pugliaAlgemene informatie Puglia

Puglia is een Italiaanse regio in het zuidoosten van Italië. Deze regio ligt in de hak van de laars van Italië, aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Puglia is de meest oostelijke regio van Italië en de hoofdstad van deze regio is Bari. De regio is voornamelijk bekend als de producent van olijven en wijn. Puglia behoort tot één van de belangrijkste wijnstreken in Italië. Het is een onontdekt gebied voor toeristen, waardoor toeristen in alle rust deze mooie regio kunnen ontdekken. De regio heeft enorm veel charme en vooral in steden zoals Lecce. Wandel langs de witte trulli huizen in de smalle straatjes van Rione Monti en Aia Piccola in Alberobello. In deze regio kun je heel culinair diner en genieten van de Italiaanse keuken. Het landschap in deze regio van Italië is redelijk vlak, maar heeft ook ruige kliffen, mooie zandstranden, lage heuvels en een indrukwekkende architectuur. De regio Puglia is een stuk minder populair dan het noorden van Italië., hierdoor kunnen toeristen in alle rust de mooiste plekken ontdekken en het echte Italië proeven. In Puglia zijn nog veel invloeden te vinden van Noormannen, Spanjaarden, Turken en Grieken. Een ware trekpleister van Puglia is de mooie kustlijn. Mooie witte zandstranden zijn te vinden op het schiereiland Gargano. In het zuiden van Puglia zijn stranden met adembenemende rotsformaties en kraakhelder water te vinden. De meest aantrekkelijke badplaats van de regio is Otranto. Puglia is een schitterend mooie vakantiebestemming waar een luxe all inclusive vakantie absoluut tot de mogelijkheden behoort. Geniet hier als single, koppel of met het hele gezin van het echte Italiaanse leven.

Geografie, natuur en klimaat van Puglia

In de hak van de laars ligt de regio Puglia. De regio ligt in het uiterste zuidoosten van Italië en is nog een ongerepte regio. Het is namelijk veel minder toeristisch dan het drukke noorden van Italië. De hoofdstad van deze Italiaanse regio is Bari. Puglia grenst in het oosten aan de Adriatische Zee en in het westen aan de Ionische Zee. De regio kenmerkt zich voornamelijk door het vlakke landschap met de vele olijfbomen en wijngaarden. En de kustlijn van Puglia is heel ruig maar wordt afgewisseld met oogverblindende mooie zandstranden met kraakhelder water. Het binnenland kenmerkt zich door dichte bossen en dit gebied is aangemerkt met de status van nationaal park. Puglia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, milde winters en er valt vrij weinig neerslag. De neerslag die er valt is voldoende voor de olijf- en wijnteelt. Het aantal zonuren zorgen ervoor dat de vruchten in deze regio goed kunnen groeien. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is ongeveer dertig graden en in de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur ongeveer tussen de 10 en 15 graden. Door het aangename klimaat is Puglia een ideale vakantiebestemming, maar vooralsnog is het bij Nederlandse toeristen niet bekend. Hier komt wel steeds meer verandering in.

Cultuur en bezienswaardigheden van Puglia

Italië kent jaarlijks talrijke terugkerende evenementen, veel van deze evenementen zijn al eeuwen oud. De evenementen zijn een soort van traditie en zijn hierdoor heel belangrijk voor de lokale bevolking. In de Italiaanse cultuur wordt ook een hele andere waarde gehecht aan het familieleven dan in bijvoorbeeld Nederland. Familie is heel belangrijk en komt ten alle tijden op de eerste plaats. Religie speelt ook een belangrijke rol in het leven van de Italianen. Het overgrote deel van de bevolking is rooms-katholiek. Hier neemt de Paus een belangrijke rol in. De belangrijkste bijzaak voor Italianen is voetbal. De Italianen leven voor voetbal en dat zie je ook in de regio Puglia terug. De regio heeft enorm veel charme en vooral in een stad zoals Lecce vindt je deze terug. Wandel langs de witte trulli huizen in de smalle straatjes van Rione Monti en Aia Piccola in Alberobello. Of bezoek één van de wijngaarden in de regio. De grillige kustlijn is adembenemend en is absoluut een bezienswaardigheid waard.

Overige informatie Puglia

Bij de gedachte aan Italië gaan de gedachten vrijwel direct uit naar de heerlijke Italiaanse keuken met pasta’s en pizza’s. Verse producten zijn in Puglia en in de rest van Italië de ingrediënten van de culinaire hoogstandjes, geen voorgesneden groenten of voorgekookte pasta maar alles heerlijk vers. Dit is anders bij het ontbijt want ontbijten kennen ze in Italië niet echt, al is dat in de toeristische gebieden wel anders. Dit komt omdat toeristen wel dagelijks willen genieten van een uitgebreid ontbijt. Bestel je een koffie, dan krijg je geen Nederlandse mok maar een specifiek Italiaans kopje espresso. In Italië zeggen ze; ‘de koffie moet zo zwart als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde’ zijn. Zo drinken de Italianen de koffie het liefst. Italië is naast het koffie land ook het wijnland bij uitstek. De lekkerste wijnen zijn in Italië te verkrijgen voor een betaalbare prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *