All inclusive vakanties vergelijken!

Frankrijk de nummer één als we het hebben over een toeristische bestemming

Deel artikel

Frankrijk het land van de wijn, voortreffelijke keuken, mode en de liefde. Het land is al meer dan twee decennia lang het meest populair als toeristische bestemming in de hele wereld. Jaarlijks ontvangt Frankrijk meer dan 80 miljoen buitenlandse toeristen. Al deze toeristen voelen zich aangetrokken tot de geavanceerde cultuur, de schitterende bezienswaardigheden, romantische kastelen en het schilderachtige platteland.

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk

Frankrijk heeft prachtige vakantiebestemmingen, Zuid-Frankrijk wordt jaarlijks overspoelt met toeristen die willen genieten van een geweldige zonvakantie. Maar er zijn ook ontzettend veel toeristen die het land bezoeken voor de vele bezienswaardigheden. De hoofdstad van Frankrijk, Parijs ligt in de centrale regio van Ile-de-France. Parijs is bekend om haar wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Parijs is een compacte stad vol met musea, galeries, boetiekjes en ontzettend veel cafés, bars en eetgelegenheden. Toeristen die Parijs bezoeken doen dit over het algemeen met een stedentrip naar Parijs. Maar ook toeristen die richting Zuid-Frankrijk op vakantie gaan maak dikwijls een stop in deze prachtige stad.

Verken Frankrijk op eigen houtje en ontdek de Franse schatten

Het land heeft natuurlijk veel meer mooie steden en dorpjes. Het verkennen van andere regio’s dan de centrale regio is een must. Als je door Frankrijk heen reist zal je de meeste schatten van het land ervaren. Een must-do in het land van de vele bezienswaardigheden is een bezoek brengen aan Carcassonne. Hier kun je een prachtige wandeling maken door een ommuurde middeleeuwse stad. Wil je iets avontuurrijks ondernemen boek dan een excursie naar de Gores du Verdon. Hier kun je de spannendste outdoor activiteiten doen zoals bergbeklimmen, kajakken en raften. Frankrijk is ook het land van de bergen en een prachtig mooi uitzicht heb je in de Chamonix Vallei, hier heb je een verbazingwekkend uitzicht over de Franse Alpen.

Franse Riviera razend populair voor een strand vakantie

Zoals al aangegeven gaan ontzettend veel toeristen naar de Franse Riviera, omdat je hier kunt genieten van zon, zee en strand. Aan de Franse Riviera vind je de mooiste hotels en appartementen voor een onbezorgd verblijf. De accommodaties zijn stuk voor stuk prachtig, aan de Franse Riviera kom je helemaal tot rust in alle luxe. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een vakantie naar het Franse eiland Corsica te boeken, dit mooie eiland is gelegen in de Middellandse Zee en het ligt ten westen van Italië en ten zuidoosten van het Franse vasteland, en het noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica heeft ook prachtige stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens je zonvakantie naar Frankrijk.

Op culinair gebied is Frankrijk de nummer één

De Franse keuken wordt alom gewaardeerd als één van de beste keukens in de wereld. Opiedere hoek van de straat heb je wel eetgelegenheden, van Michelin sterren restaurants tot bistro’s. Dineren in een Frans restaurant of bistro is een ervaring op zich. De Franse specialiteiten zijn baguettes, croissants, foie gras, escargot, eclairs en pannenkoeken. Bij het dineren in een Frans restaurant kun je eigenlijk niet zonder een goed glas wijn. De Fransen weten als geen ander welke wijn bijpassend is bij het gerecht welke je hebt besteld.

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om