banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Gambia

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Gambia
Vakanties in Gambia
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Gambia vakanties

Vakantie Gambia

Gambia

Beleef West Afrika zelf, bezoek Gambia!


Op het uiterste westpunt van Afrika, direct aan de Atlantische Oceaan ligt het kleine land genaamd Gambia. Gambia word verder volledig omringd door het land Senegal. Een all inclusive Gambia vakantie staat voor veel zon, prachtige standen, geweldige sfeer en optimaal genieten. Gambia is een subtropische vakantiebestemmingen in Afrika. In Gambia is het bijna altijd mooi weer, waardoor je echt heerlijk kunt genieten van een zonvakantie. Natuurlijk heeft Gambia heeft veel meer te bieden met het prachtige binnenland, vriendelijke bevolking en de swingende cultuur. Het kwik komt eigenlijk het gehele jaar nooit onder de 30 graden Celsius. In de zomermaanden kan er ietwat neerslag naar beneden komen in Gambia maar er blijven altijd nog vele zonuren over. Door het prachtige klimaat kan er het gehele jaar een all inclusive vakantie Gambia geboekt worden. De accommodaties in het land verschillen nogal van classificaties, zo zijn er kleinschalige hotels te boeken maar er zijn ook luxe resorts te boeken die direct aan één van de prachtige zandstranden zijn gelegen. Een ander groot voordeel voor een Gambia vakantie is dat de prijzen ten opzichte van ons eigen land enorm laag liggen, dit compenseert de relatief duurdere reis naar het mooie Gambia.

Geografie Gambia


Gambia is gelegen in het uiterste westpunt van Afrika, ten noorden van de evenaar. Gambia is gelegen aan de Atlantische Oceaan en ligt als het ware als een soort slang in het Afrikaanse land Senegal. De hoofdstad van Gambia is Banjul en het is de kleinste hoofdstad van heel Afrika. De Atlantische Oceaan waaraan het land ligt zorgt ook voor watertoevoer landinwaarts want hier gaat de Atlantische Oceaan over in de Gambia Rivier. Gambia is absoluut geen groot land met zijn 250 kilometer lengte en enkele tientallen kilometers breedte. Het land is qua grootte ongeveer net zo groot als een vierde van Nederland. Het kleine \'vrolijke\' Gambia onderhoudt goede contacten met het omringende Senegal. De Gambiaanse bevolking leeft voornamelijk langs de Gambia Rivier en rond de kustgebieden omdat deze gebieden het aantrekkelijkst zijn in verband met vruchtbaarheid en leefbaarheid.

Klimaat Gambia


Het subtropische klimaat van Gambia zorgt ervoor dat het land twee seizoenen kent, een droog seizoen en een nat seizoen. Het droge seizoen vangt aan rond oktober en loopt ten einde in juni. In het droge seizoen kan het voorkomen dat er totaal geen neerslag valt in het land. De warmste maanden in Gambia zijn maart, april en mei en de temperatuur kan dan oplopen tot 40 graden Celsius. In deze warmste maanden heeft Gambia maar liefst 10 zonuren per dag, wat ideaal is voor een heerlijke strandvakantie. Het natte seizoen vangt aan in juni en eindigt in oktober, de natste maand voor Gambia is augustus. Het hoeft lang niet altijd te regen in het natte seizoen, maar de kans dat er neerslag valt is enorm groot.

All inclusive vakantie Gambia


Een vakantie naar Gambia is al een beleving op zich. Het weer is er bijna altijd goed, prachtige zandstranden, spraakmakende dorpjes en een fantastische natuur. Toch is het een hele andere wereld dan wij gewend zijn en daar moet je als toerist wel tegen kunnen. Een Gambia vakantie zal een ieder die er geweest is nog lang bij blijven, door alle indrukken die opgedaan worden. Door de vele contrasten die je dagelijks te zien krijgt op een Gambia vakantie is het wel lekker om iedere dag goed uit te rusten en de dag vol goede moed te beginnen! Boek dan een all inclusive vakantie naar Gambia en rust maximaal uit naar een indrukwekkende dag. De hotels en resorts zijn van alle gemakken voorzien en personeel is erg vriendelijk, behulpzaam en vrolijk. Beleef Afrika op zijn best, boek een all inclusive vakantie naar Gambia!