banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Lanzarote

Grand Seas Resort Hostmark

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 05-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 651,-

stars Bekijk Reis

Seher Sun Palace Resort En S

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 21-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 341,-

stars Bekijk Reis

Grand Bahia Principe Turques

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 01-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1105,-

stars Bekijk Reis

El Mouradi Club Kantaoui

Tunesie / Golf Van Hammamet

Vertrekdatum: 05-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 448,-

stars Bekijk Reis

Palm Beach Club

Tunesie / Golf Van Hammamet

Vertrekdatum: 05-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 480,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

BlueBay LanzaroteAlgemene informatie Lanzarote

Lanzarote is een heerlijke vakantiebestemming in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt op ongeveer vier uur vliegen van Nederland en de zon straalt hier in elk jaargetijde. Lanzarote is een mysterieus eiland en het doet vaak denken aan een maanlandschap. Het is verreweg het meest bijzondere eiland van de Canarische Eilanden. Op Lanzarote tref je rustige stranden, die afgewisseld worden met bruisende steden als Puerto del Carmen. Wat veel toeristen niet weten is dat Lanzarote tot Europa behoort en dat komt omdat het toebehoord aan het Koninkrijk van Spanje. Het eiland is volledig vulkanisch en dat zie je overal op het eiland terug. Je komt tijdens je ontdekkingsreis op het eiland bergen tegen die zichtbaar gevormd zijn door de lavastromen. Vooral in het nationaal park Timanfaya lijkt het net of je op de maan bent beland. In dit beschermende natuur gebied tref je amper begroeiing aan en dat geeft het landschap een surrealistisch karakter. Zodra je bij de kust komt ziet het eiland er heel anders uit. Je hebt langs de kust hagelwitte zandstranden maar ook intensieve zwarte zandstranden. Lanzarote is het hele jaar een fantastische vakantiebestemming en dat komt doordat de zon bijna altijd straalt en de temperatuur vrijwel het hele jaar constant is. Lanzarote is de prefecte all inclusive vakantie bestemming voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar rust, activiteiten, natuur of cultuur op dit Spaanse eiland vind je alles.

Geografie, natuur en klimaat Lanzarote

Het Canarische eiland Lanzarote is het meest noordelijk gelegen van de archipel. Het eiland ligt ongeveer 115 kilometer voor de kust van Marokko, maar het behoort toe aan het Koninkrijk Spanje. Tot Lanzarote behoren ook de kleinere eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara. Lanzarote is het op vier na grootste eiland van de archipel en het heeft een bijzonder landschap. De internationale luchthaven bevindt zich nabij de hoofdstad Arrecife. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, kraters en vulkaankegels. Doordat Lanzarote een vulkanisch eiland is houdt het niet veel vocht vast en is de begroeiing op het eiland beperkt. Op het schitterende eiland tref je prachtige witte zandstranden, maar ook zwarte zandstranden. Het klimaat op het eiland kan omschreven worden als subtropisch. Het hele jaar door heerst er een constante temperatuur en dankzij de passaatwind is het in de zomer lekker warm en zijn de winters uitermate zacht. Lanzarote is daarom een ideale winterzon vakantiebestemming. Gemiddeld valt er per jaar zo’n 150 millimeter neerslag per jaar, het meeste valt in de periode oktober tot mei.

Cultuur en bezienswaardigheden Lanzarote

Naast prachtige stranden en het maanlandschap heeft Lanzarote ook nog enkele prachtige bezienswaardigheden. Toeristen die op vakantie zijn op Lanzarote bezoeken massaal de bezienswaardigheden omdat ze ongelooflijk mooi zijn. De drukst bezochte bezienswaardigheid is de Cueva de los Verdes. Dit is een grottenstelsel met een lavatunnel. Het nationaal park Timanfay is ook een aanrader om te bewonderen, alsmede ook het nationaal park Caldera. De laatst genoemde is het grootste eroziekrater ter wereld. Op het eiland kun je verder de bananenplantages bekijken. Het groene kratermeer El Golfo mag ook absoluut niet ontbreken op het lijstje van Lanzarote bezienswaardigheden. Op het eiland ontkom je ook niet aan César Manrique, een kunstenaar. Hij heeft ongelooflijk veel invloed gehad en dat zie je vooral terug in de badplaats Costa Teguise, want de all inclusive accommodaties zijn allemaal laagbouw. Op het hele eiland tref je geen hoogbouw want dat vond César Manrique afbreuk doen aan zijn geboorte-eiland. Je kunt veel kunstwerken van hem bekijken op het eiland en er zitten fraaie stukken tussen.

Overige informatie van Lanzarote

De populairste badplaats van het eiland is overigens niet Costa Teguise, maar Puerto del Carmen. In deze badplaats zijn enkele hele mooie all inclusive accommodaties te vinden waar een ieder heerlijk kan genieten van een Lanzarote vakantie. Andere bekende badplaatsen naast de twee eerder genoemde zijn Playa Blanca en Puerto Calero. Geniet op Lanzarote van zon, zee en strand en combineer dit met diverse uitstapjes en ontdek het eiland tijdens je vakantie. Alle badplaatsen hebben een gezellige boulevard en een levendig centrum waar jong en oud zich uitstekend kunnen vermaken. Bekijk het actuele reis aanbod naar deze prachtige bestemming in de Atlantische Oceaan en boek je all inclusive Lanzarote vakantie direct.