All inclusive vakanties vergelijken!

Bezienswaardigheden en activiteiten in Antalya

Deel artikel

Een heerlijke zonvakantie in Antalya met een paar kleine uitstapjes, wie wil dit nou niet? In Antalya zijn heel wat bezienswaardigheden waaronder de Düden Waterfalls. Deze watervallen bevinden zich op zo’n 20 kilometer afstand van Lara. De Watervallen kunnen makkelijk bereikt worden met de auto of het openbaar vervoer.

Köprülü Kanyon

Zoekt u wat meer spanning en uitdaging in uw uitstapje tijdens uw vakantie? Dan is de Köprülu Kanyon een zekere aanrader! Bij deze rivier kun je raften, kanoën en vele andere activiteiten uitvoeren. Je zult bij het raften en/of door een 14 kilometer lange rivier varen langs de geweldige omgeving van het Koprucay Canyon National Park. Tijdens het raften zijn enkele rustpauzes, hier zullen hapjes en drankjes klaarstaan. Naast het raften is er de mogelijkheid om een heerlijke wandeling te maken langs de Kanyon. Hier ervaar je echt de ongerepte natuur. De Köprülü Kanyon bevindt zich in Manavgat.

Stranden Antalya

In Antalya zijn heel wat stranden te vinden. De mooiste stranden zijn toch wel echt Kaputas Beach, Konyaalti Beach en Lara Beach. Kaputas Beach is een groot strand met de allermooiste lichtblauwe zee in Antalya. Dit strand wordt veelal door de locals bezocht. Bij dit strand zijn geen faciliteiten, het is dus van belang je eigen eten en drinken mee te nemen. Daarnaast heb je Konyaalti Beach, dit is een ruim drie kilometer lang kiezelstrand. Rondom dit strand liggen minder hotels waardoor het strand zijn oorspronkelijke karakter heeft kunnen bewaren. Bij Konyaalti beach zijn er dagelijks veel verschillende activiteiten. Er zijn gezellige strandtenten en restaurants bij dit strand waar je heerlijk kunt zitten en tot laat kunt genieten van de mooie zonsondergang.

Bij het bekende vakantieoord Lara ligt ook een erg mooi strand genaamd Lara Beach. Dit strand is zo’n tien kilometer lang en begint bij de oude binnenstad van Antalya. Halverwege dit strand begint een lange rij met luxe all-inclusive hotels, de hotels die u vindt aan dit strand kunt u boeken op www.allinclusivevakantie.com. Dit stuk van het strand is vrijwel alleen te betreden via de hotels. Bij dit stuk strand zijn nagenoeg alle voorzieningen voor de hotelgasten.

Water- en attractieparken

In Antalya liggen ook geweldige waterparken waaronder Antalya Aqualand Dolphinland. Dit is een waterpark met erg veel glijbanen, maar ook met dolfijnenshows. Hoe ontzettend gaaf is dat? Een dagje uit; Zwemmen met dolfijnen, glijbanen en kijken naar dolfijnenshows. Dit waterpark is gelegen in Meltem Mah in het prachtige Antalya.

Wil je liever alleen naar een dolfijnenpark, ook dat is mogelijk! Bij Sealanya Dolphinpark kun je namelijk kijken naar te gekke shows met zeeleeuwen en dolfijnen. Eveneens kunt u hier zwemmen met dolfijnen. Dit park is gelegen in Fugla Mah, Antalya. Andere wateractiviteiten zijn te vinden bij Hip-Notics Cable Ski. Je kunt hier wake-boarden op een prachtige locatie. De omgeving is er relaxt. Bij Hip-Notics is er ook de mogelijk om te overnachten. Zo kunt u meerdere dagen wake-boarden. Deze attractie is te vinden in Manavgat, dicht bij Köprülü Kanyon. Een bezoek in deze regio is hierdoor makkelijk te combineren.

Gerelateerd nieuws