banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Sicilie

Residence Marsa Sicla

Italie / Sicilie

Vertrekdatum: 01-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 791,-

stars Bekijk Reis

Poggio Pozzetti

Italie / Sicilie

Vertrekdatum: 10-09-2021
Reisduur: 3 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 313,-

Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: prijsvrij

Informatie over regio

Algemene informatie Sicilië

sicilieIn de Middellandse Zee, bij de punt van de Italiaanse laars, ligt het eiland Sicilië. De officiële benaming van het eiland is Sicilia en de Oud-Griekse naam Trinakria betekent ‘’het eiland met de drie punten’’. De vlag van Sicilië heeft tevens deze naam. Het Italiaanse eiland is voor heel veel Nederlanders nog een onbekend deel van het populaire vakantieland Italië. Sinds de opkomst van low-cost vliegmaatschappijen weten wel steeds meer vakantiegangers hun weg te vinden naar dit prachtige eiland in de Middellandse Zee. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en het wordt van het Italiaanse vasteland gescheiden door de drie kilometer brede zeestraat, de Stretto di Messina. Op dit schitterende eiland geniet je van witte stranden in oogverblindende baaien, ideaal voor een welverdiende all inclusive strandvakantie. Naast prachtige witte zandstranden in intieme baaien heeft Sicilië ook heel veel bezienswaardigheden, zoals de Vallei der Tempels, ruige natuur en de vulkaan de Etna. Het Italiaanse eiland leent zich ook ontzettend goed voor een verkenning met een huurauto. Op deze manier kun je langs de prachtige kust rijden en onderweg kun je de mooiste bezienswaardigheden opzoeken. Er is voor elk wat wils op dit fantastische eiland. Het landschap is namelijk bergachtig waar wandelaars zware wandelingen kunnen maken. Wil je toch liever genieten op één van de schitterende witte stranden dan zijn hier meer dan voldoende mogelijkheden voor tijdens je all inclusive Sicilië vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Sicilië

Sicilië is gelegen in de Middellandse Zee. Het Italiaanse eiland wordt van het vasteland gescheiden door de drie kilometer brede zeestraat, de Stretto di Messina. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. De totale oppervlakte van het eiland is vergelijkbaar met België. Voor een strandvakantie ben je op Sicilië aan het juiste adres, het eiland heeft een totale kustlijn van meer dan duizend kilometer. Het Italiaanse eiland is een vulkanisch eiland en één van de belangrijkste toeristische attracties op het eiland is de vulkaan de Etna. Slechts veertien procent van het eiland bestaat uit vlakten en hoogvlakten, het eiland is dus heel bergachtig. Langs de kust tref je intieme baaien met schitterende witte zandstranden. Het klimaat van Sicilië kan het beste omschreven worden als een Middellandse Zeeklimaat. De wintermaanden zijn uitermate zacht, waarbij de temperatuur rond de tien graden Celsius schommelt en er af en toe een regenbui valt. Tijdens het hoogseizoen kan de temperatuur met gemak tot boven de dertig graden Celsius stijgen. De heerlijke bries in deze periode maakt een vakantie aangenaam. Met het Middellands Zeeklimaat is Sicilië een geschikt eiland voor een all inclusive strandvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Sicilië

Het Italiaanse eiland heeft enorm veel mooie bezienswaardigheden. Er is zoveel moois te zien op het eiland dat je aan één vakantie naar Sicilië niet genoeg hebt. Op het eiland kun je onder andere mooie steden bezoeken, een bijzondere kloof bezichtigen, een prachtig zandstrand aan doen of de vulkaan de Etna bewonderen. Naast al dit moois kun je natuurlijk ook nog genieten van een prachtig landschap waarbij je hele mooie verzichten hebt. De absolute must do’s op Sicilië zijn een bezoek brengen aan de oudste en mooiste badplaats Toarmina, Noto aan de Corso Vittoria Emanuelle, Palermo de hoofdstad, Selinute Nederzetting uit de Griekse oudheid en natuurlijk de Vallei dei Templi ofwel de Vallei van de Tempels. Verder heeft het bergachtige landschap van Sicilië heel veel natuurlijke bezienswaardigheden zoals vulkanen, beboste rosten en ultieme baaien met witte zandstranden.

Overige informatie Sicilië

Sicilië is bij de Nederlandse vakantieganger nog niet heel populair als vakantiebestemming. Het eiland heeft eigenlijk alles te bieden voor een welverdiende onbezorgde vakantie. Naast een heerlijk klimaat, prachtig landschap en de vele bezienswaardigheden, heeft het eiland ook schitterende stranden. Het is optimaal genieten van je all inclusive vakantie als je accommodatie direct aan het zandstrand is gelegen of dat je er eentje op loopafstand hebt. Het Italiaanse eiland is een buitengewoon aantrekkelijke vakantiebestemming voor verschillende soorten vakanties. Voor een all inclusive vakantie is het aan te raden om met het vliegtuig te gaan. Het is ook mogelijk om Sicilië met de auto te bereiken maar dan heb je een flinke reis voor de boeg. Tijdens je all inclusive Sicilië vakantie kun je in comfortabele accommodaties verblijven waar je optimaal kunt genieten van een onbezorgde vakantie. Bekijk het aanbod aal inclusive Sicilië vakanties en boek je vakantie bij de goedkoopste reisaanbieder!