banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Malta
Vakanties in Malta

Db Seabank Resort En Spa

Malta / Malta

Vertrekdatum: 10-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 387,-

stars Bekijk Reis

Db San Antonio En Spa

Malta / Malta

Vertrekdatum: 28-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 535,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Malta VakantieAlgemene informatie Malta

In de Middellandse Zee ligt Republiek Malta, het is een Zuid-Europese dwergstaat. De Republiek bestaat uit Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. Malta is de bekendste vakantiebestemming van de Republiek Malta en het is één van de kleinste landen in de Middellandse Zee. Toerisme is veruit de belangrijkste bron van inkomsten op het eiland. Toeristen komen voornamelijk in de zomermaanden naar het eiland met als belangrijkste doel een zonvakantie te vieren. Het eiland word in deze maanden overspoelt met toeristen, je kunt dus wel spreken van massatoerisme op het vakantie-eiland. Het eiland heeft een prachtige geschiedenis en dat zie je overal op het eiland terug. Zo kun je bouwwerken bewonderen uit de prehistorie, want de tempels van Tarxien, Ħaġar Qim en Mnajdra zijn ouder dan de piramides van Egypte. Malta is een fantastische vakantiebestemming voor jong en oud. De laatste jaren weten steeds meer toeristen Malta te vinden voor een all inclusive vakantie en dat komt omdat je er nog voor een relatief betaalbare prijs op vakantie kunt. Het eiland heeft enorm veel te bieden, in het binnenland en langs de kust tref je buitengewoon veel schilderachtige dorpjes en oude vissershaventjes. Voor degene die van gezelligheid en drukt houdt is het uitgaansleven in St. Julians en Sliema aan te raden. Vanwege de combinatie van strand, natuur en cultuur is Malta bij uitstek een bestemming voor een heerlijke all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Malta

In het zuiden van Europa is de dwergstaat Malta gelegen. Het ligt midden in de Middellandse Zee. Van alle eilanden die tot de Republiek Malta behoren is Malta het grootste eiland en veruit het bekendste. Het eiland heeft een totaal oppervlakte van 316 vierkante kilometer en Malta heeft 197 kilometer aan kust. De stranden op Malta zijn voornamelijk klein en rotsachtig, maar er zijn ook wel zandstranden te vinden op het eiland. De Republiek Malta ligt voor de Kust van Italië en het kent een mediterraan klimaat. Het klimaat kenmerkt zich door de warme zomers en de milde winters. In de zomer kan de sirocco opsteken, dit is een woestijnwind die warme lucht naar Malta voert waardoor het extreem warm kan worden. Malta is een ideale bestemming voor een zonvakantie want in de periode van mei tot en met september schijnt doorgaans altijd de zon. Malta is een heuvelachtig eiland, waar vrijwel geen dichte bossen aanwezig zijn. Op het eiland is het voornamelijk genieten van prachtige uitzichten en mooie baaien. Een all inclusive vakantie naar Malta is aan een ieder aan te raden.

Cultuur en bezienswaardigheden Malta

Malta heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Het is een land met een rijke geschiedenis en enorm veel historische gebouwen. Op Malta vindt je naast de vele indrukwekkende gebouwen ook fraaie dorpjes, mooie kloven en schitterende grotten. Niet alle bezienswaardigheden van Malta zijn vanaf land te bewonderen, voor sommige bezienswaardigheden is het noodzakelijk om de Middellandse Zee op te trekken. Als je bijvoorbeeld dolfijnen wilt spotten of de grotten die ter hoogte van de zeespiegel zijn ontstaan door erosie. Op het eiland zelf zijn prachtige prehistorische bouwwerken te bewonderen die tussen 3500 en 2500 voor Chr. gebouwd zijn. Op het eiland zal je een reis terug in de tijd beleven. Veel toeristen omschrijven Malta als één groot openluchtmuseum. Een all inclusive vakantie naar Malta is een ieder aan te raden die van zon, zee en strand houdt maar ook van de cultuur wil genieten.

Overige informatie Malta

Malta is nu niet een vakantiebestemming waar je als toerist als eerst aan denkt bij het boeken van een vakantie. Toch is het aan te raden om een all inclusive vakantie te boeken naar dit prachtige eiland want er zijn mooie stranden te vinden en heel veel prehistorische gebouwen te bewonderen. Malta kent nog geen sfeervolle badplaatsen met schitterende zandstranden en gezellige boulevards maar dat mag de pret niet drukken tijdens een all inclusive Malta vakantie. De laatste jaren is Malta sterk in opkomst als vakantiebestemming en dat heeft het eiland voornamelijk te danken aan de moderne en luxe accommodaties en het heerlijke klimaat op het eiland. Voor een ieder die een keer wil genieten van zon, zee en strand in een andere zetting is Malta een geschikte vakantiebestemming.