curacaoAlgemene informatie Curaçao

Curaçao is een fantastisch eiland vol met kleur en een uitermate goede sfeer. Al sinds jaar en dag is het eiland één van de meest geliefde vakantiebestemmingen bij Nederlanders. Curaçao heeft namelijk schitterende zandstranden en de vaderlandse architectuur is op het hele eiland terug te vinden. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad en hier tref je de prachtige maar eveneens kleurrijke handelsgebouwen waar het eiland om bekend staat. Al met al is Curaçao een klein stukje Nederland in de Caraïben. Het eiland is namelijk gelegen in de zuidelijke Caribische Zee voor de kust van Venezuela. Curaçao vormt samen met het eiland Klein Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Hierdoor tref je enorm veel vaderlandse trekjes terug op het eiland. Het meest typerende voor het eiland zijn de kleurrijke handelsgebouwen langs de kade in Willemstad. De handelsgebouwen zijn niet geverfd om toeristen te trekken, maar vanwege het feit dat een gouverneur van het land niet tegen de witte kleur kon, het deed hem pijn aan de ogen. Het eiland is een geweldige vakantiebestemmingen voor jong en oud, het is logisch dat Curaçao bij heel veel Nederlanders bovenaan het verlanglijstje staat. Van alle Benedenwindse Eilanden is Curacao het grootste eiland en heeft het een afwisselend landschap. Het landschap van Curacao wisselt zich af door cactussen, struiken en de bekende divi divi boom. Verder is Curacao voor elke soort toerist een waar paradijs, want hier zijn ontelbaar veel mooie baaien met witte zandstranden waar perfect kan worden gedoken, gesnorkeld of gesurft kan worden. De onderwater wereld van Curacao is heel kleurrijk en er zwemmen veel exotische vissen.

Geografie, natuur en klimaat Curaçao

Samen met het onbewoonde eiland Klein Curaçao, dat ongeveer tien kilometer vanaf de oostkust is gelegen is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het tropische eiland is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee en het vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is het grootste eiland van de drie. Het hoogste punt op Curaçao is de Sint Christoffelberg met zijn 375 meter hoogte. Verder bestaat het eiland voornamelijk uit koraalkalk en vulkanisch gesteente. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. De vegetatie van Curaçao bestaat vooral uit verschillende soorten cactussen, laag struikgewas en lage bomen. De dividivi is één van de bekendste bomen. Op het eiland groeit voor de rest vooral verschillende kruiden en komen er orchideeën voor. Curaçao is gezegend met een flink aantal paradijselijke stranden. De meeste paradijselijke stranden liggen aan de zuidkant van het eiland. De bekendste zijn Blue Bay, Mambo Beach, Playa Abou en Kenepa chiki. Het eiland kent een semi-aride klimaat. Jaarlijks valt er ongeveer 533 milliliter neerslag. De meeste regen valt in het regenseizoen, dit seizoen vangt aan in oktober en eindigt in januari. De temperatuur op Curaçao is relatief constant. Het is een uitermate geschikt klimaat voor een geweldige strandvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Curaçao

Op het eiland wonen zo’n 150.000 mensen. Het eiland kent zeer diverse bevolkingsgroepen, maar de meerderheid is Creool. Dit zijn mensen van gemengde Afrikaanse en Europese afkomst die als inheems worden beschouwd. Ondanks dat Curaçao heft grootste eiland is van de ABC-eilanden is het nog steeds een relatief klein eiland. Over de totale lengte meet Curaçao 63 kilometer en het is 11 kilometer breed. Ondanks het kleine formaat van het eiland is er meer dan voldoende te zien. Willemstad is één en al bezienswaardigheid met de kleurrijke handelsgebouwen. Daarnaast zijn er veel historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden op Curaçao te vinden. Curaçao heeft voor elk wat wils. De locals zijn enorm behulpzaam en vriendelijk en er is eigenlijk altijd wel een reden voor een feestje. Belangrijke feesten op Curaçao zijn Full Moon Party, Fuik Dag, International Jazz Festival en Carnaval.

Overige informatie Curaçao

Een treffende benaming voor Curaçao is ‘A little bit of Holland in the Caribbean’. Vrijwel iedereen uit Nederland die op vakantie gaat naar het eiland zal zich direct thuis voelen, want een vakantie naar Curaçao voelt net als thuiskomen. Curaçao heeft hagelwitte tropische stranden, intieme en rustige baaitjes en een prachtige heldere zee. Dit is voor de meeste Nederlanders reden genoeg om het land binnen het Koninkrijk der Nederlanden te bezoeken tijdens een vakantie. Willemstad is een bruisende stad waar het heerlijk vertoeven is. Voor degene die willen feesten zijn de vele beach clubs ideaal. Watersporters komen ook helemaal aan hun trekken op Curaçao. Voor een ontspannen all inclusive vakantie ben je in Curaçao aan het juiste adres. Al met al is een all inclusive vakantie naar dit prachtige eiland in het Caraïbisch gebied een echte aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *