banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Jamaica
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Jamaica vakanties

Jamaica Vakantie

Jamaica

Jamaica, don’t worry be happy


In het Caraïbisch gebied ligt het eiland Jamaica, zonder enige twijfel één van de mooiste eilanden van het Caraïbisch gebied. Eeuwenlang is het eiland Jamaica het middelpunt geweest van veroveringen door diverse stammen, pas in 1962 werd het land onafhankelijk. Tegenwoordig is het eiland een populaire vakantiebestemming geworden. Er komen toeristen vanuit alle windhoeken naar dit prachtige eiland. Jamaica staat vanzelfsprekend bekend om de rum en de reggae muziek maar dit geweldige vakantie eiland heeft nog veel meer te bieden. De eindeloze witte zandstranden aan de helderblauwe zee worden druk bezocht door toeristen, ook de groene en mooie natuur maken Jamaica tot een uiterst geliefde vakantiebestemming. Het eiland heeft veel natuurschoon, zoals de tropische regenwouden met palmbomen, orchideeën en heel veel verschillende exotische vogels. Op het hele eiland heerst een gastvrije sfeer en de lokale bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam. Het is een eiland om heerlijk te ontspannen maar een bezoek aan één van de vele suikerrietplantages, de kleurrijke lokale markten of de rum distilleerderij is aan te raden tijdens een Jamaica vakantie. Drukbezochte evenementen zijn te vinden in Kingston, de hoofdstad van Jamaica.

Geografie van Jamaica


Jamaica is een West-Indisch eiland en ligt in de Caraïbische Zee ten westen van de Dominicaanse Republiek en Haiti en ten zuiden van Cuba. Kingston is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Jamaica. Tot 1692 was de stad Port Royal de hoofdstad van Jamaica maar na een zware aardbeving verdween deze stad volledig in zee. Jamaica is na het eiland Hispaniola het grootste eiland in het Caraïbisch gebied. Hierdoor heeft het eiland 1022 kilometer aan kustlijn met de prachtigste zandstranden. Het hoogste punt van Jamaica is de Blue Mountain Peak met een hoogte van 2256 meter. Het landschap van het eiland bevat vooral groene bergketens, watervallen, rivieren en beboste ravijnen. Jamaica heeft een tropisch regenklimaat, droge en natte tijden wisselen zich af. In het najaar valt de meeste regen. De witte zandstranden van Montego Bay en het langgerekte strand van Negril zijn het bekendst. Andere populaire plekken voor een all inclusive vakantie Jamaica zijn Runaway Bay en Trelawny.

Jamaica, Land we love


Het volkslied van Jamaica is heel toepasselijk voor het eiland, want de titel van het volkslied is Jamaica, Land we love. Het eiland is ook enorm geliefd, zowel bij de lokale bevolking als bij de duizenden toeristen die jaarlijks Jamaica aandoen tijdens een vakantie. Jamaica is het land van de reggae muziek en de bekendste reggae zanger is dan ook geboren op dit eiland, we hebben het natuurlijk over Bob Marley. Naast de reggae muziek is sport enorm belangrijk voor Jamaicanen en de bekendste sporter van dit moment is de sprinter Usain Bolt.

All inclusive Jamaica


Jamaica is een fantastisch eiland om te ontdekken en met een verblijf in een accommodatie met de all inclusive formule zal een vakantie naar deze bestemming garant staan voor een onvergetelijk verblijf. In één van de luxe resorts of hotels wordt iedereen gastvrij behandeld en vriendelijkheid staat voor Jamaicanen voorop. Zoals de bewoners zelf zeggen: Don’t worry be happy. Tijdens een all inclusive vakantie Jamaica gaat er niets boven het genieten van de prachtige witte zandstranden, het natuurschoon en de gemoedelijke sfeer die op het eiland aanwezig is.