kuststreekAlgemene informatie Kuststreek

De kuststreek van Kenia is gelegen aan de Indische Oceaan. Deze streek van Kenia heeft een gigantisch lang wit zandstrand waardoor een ieder zich waant in een paradijs. Lang de kuststreek van Kenia zijn enkele badplaatsen gelegen waarvan de grootsten Diani Beach en Mombasa zijn. De kuststreek van Kenia staat bekend om de koraalriffen en de franjeapen. De kuststreek is één van de populairste gebieden van Kenia en dat komt het een combinatie heeft van heerlijke resorts en oogverblindende witte zandstranden. Naast de prachtige witte zandstranden van de kusstreek is ook de natuurlijke omgeving met onder andere het Mkomazi National Park, het Tsavo National Park en het Shimba Hills National Reserve indrukwekkend. Kenia is een geweldig vakantieparadijs voor vakantiegangers die willen genieten van hagelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en in het binnenland een overweldige natuur, met wildparken vol met exotische dieren. De Keniaanse kuststreek biedt de perfecte combinatie van strand en safari.

Geografie, natuur en klimaat van de Kuststreek

Kenia ligt in het oosten van Afrika direct aan de Indische Oceaan. De kuststreek van Kenia grenst direct aan de Indische Oceaan in het oosten van het land. De kuststreek kenmerkt zich door het eindeloos lange hagelwitte zandstrand met op de achtergrond wuivende palmbomen. Het binnenland van Kenia kenmerkt zich door de de vele wildparken waar ook de big five te zien is. In de wildparken zijn onder andere leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns te spotten. Kenia is het ideale vakantieland voor een safari en strandvakantie. De kuststreek van Kenia heeft een typisch tropisch klimaat. Aan de kust is het warm en vochtig, terwijl het in het binnenland gematigd is en in het noorden extreem droog. Het hele jaar door is de kuststreek van Kenia te boeken voor een vakantie want het land kent enorm veel zonnige dagen per jaar en in de winter is het warm genoeg om zomerkleding te dragen. De beste reisperiode naar de kuststreek van Kenia is van juni tot en met september. In deze maanden vindt tevens de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren plaats, dit is zeer indrukwekkend.

Cultuur en bezienswaardigheden van de Kuststreek

kuststreekDe lokale bevolking van Kenia is overwegend christelijk en er zijn ook gebieden met een grote islamitische invloed, zoals het geval is aan de kuststreek van Kenia. Het is in de kuststreek ondanks de warmte onfatsoenlijk om als vrouw zijnde blote benen en armen te hebben. Op het hagelwitte zandstrand geldt dit overigens niet maar wel als een vrouw de stad in trekt. Daarnaast wordt ook knuffelen en kussen afgekeurd. De Kenianen zijn over het algemeen heel vriendelijk en gastvrij. De bezienswaardigheden van de kuststreek zijn olifantenslagtanden in Mombasa, de zonsondergangen en natuurlijk het prachtige natuurschoon van het binnenland. De kuststreek heeft ook een weergaloze onderwaterwereld en daarom is duiken en snorkelen een veel beoefende sport aan de kuststreek van Kenia. Het is overigens verboden om schelpen of koraal als souvenir mee te nemen.

Overige informatie van de Kuststreek

De kuststreek van Kenia heeft prachtige accommodaties waar toeristen kunnen verblijven tijdens hun ontdekkingsreis door het fantastische land. De kuststreek heeft een aantal badplaatsen waar het heerlijk vertoeven is voor een geweldige Kenia vakantie. De meeste toeristen kiezen tijdens een vakantie in Kenia voor een verblijf aan de kust en trekken met een excursie het binnenland in om onder andere de big five van Kenia te bewonderen. De kuststreek is een fantastische vakantiebestemming voor iedere toerist die eens een andere vakantie dan alle andere wil ervaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *