Algemene informatie Paphos

Vakantie CyprusIn het zuidwesten van Cyprus is de havenstad Paphos gelegen. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat heeft het te danken aan de grote archeologische waarde ervan. Van de westelijke regio van Cyprus is Paphos de hoofdstad en het is mede hierdoor buitengewoon populair als vakantiebestemming. De belangrijkste bron van inkomsten voor de stad is het toerisme. Paphos is gezegend met mooie stranden en is het gebied rond het Troodosgebergte ook heel mooi. Paphos is een fantastische vakantiebestemming en dat komt mede door het subtropische, mediterraan klimaat van Cyprus. Veel toeristen kiezen voor een all inclusive vakantie naar Paphos omdat er heel veel stranden te vinden zijn die een ‘blauwe vlag’ keurmerk hebben. Dit keurmerk staat voor schoonheid en veiligheid van de stranden. De stad Paphos wordt vaak onderscheidt in diverse delen, namelijk Pano Paphos (Boven-Paphos), Kato Paphos (Beneden-Paphos), Nea Paphos (Nieuw-Paphos) en Kitma Paphos. In de stad zijn veel archeologische opgravingen te bewonderen, vooral in het deel Kato Paphos. De badplaats is een ideale bestemming voor toeristen die willen genieten van zon, zee en strand maar die ook houden van cultuur en natuur. Boek vandaag nog een all inclusive vakantie naar het altijd mooi Paphos.

Geografie, natuur en klimaat Paphos

Op het eiland Cyprus is de havenstad Paphos gelegen. Deze stad ligt in het zuidwesten van het eiland aan de Middellandse Zee. Paphos is de hoofdstad van de westelijke regio van Cyprus. Paphos heet een internationaal vliegvels en dat maakt de havenstad tot een geliefde bestemming, want je bent zo op de plaats van bestemming. De internationale luchthaven is gelegen in het zuidoosten van de stad. Paphos heeft een hele mooie natuur en dat heeft te maken met het Troodosgebergte. Dit gebied is rijk aan vegetatie en bezienswaardigheden. De badplaats Paphos heeft een aangenaam mediterraan klimaat. De zomer biedt heerlijk warm en droog weer met temperaturen overdag rond de 30 graden Celsius, in de winter valt er neerslag maar liggen de temperaturen nog rond de 15 tot 18 graden Celsius. Als je in de zomer naar Paphos op all inclusive vakantie gaat moet je rekening houden met extreme hitte, zelfs op beschutte plaatsen.

Cultuur en bezienswaardigheden Paphos

Een all inclusive vakantie naar Paphos, Cyprus betekent een kennismaking met één van de oudste beschavingen ter wereld. Door de jaren heen hebben vele heersers het eiland gediend en dat heeft allemaal te maken met de strategische positie van Cyprus, het ligt namelijk op het kruispunt van drie continenten. Cyprus is eigen één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit een geschakeerd verleden. Bezienswaardigheden in Paphos zijn de oudheden van Paphos, de neolithische nederzetting Choirokoitia en de tien Byzantijnse kerken in het Troodosgebergte. Naast de prachtige bezienswaardigheden in en rondom de stad kun je ook genieten van een prachtige natuur in Paphos. De natuur is wonderschoon, authentiek en ongerept. Tijdens je all inclusive vakantie moet jezelf op ontdekking gaan om al het moois van het eiland te bewonderen.

Overige informatie Paphos

Als je een all inclusive vakantie boekt naar Paphos kun je ten eerste genieten van het heerlijke klimaat, prachtige stranden en de moderne accommodaties. Paphos en de rest van Cyprus zijn bijzonder mooi en het is dan ook aan te raden om een excursie te maken om Paphos en de rest van het eiland te ontdekken. Cyprus is één groot openluchtmuseum en veel toeristen willen het eiland van Aphrodite nooit meer verlaten. Heel veel accommodaties in dit gebied bieden een all inclusive vakantie aan. Tijdens een all inclusive vakantie naar Paphos kan je heerlijk onbezorgd genieten van de ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden die zich in dit gebied bevinden. Tijdens een all inclusive vakantie is het eten en drinken tijdens het verblijf onbeperkt inbegrepen. Een dag op het strand, aan het zwembad of in de stad wordt afgesloten met een diner in het hotel of een drankje aan de hotelbar. Het personeel is tijdens je verblijf in de accommodatie altijd gastvrij en vriendelijk. Een vakantie naar Paphos zal een onvergetelijke vakantie zijn. Bekijk nu het all inclusive aanbod naar Paphos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.