banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Kos

Apollon

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 618,-

stars Bekijk Reis

Grand Blue Beach

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 26-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 745,-

stars Bekijk Reis

Caravia Beach

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 852,-

stars Bekijk Reis

Eurovillage Achilleas

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 29-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 601,-

stars Bekijk Reis

Pyli Bay

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 15-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 329,-

stars Bekijk Reis

Labranda Marine Aquapark Res

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 21-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 517,-

stars Bekijk Reis

Gaia Palace

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 15-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 413,-

stars Bekijk Reis

Atlantis

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 23-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 483,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

kos-vakantie7Algemene informatie Kos

Kos is een relatief klein eiland dat behoort tot Griekenland. Het eiland is gelegen in de Egeïsche Zee en behoort tot de Dodekanesos eilanden. Kos is een buitengewoon populaire vakantiebestemming en het trekt toeristen vanuit alle windstreken. Kos is een ideaal eiland om te ontdekken tijdens een vakantie. Doordat het eiland relatief klein is kun je het ontzettend goed met bijvoorbeeld een huurauto verkennen, maar de meeste mensen verkennen Kos met de fiets. Het Griekse eiland staat daarom ook wel bekend als het fietseiland. Naast mooie fietstochten over het eiland kun je ook heerlijk luieren op het zandstrand of genieten van de schitterende natuur en archeologische opgravingen en het is zelfs mogelijk om het buurland Turkije te bezoeken middels een veerdienst. Het merendeel van alle toeristen op het Griekse eiland is van Nederlandse komaf. Van de ruim één miljoen toeristen is ruim vijftien procent Nederlands. Van oorsprong is Kos een vulkanisch eiland en het heeft veel vruchtbare vlaktes maar kent ook onvruchtbare berggebieden. De hoofdstad van het eiland is Kos-stad. Deze stad heeft een enorm grote haven en het is het culturele en toeristische centrum van het eiland. Op het Griekse eiland tref je meerdere ruïnes aan, veel monumenten en oude kerkjes. Kos is een prachtig eiland waar het heerlijk vertoeven is tijdens een all inclusive vakantie. Vooral als je wilt genieten van een strandvakantie ben je aan het juiste adres in Kos. In de hoofdstad Kos-stad kun je tot in de vroege uurtjes genieten van je vakantie. Vooral in de populaire barstreet is het elke avond één groot feest.

Geografie, natuur en klimaat Kos

Het Griekse eiland Kos is een eiland dat behoort tot de Dodekanesos. Na Rhodos en Karpathos is Kos het derde eiland van de Dodekanesos. Deze archipel bestaat uit meer dan tweehonderd eilanden, maar lang niet alle eilanden zijn bewoond. Slechts 27 eilanden van de meer dan tweehonderd eilanden zijn bewoond. Kos heeft een totale kustlijn van ruim 120 kilometer en hier vind je de mooiste zandstranden waar een ieder heerlijk kan genieten van zon, zee en strand. Kos ligt op korte afstand van het vasteland van Turkije. Veel toeristen maken dan ook een dagtocht naar bijvoorbeeld Bodrum. Vroeger was Kos een buitengewoon groen eiland maar door het kappen van bomen is er op het eiland een boomloos landschap ontstaan. Door de ontbossing van Kos tref je er nauwelijks dieren aan, al het groot wild is verdwenen. Wel kun je op sommige plekken flamingo\’s en schildpadden zien. Het Griekse eiland heeft een mediterraan klimaat waardoor het in de zomer heerlijk warm is en in de wintermaanden mild. Kos is uitermate geschikt als vakantiebestemming voor een strandvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Kos

Op het eiland Kos wonen ruim 26.000 mensen. Het merendeel van alle mensen is woonachtig in de hoofdstad. Eind negentiende eeuw zijn heel veel inwoners van Kos vertrokken van het eiland maar nu de toerisme aantrek komen er steeds weer meer mensen terug naar Kos omdat er genoeg werkgelegenheid is in de toeristische sector. Volgens de cijfers is ruim 97 procent van de Grieken Grieks-orthodox. Daarnaast zijn er 30.000 Rooms-Katholieken, 15.000 Protestanten en 5.000 Joden te vinden in Griekenland. Het geloof speelt een uitermate belangrijke rol in het dagelijks leven van de Grieken. Op elke hoek van de straat tref je dan ook wel een kerkje of kapel aan. De kerkjes zijn vrijwel altijd geopend, tenzij er kostbaarheden in het kerkje staan. Wil je toch het kerkje bezichtigen dan zal je de sleutelbewaarder moeten vinden en hij of zij laat je graag het kerkje zien. Op het eiland kun je naast de kerkjes ook heel veel monumenten en ruïnes bezichtigen. De mooiste bezienswaardigheid van Kos is het Asklepieion. Dit reusachtige complex was in de Oudheid gewijd aan de halfgod Asklepios van de geneeskunst.

Overige informatie Kos

Het eiland staat bekend als het fietseiland van Griekenland en dat is ook te zien. Op het hele eiland, waar je ook komt zie je mensen fietsen. Op bijna elke hoek van de straat zie ook wel fietsverhuurbedrijven waar je als toerist een fiets kunt huren tijdens je vakantie. Vooral het noordoosten van het eiland is heel vlak en langs de kust zijn brede paden gelegen waar fietser over heen kunnen fietsen. Op de fiets zie je veel meer van het eiland dan wanneer je een huurauto het eiland verkent. Bij veel fietsverhuurbedrijven kun je een fietsroute krijgen, maar het leukste om het eiland te verkennen is op eigen intuïtie. Let altijd wel goed op waar je je huurfiets parkeert want zelfs op Kos worden fietsen gestolen, zet je fiets daarom ook altijd op slot.