banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Sardinie

Th Chia Parco Torre Chia

Italie / Sardinie

Vertrekdatum: 30-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 511,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

sardinieAlgemene informatie Sardinië

In de Middellandse Zee op ongeveer 190 kilometer afstand van het vasteland van Italië ligt het eiland Sardinië. Het Italiaanse eiland ligt ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee na Sicilië. Het Italiaanse eiland wordt ook wel Sardinia of Isola dei Nuraghi genoemd. De laatste naam is een verwijzing naar het historisch erfgoed dat op Sardinië te vinden is. We hebben het over de kleine torentjes die met elkaar vestingen vormen waar de oorspronkelijke bewoners tienduizenden jaren terug in woonden. Je zal het bijna niet geloven maar Sardinië ligt dichter bij Noord-Afrika dan bij de Italiaanse kust van het vasteland. Het Italiaanse eiland wordt omringd door kleine rotsige eilandjes, soms bewoond, soms in gebruik door veeboeren. Op Sardinië vind je ontelbaar veel kleine zanderige baaitjes, omringd met kliffen. Overal waar je komt zal je zien dat het zeewater ter plaatse een specifieke kleur heeft. Sardinië kent het subtropisch, mediterraan klimaat. De zomers zijn heel warm en de winters doorgaans erg mild, maar in de bergen is sneeuw in de wintermaanden geen uitzondering. Over het hele eiland hebben prehistorische stammen indrukwekkende monumenten nagelaten zoals de Domus de Janas en de duizenden Nuraghi die her en der verspreid staan. Naast het Italiaanse spreekt een groot deel van de bevolking op het eiland Sardijns. De officiële taal is Italiaans maar er wordt nog steeds Sardisch gesproken en gebruikt in zang en muziek. Sardinië heeft een roerige tijd gekend in het verleden en hierdoor zijn de Sardijnen heel gereserveerd en houden ze vast aan hun eigen gewoonten en tradities. Sardinië is vooral bij Italianen een geliefde vakantiebestemming, maar ook steeds meer buitenlandse toeristen weten hun weg te vinden naar dit prachtige eiland. Sardinië is gezegd met een prachtige kust van ruim 2.000 kilometer lengte. Op Sardinië kan een ieder genieten van een heerlijke all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het Franse eiland Corsica en ten westen van de Laars van Italië. Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. De hoofdstad van het eiland is Cagliari, deze stad ligt in het uiterste zuiden van Sardinië. Andere belangrijke palaatsen voor toeristen op het eiland zijn San Teodoro, Olbia, Oristano, Alghero en Baia Sardinia. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Sardinië op vakantie te gaan. Veel mensen kiezen voor een vliegvakantie maar het is ook mogelijk om met de auto naar Sardinië op vakantie te gaan. Vanaf het vasteland van Italië vertrekken dagelijks meerdere veerdiensten naar Sardinië. Belangrijke havens zijn Cagliari, Olbia, Arbatax, Porto Torres en Porto Foxi. Sardinië wordt omringd door kleine eilandjes die vaak rotsachtig zijn. Op het eiland vind je ontelbaar veel zanderige baaitjes waar het heerlijk genieten is van een all inclusive vakantie. Het hoogste punt van Sardinië reikt bijna tot 2.000 meter, dit is een granietbult in het midden van het eiland. Het eiland kent een subtropisch, mediterraan klimaat. De zomer maanden kunnen heel warm worden en de wintermaanden zijn doorgaans enorm mild. In de wintermaanden liggen de toppen van de bergen meestal wel bedekt met een laag sneeuw maar de kustgebieden blijven doorgaans sneeuwvrij. Het eiland staat altijd onder invloed van de wind: de mistral, sirocco, libeccio en levante.

Cultuur en bezienswaardigheden Sardinië

Sardinië heeft een ontzettend roerige tijd gekend in de vorige eeuwen. Omringende landen hebben telkens geprobeerd om het eiland te veroveren en naast de vele invallen heeft Sardinië ook lange periodes van droogte gekend. Dit alles heeft er toe geleid dat de Sardijnen enorm op zich zelf zijn en voornamelijk vasthouden aan eigen tradities en gewoonten. Het Italiaanse eiland wordt ook soms Sardinia of Isola dei Nuraghi genoemd, de laatste benaming is een verwijzing naar de stenen bouwsels in de vorm van kleine torentjes die gezamenlijk vestingen vormen waar de Sardijnen vroeger in hebben geleefd. Over het hele eiland zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden. Prehistorische stammen hebben hier voor gezorgd. Zo kun je de Domus de Janas en de duizenden Nuraghi die her en der verspreid staan bewonderen, maar ook het prachtige landschap en de vele zanderige baaitjes zijn een bezienswaardigheid op zich. Verder zijn er op Sardinië heel veel kerken en basilieken te vinden. Voor culturele en historische bezienswaardigheden ben je op het Italiaanse eiland aan het juiste adres. Boek vandaag nog een all inclusive vakantie naar dit prachtige eiland in de Middellandse Zee.

Overige informatie Sardinië

De Sardijnse keuken is bijna net zo afwisselend als het indrukwekkende landschap. Omringd door de Middellandse Zee is het natuurlijk al te raden dat Sardijnen als specialiteit vis op het menu hebben staan. De Sardijnen zelf zeggen dat ze de lekkerste kreeft van de wereld hebben. Er zijn heel veel lekkere specialiteiten op Sardinië te vinden. Als je het binnenland intrekt zal je lokale specialiteiten ontdekken zoals geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn. De afgelopen jaren is Sardinië als vakantiebestemming explosief gegroeid steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van het eiland en dat is tevens de reden waarom de eerste all inclusive accommodaties op komen zetten. Er is een ruim aanbod aan campings, bungalowparken, vakantiehuizen en hotels. En nu kun je ook een all inclusive vakantie boeken naar Sardinië.