banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Kenia
Vakanties in Malindi

Imperial Shams Abu Soma

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 21-10-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 582,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: dreizen

Lti Bellevue Park

Tunesie / Tunesische Kust

Vertrekdatum: 12-05-2020
Reisduur: 8 dagen
dreizen

Prijs: v.a. € 525,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: tui

Dusit Thani Laguna Phuket

Thailand / Zuid Thailand

Vertrekdatum: 22-10-2020
Reisduur: 5 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 962,-

Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: dreizen

Royalton Bavaro

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 12-05-2020
Reisduur: 9 dagen
dreizen

Prijs: v.a. € 1214,-

stars Bekijk Reis

Phuket Marriot Resort & Spa,

Thailand / Zuid Thailand

Vertrekdatum: 22-10-2020
Reisduur: 5 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 862,-

Bekijk Reis

Informatie over regio

malindiAlgemene informatie Malindi

De Keniaanse kuststreek is een prachtige vakantiebestemming met schitterende stranden en een indrukwekkend achterlandschap. In de regio kuststreek Kenia liggen fantastische badplaatsen en Malindi staat bekend als tweede kuststad van Kenia. De badplaats is gelegen aan de mond van de Galanda rivier in de zuidelijke provincie Pwani. Malindi is een belangrijk toeristenoord langs de schitterende kust van Kenia. De badplaats wordt geroemd vanwege de brede, hagelwitte en schone zandstranden. Van oorsprong is Malindi een vooraanstaand vissersdorpje, maar de laatste jaren is het vissersdorpje uitgeroeid tot een bruisende en toeristische plaats. Dit is mede mogelijk gemaakt door Italiaanse investeringen. Tegenwoordig wordt Malindi ook wel gezien als klein Italië, overal in de badplaats tref je Italiaanse invloeden aan. Vandaag de dag is Malindi een heerlijke badplaats om van een Kenia vakantie te genieten. Boek een reis naar Kenia en verblijf in dit fantastische toeristenoord.

Geografie, natuur en klimaat Malindi

Malindi is een voormalig vissersdorpje en een van de oudste stadjes aan de Oost-Afrikaanse kust. Samen met Diani Beach is Malindi de populairste vakantiebestemming aan de Keniaanse kust. Malindi heeft schitterende zandstranden en vanuit deze geweldige badplaats aan de Keniaanse kust is een safari naar het binnenland van Kenia makkelijk te maken. Het achterlandschap van Malindi is geweldig. Boek een excursie en kijk of je tijdens de safari de big five van Kenia kunt spotten. Malindi is de ideale badplaats in Kenia om een safari en een all inclusive strand vakantie te combineren. Maldini heeft een eigen nationaal park, namelijk het Malindi National Marine Park. Dit park ligt voor de kust van de badplaats en heeft een oppervlakte van 213 km². Dit nationaal park is bekend vanwege de prachtige koraalriffen. Malindi is gezegend met een heerlijk klimaat, de temperatuur zal niet lager zijn dan 20 graden Celsius. De beste periode om naar Malindi te reizen zijn de maanden december, januari, februari en maart. De meeste regen valt in de periode van april tot en met augustus.

Cultuur en bezienswaardigheden Maldini

De badplaats is een van de oudste stadjes aan de Oost-Afrikaanse kust en er zijn meerdere bezienswaardigheden te bewonderen. Net buiten de badplaats is het Vasco da Gamakruis te bezichtigen. Dit is een monument dat herinnert aan de eerste zeevaarder van betekenis die hier voet aan wal zette. Voor de kust van de badplaats ligt het Malindi Marine National Park en dit park heeft schitterende koraalriffen en deze kunnen bezichtigd worden vanuit een glasbodemboot. Daarnaast is het natuurlijk vanuit Malindi mogelijk om een safari naar het binnenland te maken waar de big five van Kenia te spotten is. De cultuur die in de badplaats heerst komt vanuit Italië omdat er ongelooflijk veel Italianen wonen in Maldini. Er wordt ook Italiaanse gesproken en de gebruiken en gewoonten vanuit Italië gelden hier in het Keniaanse plaatsje.

Overige informatie Maldini

Malindi is de laatste jaren uitgeroeid tot een toeristenoord waar het razend druk is. De stranden liggen in het hoogseizoen bomvol en je moet wel tegen de drukte kunnen en de storende verkopers op het strand. Van rust genieten van zon, zee ene strand is er dan niet bij. Sommige accommodaties hebben een privéstrand en deze zijn wel heerlijk rustig, want hier mogen de verkopers niet komen. De all inclusive hotels aan de prachtige kust van Malindi zijn voorzien van alle faciliteiten en zijn modern ingericht. Na een indrukwekkende safari door het binnenland van Kenia kan een ieder heerlijk tot rust komen in het all inclusive hotel.