arubaAlgemene informatie Aruba

Bon Bini op Aruba. Hagelwitte zandstranden, koele wind en de warme, vriendelijke bevolking zijn slechts enkele redenen waarom toeristen jaarlijks terugkeren naar het mooiste eiland in het Caraïbisch gebied. Ontdek met eigen ogen tijdens een all inclusive vakantie wat Aruba een echt ‘One happy island’ maakt. Iedere toerist zal op Aruba genieten van de hagelwitte zandstranden, maar het eiland heeft heel veel meer te bieden. Naast de beroemde witte zandstranden is Aruba betrouwbaar, schoon, veilig, gastvrij en een prima all inclusive vakantiebestemming voor alle leeftijden. Op het eiland heerst ten alle tijden een ontspannen sfeer en ook de toeristen genieten stuk voor stuk van ontspanning. Aruba is een eiland met de perfecte weersomstandigheden en daarom leent het eiland zich uitstekend om te sporten tijdens je all inclusive vakantie. Of huur een jeep of ga op jeepsafari om de prachtige, diverse natuur van Aruba van dichtbij te kunnen bewonderen. Het Arikok National Park is een woestijnachtig reservaat met verschillende wilde dieren, cactussen, historische oude grotten en veel rotsformaties. Op Aruba is het ook mogelijk om heerlijk een balletje te slaan. De echte golfers weten dat ze op Aruba terechtkunnen om een balletje te slaan op de idyllische golfbanen van Aruba. Het eiland in de Caraïben is zelfs een ideale vakantiebestemming voor een gezellige familievakantie. Geniet met je kinderen van de zon op de hagelwitte stranden en zwem in de heldere Caribische Zee. Aruba staat bij ontzettend veel Nederlanders op het vakantieverlanglijstje en dat is volkomen terecht. Boek een all inclusive vakantie naar Aruba en maak je dromen nu waar!

Geografie, natuur en klimaat van Aruba

Aruba ligt in het hart van het zuidelijk Caraïbisch gebied. Het eiland ligt op ongeveer 20 kilometer voor de kust van Venezuela en het ligt buiten de orkaanzone. Aruba is slechts 30 kilometer lang en op het breedste punt meet het slechts 9 kilometer breed. De totale oppervlakte van het eiland bedraagt ongeveer 180 vierkante kilometer. Op Aruba is het vrijwel altijd zonnig en de gemiddelde temperatuur ligt meestal rond de 28 graden Celsius. Op het eiland waait altijd een verkoelend briesje. Dit komt door de passaatwind die over Aruba heen waait. Gelukkig komen orkanen niet voor in Aruba, het eiland ligt net buiten de orkaanzone. In een heel jaar valt er maar 408 mm regen en over het algemeen zijn de buien maar van korte duur. Aruba kent een ongekende onderwaterwereld. Je kunt tijdens je all inclusive vakantie er voor kiezen om te gaan snorkelen langs een van de vele koraalriffen. Buiten het water kun je voor een prachtige natuur te recht in het Arikok National Park. Dit is een woestijnachtig reservaat met verschillende wilde dieren, cactussen, historische oude grotten en veel rotsformaties.

Cultuur en bezienswaardigheden Aruba

Aruba is de thuisbasis van 80 nationaliteiten. Het eiland kent een turbulente, multiculturele geschiedenis. Er zijn op het eiland invloeden te vinden van Indiaanse, Latijnse en Europese afkomst. Op Aruba zal je het herkennen aan de gezichten van de mensen, de straatnamen en attracties en niet te vergeten in de talen die men dagelijks spreekt. De invloeden zijn ook terug te vinden in de lokale gerechten, architectuur, lokale kunst, muziek en postzegels. De meeste inwoners van Aruba zijn katholiek. Maar zoals overal te wereld zijn hier verschillende mensen met verschillende geloven die harmonieus samenleven. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en het is een unieke mengeling van oude en nieuwe gebouwen en elementen, winkelcentra, pleinen, bars en restaurants. Oranjestad is een gezellige sfeervolle havenstad die absoluut op het programma moet staan tijdens je all inclusive verblijf op het eiland.

Overige informatie Aruba

Aruba staat bekend vanwege haar vrie3ndelijke en warme bevolking. De mensen zijn zelfs de meest genoemde reden om terug te keren naar Aruba voor een all inclusive vakantie. Het is niet voor niets dat men zegt ‘One happy island’. Op Aruba is de oorspronkelijk taal Papiamento. Deze taal wordt verder alleen gesproken op buur eilanden Curaçao en Bonaire. De officiële talen op Aruba zijn Nederlands en Papiamento, maar de Arubanen spreken ook heel goed een woordje Engels of Spaans. Aruba staat een maand lang volledig op zijn kop met feestelijke activiteiten op straat, de zogenaamde ‘jump-ups’ en verschillende spectaculaire parades. Prachtige vrouwen van alle leeftijden strijden om de titel en de felbegeerde kroon van Koningin Carnaval. Het carnaval op Aruba blijft de toeristen voornamelijk bij vanwege de muziek. Als de mogelijkheid bestaat is een all inclusive vakantie rond het carnaval een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *