banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Brac

Venus

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 525,-

stars Bekijk Reis

Holiday Inn Express Times Sq

Amerika / New York

Vertrekdatum: 01-02-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 631,-

stars Bekijk Reis

Lonicera World

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 01-11-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 451,-

stars Bekijk Reis

Appartementen Torggarden

Noorwegen / Westelijk Fjordengebied

Vertrekdatum: 02-12-2020
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 541,-

Bekijk Reis

Labranda Amadil Beach

Marokko / Atlantische Kust

Vertrekdatum: 07-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 716,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Kroatie vakantieAlgemene informatie Brac

In de Adriatische Zee is het eiland Brac gelegen. Het eiland heeft een totale kustlengte van 175 kilometer en is zeer afwisselend met heel veel inhammen en kleine strandjes. De meeste stranden van het eiland bestaan uit kiezels, maar er zijn ook enkele zandstranden te vinden. Brac heeft wellicht ook één van de mooiste stranden van de wereld, namelijk het Zlatni Rat strand aan het oude Bol. Tijdens een all inclusive vakantie Brac geniet je naast de mooie kustlijn van het eiland ook van een prachtig landschap met hoge bergen, ruige kalkrotsen, vruchtbare valleien en pittoreske dorpjes. Brac is een ideale vakantiebestemming voor jong en oud die willen genieten van een onbezorgde vakantie in Kroatië. Als je van rust houdt en optimaal wilt genieten van een onbezorgde strandvakantie dan is Brac de meest geschikte vakantiebestemming. In de hoofdstad Supetar kun je de drukte op zoeken en genieten van het historische centrum en de gezelligheid van de mooie haven waar alle veerboten vanuit Split aanmeren. Het is een ieder aan te raden om een all inclusive vakantie te boeken naar deze parel in de Adriatische Zee. Zoek en vergelijk alle vakanties naar Brac en boek bij de allergoedkoopste touroperator je vakantie naar het Kroatische eiland Brac.

Geografie, natuur en klimaat Brac

Het Kroatische eiland Brac is gelegen in de Adriatische Zee voor de kust van het vasteland van Kroatië. Het eiland ligt pal tegenover de stad Split. Brac is het grootste eiland van de Dalmatische Eilanden en het is na de eilanden Krk en Cres het grootste eiland in de Adriatische Zee. Het hoogste punt van het eiland is de berg Vidova Gora met een totale hoogte van 778 meter. Het eiland kenmerkt zich door de vele bergen, maar ook door de prachtige kustlijn met heel veel inhammen en kleine strandjes. Het eiland kent ook vruchtbare valleien met wijngaarden en uitgestrekte pijnboombossen. Tijdens je all inclusive vakantie op Brac geniet je verder ook nog van een heerlijk mediterraan klimaat. De temperatuur op het eiland komt zelden onder het vriespunt, alleen valt er in de wintermaanden wel regelmatig neerslag. In de zomer kun je genieten van lange zomerse dagen met heel veel zonuren. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt plusminus 24 graden Celsius en in de winter 8,6 graden Celsius. De temperatuur in de zomer leent zich uitstekend voor een onvergetelijke all inclusive vakantie naar dit prachtige eiland van Kroatië.

Cultuur en bezienswaardigheden Brac

Brac is veelal bekend vanwege kalksteen. Over de hele wereld zijn er gebouwen te vinden waar de kalksteen Brac bij is gebruikt. Het bekendste gebouw is het Witte Huis in Washington. Het eiland heeft een rijke historie en hierdoor is er op cultureel gebied heel veel te beleven. Over het hele eiland zijn veel kapelletjes te bewonderen en dat komt door de Rooms-Katholieke achtergrond van het eiland. Verder heeft Brac een prachtige natuur en zijn er heel veel pittoreske dorpjes gelegen op het eiland zoals Splitska, Milna en Pucisca. Brac heeft ook één van de mooiste stranden ter wereld namelijk het Zlatni Rat strand aan het oude Bol. Supetar is een prachtige stad waar het voornamelijk gezellig is bij de schitterende haven. De in de 18e eeuw gestichte plaats Milna is ook een bezienswaardigheid op zich en hetzelfde geldt voor de plaats Nerezisca.

Overige informatie Brac

Brac is een rustig eiland waar het goed toeven is tijdens een all inclusive vakantie. Op het eiland zijn nog niet heel veel all inclusive accommodaties te vinden, maar het is absoluut aan te raden om een vakantie te boeken naar deze geweldige bestemming in Kroatië. Jong en oud zal genieten van een overweldigende vakantie en waarschijnlijk wil je na je eerste keer hier te zijn geweest in de toekomst nog eens terug keren. Wil je goedkoop een all inclusive vakantie boeken dan is Brac het meest ideale eiland voor een overweldigende vakantie. Zoek, vergelijk en boek je all inclusive vakantie naar Brac hier op de website!