banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Spanje
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Spanje vakanties

Vakantie Spanje

Spanje

Vakantie onder de Spaanse zon


Het vakantieland Spanje ligt in het Zuiden van Europa en Spanje heeft naast haar vasteland ook nog twee eilandengroepen namelijk de Balearen en de Canarische Eilanden. De Balearen zijn gelegen voor de oostkust van het Spaanse vasteland in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. De meest bekende eilanden die bij Koninkrijk Spanje horen zijn Mallorca, Ibiza, Gran Canaria en Tenerife. Naast de eilandengroepen heeft Spanje ook nog twee Spaanse exclaves in het Noorden van Afrika, namelijk Melilla en Ceuta. Spanje is een groot land en hierdoor is het landschap zeer verschillend per autonome regio in het land. De Spaanse eilanden hebben stuk voor stuk een uitgesproken uiterlijk wat ze per individu uniek maakt. Spanje is een land met veel verschillen in de cultuur, het klimaat, de gewoonten en in de talen. De officiële taal is het Spaans maar naast het Spaans worden de volgende talen ook erkend; Catalaans, Baskisch en Galicisch. De hoofdstad van het Spaanse Koninkrijk is Madrid en dit is in tegenstelling tot wat veel toeristen denken want de meeste toeristen denken dat Barcelona de hoofdstad is van Spanje. De kustlijn van Spanje is enorm lang, bijna 5000 kilometer aan prachtige uiteenlopende soorten stranden zijn er in Spanje te vinden. De stranden in Spanje staan beter bekend als Costa\\\'s. Door het gunstige klimaat is Spanje het ideale vakantieland voor heel veel vakantiegangers.

Populaire vakantiegebieden in Spanje


De bekende en populairste vakantiegebieden op het Spaanse vasteland zijn de Costa Brava, Costa del Sol en Costa Blanca. Deze populaire gebieden op het vasteland zijn goed te bereiken met het vliegtuig, de bus of met eigen vervoer. Spanje heeft ook verschillende eilandgroepen die heel populair zijn namelijk de Balearen voor de Spaanse kust en de Canarische Eilanden die voor de kust van Afrika liggen. Op de Balearen zijn onder andere de vakantie eilanden Ibiza, Menorca en Mallorca te vinden die jaarlijks veel Nederlandse, Engelse en Duitse toeristen trekken. De Canarische Eilanden zijn populair door de eilanden Feurteventura, Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. De eilandengroepen van het Koninkrijk Spanje zijn het beste en het snelst te bereiken met het vliegtuig. Vanuit Nederland en onze buurlanden vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar het Spaanse vasteland of naar één van de populaire vakantie eilanden.

Klimaat in Spanje en op de verschillende eilanden


Het klimaat in Spanje kent veel verschillen doordat de eilandgroepen verspreid liggen. Ook is het niet zo dat Spanje altijd zomers weer heeft, wat veel toeristen wel denken. Delen van het vaste land van Spanje heeft in de wintermaanden over het algemeen een winters weerbeeld. In de zomermaanden staat daar tegenover dat het juist heel warm en zomers is in Spanje. De grote verschillen komen voornamelijk door de bergen en de Middellandse Zee. De Balearen hebben een mediterraan klimaat. Op de Canarische Eilanden is het altijd lente, de eilanden worden ook wel bestempeld als de eilanden van de eeuwige lente. Hierdoor lenen de Canarische Eilanden zich uitermate goed voor een overwintering. Dit geldt tevens ook voor de zuidelijke gelegen Costa\\\'s op het vasteland, hier heerst ook een aangename klimaat in de wintermaanden. Spanje heeft een grote hoeveelheid verschillende klimaten en microklimaten die van elkaar onderscheiden kunnen worden. De bekendste klimaten die we kunnen benoemen in Spanje zijn het mediterraan klimaat, landklimaat, zeeklimaat en het subtropisch klimaat.

Spaanse gewoonten, feesten en cultuur


Spanje is een Koninkrijk met een scala aan tradities, zo worden er nog steeds de omstreden stierengevechten er in grote delen van het vasteland gehouden in één van de vele Arena\\\'s die hier speciaal voor dienen. De siësta word nog steeds in de zomer in ere gehouden al wordt het wel steeds minder, maar de siësta behoort tot de Spaanse cultuur. Qua gastronomie is Spanje heel divers. De meest bekende gerechten uit Spanje zijn de tapas, paella en de koude tomatensoep gazpacho genoemd. Iedere regio in het Koninkrijk heeft haar eigen traditionele feesten en sommige feesten zijn zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Spanje staat ook bekend om de traditionele dans de Flamenco. Deze traditionele dans wordt vooral in de Spaanse regio Andalusië nog volop gedanst.Tevens staat Spanje bekend om zijn heerlijke wijnen. Spanje is één van landen waar jaarlijks het meeste wijn wordt geproduceerd. De Spaannse wijnen behoren ook qua kwaliteit tot de top van de wereld. In één woord Spanje is gewoon een geweldig vakantieland!

All Inclusive vakantie Spanje


Een all inclusive vakantie naar het vasteland van Spanje of één van de geliefde Spaanse eilanden is een echte aanrader. Naast zon, zee en strand heeft Spanje ontzettend veel bezienswaardigheden en heeft elke Spaanse streek haar eigen cultuur, regionale feesten en eetgewoonten. Boek vandaag nog een all inclusive Spanje vakantie naar de zonovergoten Canarische Eilanden waar het hele jaar door een aangename temperatuur heerst. Spanje is een opkomend vakantieland als wij het hebben over het boeken van een vakantie op basis van de all inclusive formule. Toeristen willen tegenwoordig vooraf al weten wat een zonvakantie naar Spanje ongeveer in totaal gaat kosten en met een vakantie op basis van het all inclusive concept is dit goed mogelijk. Ook op de andere eilanden en op het vasteland van het vakantieland doet de all inclusive formule haar intrede.