Algemene informatie Bali

Ontdek de prachtige mix van uiterste tijdens een all inclusive vakantie naar het Indonesische eiland Bali. Het betoverende eiland Bali is een vakantiebestemming waar je nog lang over zal praten. Het eiland is rijk aan cultuur en de culturele rijkdom van Bali is overal op het eiland te bezichtigen. Op het prachtige Indonesische eiland ben je niet alleen aan het juiste adres wat betreft cultuur, ook de natuur van Bali is wonderschoon. Zo heeft Bali nog twee actieve vulkanen, dicht beboste gebieden en heel veel rijstvelden. Ook heeft het eiland hoge bergen en hagelwitte zandstranden met palmbomen. Bali is eigenlijk de ideale vakantiebestemming voor iedere soort vakantieganger. Het betoverende eiland ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Bali het meest westelijke eiland van de kleine Soenda-eilanden. Negentig procent van de oorspronkelijke bewoners van het eiland zijn Hindoe en overal op het eiland zijn schitterende tempels te bewonderen. Tempels die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging zijn de Goa Lawah (vleermuizengrot) en de Goa Gajah (olifantengrot). In het noorden van Bali ligt de plaats Lovina en staat bekend vanwege de vele dolfijnen die er voor de kust zwemmen en centraal op het eiland ligt het kunstenaarsdorpje Ubud. Er zijn prachtige accommodaties op het eiland te vinden, de meeste zijn nog steeds in typische Balinese stijl gebouwd en ingericht. Er zijn echter tegenwoordig ook super deluxe en moderne accommodaties gelegen in de badplaatsen zoals het Hard Rock Bali Hotel in Kuta. Er is voor iedere vakantieganger wel een geschikt hotel te vinden. Bekijk het aanbod all inlcusive vakanties Bali en boek de beste aanbieding!

Geografie, natuur en klimaat Bali

Bali is een Indonesisch eiland en tevens een provincie binnen Indonesië. Het betoverende eiland ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het meest westelijke eiland van de kleine Soenda-eilanden. Op Bali tref je heel veel leuke en bijzondere plaatsen waar je tijdens je all inclusive vakantie kunt verblijven. Populaire badplaatsen op het Indonesische eiland zijn Sanur, Kuta, Tuban, Seminyak, Legian en Nusa Dua. Al deze hotspots liggen in het zuiden van Bali. In het noorden ligt de bekende plaats Lovina en centraal op het eiland ligt het kunstenaarsdorpje Ubud. Van oorsprong is Bali een vulkanisch eiland en er zijn nog steeds twee actieve vulkanen op het eiland. Bali heeft een prachtige natuur met veel groen en bergen. Er zijn ook prachtige rijstvelden te bewonderen en in het zuiden tref je de mooiste stranden aan van het eiland. Doorgaans ligt de temperatuur op Bali rond de dertig graden Celsius. De regentijd vangt aan in de maand november tot en met april en de regen valt meestal in de namiddag of in de nacht. Het koelt dan af tot zeer aangename temperaturen. De neerslag valt in de regentijd heel plaatselijk en is vaak hevig maar van korte duur.

Cultuur en bezienswaardigheden Bali

Cultuur speelt een heel belangrijke rol in het leven van de Balinezen. Ruim negentig procent van de oorspronkelijke bewoners is Hindoe. Op het eiland tref je heel veel tempels aan en de Balinezen maken meerdere keren per dag een offer. Bij de tempels is het van groot belang om de waarden en normen in acht te nemen, zo laat je blijken dat je respect hebt voor de cultuur. Gepaste kleding is een vereiste waaronder het dragen van een sarong. Je kunt deze krijgen bij de tempels, maar je kunt zelf op de markt ook een sarong kopen. Het kunstenaarsdorp Ubud is absoluut een aanrader om te bezichtigen, maar de meeste toeristen komen naar het eiland om de prachtige tempels te bewonderen. Alle tempels zijn aan te raden maar de mooiste tempels op het eiland zijn de Besakih tempel, Goa Gajah tempel, Goa Lawah tempel, Tannah Lot tempel, Tirta Empul tempel en Ulun Danu Bratan tempel. Naast de mooie en bijzondere tempels is de natuur ook prachtig en is het een must om tijdens je all inclusive Bali vakantie de vulkaan Gunung Batur te bewonderen. Ook de rijstvelden mag je absoluut niet links laten liggen, alsmede ook Moneky Forest bij Ubud. Dit is een beschermd gebied waar drie groepen langstaartapen leven. Pas wel op want de langstaartapen zijn nog al brutaal!

Overige informatie Bali

Bali is voor veel toeristen het paradijs op aarde. Er is voor elke vakantieganger wel een geschikte reis te boeken naar het betoverende Indonesische eiland. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van Bali en hierdoor komt massatoerisme vrijwel overal voor op het eiland. Het is een aantal jaren lang rustig geweest qua toeristen en dat kwam omdat er diverse aanslagen gepleegd waren in de populaire toeristenplaats Kuta. Nu de rust is wedergekeerd komen er ook steeds meer toeristen naar het eiland om te genieten van een welverdiende vakantie. De afgelopen jaren zijn er steeds meer accommodaties te boeken die de all inclusive formule aanbieden. Boek nu uw all inclusive vakantie naar Bali en geniet onbezorgd van een welverdiende vakantie in een bijzondere omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.