Wel wordt aangeraden de kledingstijl aan te passen, te veel bloot wordt aanstootgevend bevonden. Draag als vrouw zijnde lange broeken en bedek armen en schouders. Jordanië heeft enorm veel nationale feestdagen en hier wordt ontzettend veel waarde aangehecht door de bevolking. Bezienswaardigheden van het Rode Zee gebied zijn het prachtige achterland met zijn woestijnvlakte en natuurlijk de schitterende onderwaterwereld. In de Rode Zee zijn de mooiste koraalriffen van de wereld te bewonderen. En in het woestijnlandschap van het achterland zijn tevens veel verschillende archeologische opgravingen te bewonderen. De badplaatsen Aqaba en Tala Bay zijn uitermate geschikt als uitvalsbasis voor het maken van bijzondere excursies door het Rode Zee gebied van Jordanië. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wadi Rum of maak een jeepsafari door de woestijn of bezoek de plaats Petra, één van de zeven wereldwonderen. Jordanië heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden.

Overige informatie Rode Zee

De badplaatsen aan de Rode Zee van Jordanië zijn uitermate geschikt voor een all inclusive vakantie. De badplaatsen zijn sfeervol en er zijn voldoende mogelijkheden om een reuze gezellige avond te beleven. In de badplaatsen worden traditionele souvenirs verkocht die ter plaatse gemaakt worden. Op deze manier verdient de lokale bevolking enigszins iets aan het toerisme en zorgen zij ervoor dat de schoonheid van het milieu niet aangetast worden. In de moderne grotere steden zijn ook veel moderne winkels te vinden. Tijdens een all inclusive vakantie is het een must om een bezoek te brengen aan een traditionele souk.