All inclusive vakanties vergelijken!

De Balearen van Spanje

Deel artikel

Spanje heeft 2 eilandengroepen namelijk de Balearen en de Canarische Eilanden. De Balearen heeft 6 eilanden die beschikken over het mediterraan klimaat. Hierbij zijn Ibiza en Mallorca de bekendste eilanden en tevens is er op beiden eilanden nog genoeg cultuur te vinden van vroeger. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, hier kom je veel fietsers en wielrenners tegen. Eén ding wat je hier niet mag missen is de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. Deze stad wordt vaak met Barcelona vergelijken door de inwoners en biedt enorm veel mogelijkheden aan op het gebied van strand. De stranden verschillen ook nog eens van elkaar, er zijn namelijk kiezelstranden die wat minder toeristische gelegen zijn met een prachtige zeer maar er zijn ook parelwitte zandstranden in Mallorca. Naast al het prachtige dat Mallorca te bieden heeft, kun je voor een verblijven denken aan all inclusive in Mallorca. Dit geeft je rust doordat je geen boodschappen hoeft te doen en op deze manier kun je het echte vakantiegevoel ervaren.

Canarische eilanden van Spanje

De eilanden van Spanje hebben prachtige stranden en leuke activiteiten om te doen. Prachtige wandelingen maken en vanaf een boot walvissen en dolfijnen spotten of kies je liever voor duiken om de prachtige vissen te zien. Om sportieve activiteiten op water uit te voeren is het eiland Fuerteventura uitermate geschikt, door de prachtige witte stranden en de vele zonuren met een sterke wind. Het is een van de rustigste stranden onder de Canarische eilanden om even bij te komen van je drukke leven. Ook hoor je vaak mensen naar Tenerife gaan, dit is het grootste Canarische eiland van Spanje en wordt door veel mensen bezocht. Mogelijk komt dit doordat de hoogste berg van Spanje er staat, El Teide, deze is te bereiken met een kabelbaan. Daarnaast staat Tenerife bekend als het bruisende nachtleven, vele bars, terrasjes, discotheken en Nederlandse kroegen zijn allemaal te vinden in Tenerife. In het zuiden van dit bruisende eiland vind je het grootste aanbod voor all inclusive hotels en appartementen. Eén van de grote attracties van dit eiland is het carnaval: volgens vele mensen is dit bijna net zo spectaculair als het carnaval in Rio de Janeiro.

Rondreis door het vaste land

De keuze om vakantie te houden in Spanje is enorm, maar waar je ook de vakantie houdt je bent overal zeker van de sfeer, het klimaat en de prachtige uitzichten. Elk deel van Spanje heeft haar eigen bezienswaardigheden en overal zijn er vele zonuren. Spanje heeft altijd een aangename klimaat om als toerist naar toe te gaan om te kunnen genieten van alle prachtige bezienswaardigheden. De lange kustlijn verdeeld over verschillende Costa’s en overheerlijke tapas is iets wat Spanje zo aantrekkelijk maakt voor toeristen om elk jaar weer op vakantie te gaan naar dit warme mooie land met de prachtige eilandjes. Toch liever naar het vaste land in Spanje? Vergelijk op Busreis-Spanje.nl de mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om