banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Rhodos

Venezia Resort

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 26-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 541,-

stars Bekijk Reis

Mitsis Rodos Maris Resort An

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 707,-

stars Bekijk Reis

Labranda Blue Bay Resort

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 02-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 398,-

stars Bekijk Reis

Solemar

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 29-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 581,-

stars Bekijk Reis

Lymberia

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 31-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 421,-

stars Bekijk Reis

Marianna Palace

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 01-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 423,-

stars Bekijk Reis

Lydia Maris Resort And Spa

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 02-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 697,-

stars Bekijk Reis

Costa Lindia Blue Star

Griekenland / Rhodos

Vertrekdatum: 02-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 445,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

rhodosAlgemene informatie Rhodos

In het zuidoosten van de Egeïsche Zee ligt het Griekse eiland Rhodos. Het eiland is het grootste eiland van de Dodekanesos. Rhodos heeft een rijk verleden en kent hierdoor vele monumenten. Het is een perfecte vakantiebestemming met bergen afgewisseld door vlaktes met olijfbomen, prachtige stranden langs de kust een schitterende cultuur en een heerlijk klimaat. Niet voor niets behoort Rhodos tot één van de populairste vakantie-eilanden van Griekenland. Jaarlijks trekken er enorm veel toeristen naar het eiland om te genieten van een heerlijke onbezorgde all inclusive vakantie. Het eiland heeft fantastische accommodaties die voorzien zijn van alle faciliteiten en veelal modern ingericht zijn. Rhodos heeft alles te bieden voor een geweldige vakantie. Van oogverblindende zandstranden tot en met de godentempels in Olympia, er is voor elk wat wils te vinden op het eiland. Verder heeft Rhodos ook nog heel veel idyllische dorpjes en een prachtig voorbeeld van zo’n dorpje is Lindos. Het dorpje met witte huizen dat prachtig gelegen is aan een baai is oogverblindend mooi. Voor de mensen die liever de drukte op zoeken, dan de prachtige natuur van Rhodos willen ontdekken is het mogelijk om naar Rhodos-stad te gaan. De stad heeft een modern en historisch gedeelte. Voor de echte natuurliefhebbers heeft Rhodos de vlindervallei. In deze mooie vallei zijn duizenden vlinders te spotten in de zomermaanden. Voor een romantisch uitje ben je aan het juiste adres in het plaatsje Kalithea. Jong en oud kan zich uitstekend vermaken tijdens een all inclusive vakantie op het schitterende eiland Rhodos.

Geografie, natuur en klimaat Rhodos

Rhodos is één van de meest oostelijke eilanden van Griekenland en het ligt in de Egeïsche Zee. Het is het derde grootste eiland van het land. De vorm van Rhodos is als een soort speerpunt. De totale lengte van het eiland bedraagt 75 kilometer en de maximale breedte is 38 kilometer. De totale kustlijn van Rhodos is 220 kilometer, er zijn dus genoeg mooie zandstranden te vinden. Het eiland heeft een flora en fauna dat enorm veel aansluit bij die van Turkije, meer zelfs dan bij alle andere Griekse eilanden. Het eiland wordt gekenmerkt door bergen in het binnenland en is begroeid met talrijke bossen. Rhodos heeft prachtige stranden, er zijn klei en zandstranden te vinden. In het oosten bij Faliraki zijn schitterende zandstranden te vinden en in het westen zijn vooral klei stranden te vinden. Rhodos kent een mediterraans klimaat met zachte winters en over het algemeen altijd warme zomers. In de zomermaanden is er altijd sprake van een zeewind, maar aan de oostkant van het eiland is het altijd warmer omdat de zeewind hier ontbreekt. Rhodos heeft een ideaal klimaat voor een zonvakantie waarbij je onbezorgd kunt genieten.

Cultuur en bezienswaardigheden Rhodos

Rhodos is een eiland dat strategisch gezien gelegen is tussen drie continenten, Europa, Azië en Afrika. Het eiland heeft eigenlijk nooit rust gekend, duizenden jaren lang is het eialnd aangevallen, geplunderd en uitgebuit. Door de onrustige tijd heeft Rhodos veel verschillende heersen gekend en dit heeft er toe geleid dat het eiland enorm veel bezienswaardigheden heeft. Op het eiland zijn schitterende historische bezienswaardigheden te bewonderen, maar vanuit verschillende havens is het ook goed mogelijk om de bezienswaardigheden van andere Griekse eilanden te bewonderen. Er is zelfs een veerdienst naar het vasteland van Turkije, zo is het mogelijk om het mooie Marmaris te ontdekken. Het geloof op Rhodos speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de locals. Vrijwel alle Grieken op het eiland zijn Grieks-orthodox. Op iedere hoek van een straat is wel een kapel of kerkje gevestigd en hier is de lokale bevolking enorm trots op en ze laten toeristen maar al te graag binnen in hun eigen kerkje of kapel.

Overige informatie Rhodos

Rhodos heeft een hele goede infrastructuur en dat is een van de redenen dat het eiland zich in de laatste jaren zo goed heeft ontwikkeld als vakantiebestemming. Het is aan te raden om tijdens een all inclusive vakantie op Rhodos een auto te huren. Zo heb je alle vrijheid en kun je op je eigen tempo het eiland ontdekken. Voor degenen die liever op het vakantiecomplex verblijven gedurende vakantie is er altijd voldoende entertainment. De all inclusive accommodaties zijn vrijwel allemaal voorzien van een animatie team die overdag en ’s avonds voor invulling van de dag verzorgen. Tijdens je vakantie op Rhodos kun je zelf bepalen hoe je invulling geeft aan de vakantie.