banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Costa Blanca

Les Dunes Comodoro

Spanje / Costa Blanca

Vertrekdatum: 21-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1751,-

stars Bekijk Reis

Dynastic

Spanje / Costa Blanca

Vertrekdatum: 10-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 715,-

stars Bekijk Reis

Prince Park

Spanje / Costa Blanca

Vertrekdatum: 21-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 339,-

stars Bekijk Reis

Albir Garden Resort

Spanje / Costa Blanca

Vertrekdatum: 13-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 450,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

costa blancaAlgemene informatie Costa Blanca

In het zuidoosten van het Spaanse vasteland tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada ligt de Costa Blanca, ofwel de witte kust. De Costa Blanca heeft een kustlijn van ruim 244 kilometer en het heeft heel veel mooie zandstranden. Er zijn in totaal 74 stranden te vinden aan de Costa Blanca. Het is één van de populairste toeristische trekpleisters van het Spaanse vasteland. In deze streek van Spanje kun je heerlijk zonnen op de uitgestrekte zandstranden, maar er is ook genoeg vertier voor jong en oud. Elk jaar wordt de Costa Blanca overspoeld met duizenden toeristen. De toeristen komen voornamelijk uit Duitsland, België, Noorwegen, Engeland en Nederland. De Costa Blanca wordt ook druk bezocht door Spanjaarden zelf. Veel toeristen komen jaarlijks terug naar de Costa Blanca omdat ze hier een appartement of vakantiehuis hebben. Er zijn ook diverse mogelijkheden om onbezorgd je vakantie te vieren aan de Costa Blanca. Je kunt in meerdere hotels verblijven op basis van all inclusive, zo kun je onbezorgd genieten van een heerlijke strand vakantie aan de Costa Blanca. Het meeste vertier vind je in de badplaats Benidorm. In Benidorm is ontzettend veel hoogbouw langs de kust gebouwd en het heeft hierdoor een mooie skyline met allemaal hotels en appartementen complexen. De bebouwing in andere badplaatsen wijkt sterk af van de bebouwing in Benidorm. Bekijk ons aanbod all inclusive vakanties naar de Costa Blanca en boek je vakantie bij de goedkoopste touroperator.

Geografie, natuur en klimaat Costa Blanca

De Costa Blanca is gelegen in het zuidoosten van Spanje. De witte kust strekt zich uit van de kaap van Santa Pola in het zuiden tot aan Denia in het noorden. De hoofdstad van deze Spaanse streek is Alicante en andere belangrijke plaatsen zijn Denia, Elche en Javea. De populairste badplaats aan de Costa Blanca zijn Benidorm, Calpe, Albir en Alfaz del Pi. De Costa Blanca staat het meest bekend vanwege de prachtige goudgele zandstranden en idyllische baaien. Er zijn ook enkele oprijzende rotsen te zien langs de kust. Het grootste natuurpark in deze streek is het natuurpark L’Albufera. Er is een grote diversiteit aan planten, bomen en bloemen en hier tref je het grootste meer van het Iberisch schiereiland aan. Het klimaat aan de Costa Blanca is erg mild, het heeft een constante temperatuur van circa 24 graden Celsius in de zomermaanden en in de wintermaanden is het nog steeds goed vertoeven aan de Costa Blanca met ongeveer 16 graden Celsius. Een leuke bijkomstigheid de Costa Blanca heeft de meeste zonuren van Europa met gemiddeld 320 dagen zon per jaar.

Cultuur en bezienswaardigheden Costa Blanca

De Costa Blanca staat bekend vanwege de mooie zandstranden en de vele zonuren, maar het heeft heel veel meer te bieden. De Costa Blanca heeft kastelen, kathedralen en heel veel andere historische gebouwen. In het achter landschap zijn pittoreske dorpjes, leuke steden en archeologische vondsten te bezichtigen. De Costa Blanca biedt de geïnteresseerde toerist een prachtig cultureel erfgoed. Bezienswaardigheden die tijdens je all inclusive vakantie niet mag missen aan de Costa Blanca zijn Cuevas de Canalobre, Fiestas de Moros y Cristianos, Huerto del Cura, Castillo de Santa Bárbara, Villajoyosa en de badplaats Benidorm. Combineer een strandvakantie met deze prachtige bezienswaardigheden van de Costa Blanca en geniet dubbel van je vakantie.

Overige informatie Costa Blanca

In de winter is de Costa Blanca razend populair als winterzon bestemming. Vooral gepensioneerden genieten in de wintermaanden van een overwintering aan de Costa Blanca. De meeste geliefde badplaats voor ouderen is Benidorm. Door de vele zonuren en de heerlijke temperatuur is de Costa Blanca het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming. In dit gebied van Spanje kun je heerlijk genieten van een zon, zee en strand vakantie. De Costa Blanca heeft hele mooie zandstranden die over het algemeen lang, breed en verzorgd zijn. Benidorm is niet zomaar geliefd als badplaats want hier zijn de mooiste stranden van de Costa Blanca te vinden. Zoek, vergelijk en boek bij ons je all inclusive vakantie naar de Costa Blanca.