arke

Algemene informatie reisorganisatie Arke

Arke is op dit moment één van de grootste reisorganisaties die wij in Nederland hebben. De geschiedenis van het ontstaan van Arke gaat terug naar 1934 en door de jaren heen zijn er veel overnames geweest tot het uiteindelijk Arke werd genaamd. Arke spitste zich in de begin jaren voornamelijk op busreizen maar in de loop van de jaren is Arke uitgegroeid tot een volwaardige touroperator in Nederland. Arke is op heden volledig van de Duitse reisorganisatie TUI. De eigenaar van Arke heeft in 1995 alle aandelen verkocht aan het Duitse TUI en in dat jaar nam TUI ook alle aandelen over van een ander Nederlandse reisorganisatie namelijk Holland International. Arke is in Nederland blijven bestaan en in principe verder gegaan als merknaam, maar de overkoepelende organisatie is TUI Nederland. Arke kenmerkt zich door de oranje kleur en het merk Arke heeft meer dan alleen reisbureaus in Nederland, zo kan er tegenwoordig ook via internet vakanties geboekt worden en heeft Arke in Nederland een contact centre. Daarnaast is Arke namens TUI Nederland met haar naam naamgever aan de eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. TUI Nederland herbergt veel meer reismerken naast Arke onder één dak. De reismerken die TUI Nederland heeft zijn Holland International, Kras en Robinson.

Specialisatie reisorganisatie Arke

Bij Arke zijn vakanties naar meer dan 80 vakantielanden te boeken en dit meestal met een scherpe aanbieding. Arke biedt veel vakanties aan en ook heel veel verschillende soorten reizen. De reizen die bij Arke zijn te boeken zijn zonvakanties, stedentrips, verre reizen, rondreizen, autovakanties, wintersport vakanties en vliegtickets van de eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Arke biedt deze soorten vakanties in verschillende vormen aan zo biedt Arke ook de mogelijkheid om all inclusive vakanties te boeken voor de meeste reizen. Met een all inclusive vakantie via Arke bent u verzekerd van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Arke is als onderdeel van TUI Nederland van alle reismarkten thuis.

Reisorganisatie Arke is aangesloten bij

Arke is als reisorganisatie aangesloten bij meerdere stichtingen en fondsen. Arke is aangesloten bij de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds. De stichtingen en fondsen bieden u als reiziger meer zekerheid voor, tijdens en na de all inclusive vakantie via Arke. ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen en de ANVR staat voor de reisorganisaties en voor de reiziger. SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden en deze stichting zorgt ervoor dat het betaalde reisgeld veilig gesteld wordt wanneer een reisorganisatie niet aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Verder is Arke aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit fonds betaald de extra gemaakte kosten die kunnen ontstaan wanneer een reis moet worden aangepast of wanneer de reis moet worden afgebroken zal er een vergoeding komen voor de niet gebruikte reisdagen. Het calamiteitenfonds is er wanneer er een natuurramp of andere gevaarlijke situaties ontstaan waardoor de reis niet verloopt zoals u had gehoopt bij het boeken van de reis.Doordat Arke bij deze stichtingen en fondsen is aangesloten kunt u met een gerust hart een vakantie boeken bij Arke en genieten op de plaats van bestemming.

Recensies reisorganisatie Arke

Arke is doordat ze één van de grootste reisorganisaties zijn in Nederland erg betrouwbaar en de service bij Arke is ook goed te noemen. Vrijwel iedereen die via Arke een vakantie heeft geboekt is over het algemeen positief over de reisorganisatie. Arke heeft ook een duurzaamheidsplan over toerisme en duurzaamheid en dit wordt ook door veel mensen als positief ervaren. Met dit plan wil Arke dat is opgesteld door TUI Nederland wat terug doen voor de natuur.

Bezoek Aanbieder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *