hotels alanyaAlgemene informatie Alanya

De Turkse Riviera is vrijwel de populairste vakantiebestemming van Turkije. In deze mooie streek vind je fantastische badplaatsen waar jong en oud optimaal kan genieten van een all inclusive vakantie. Een geliefde badplaats aan de Turkse Riviera is Alanya. De stad omringd door sinaasappel-, citroen- en bananenplantages is al sinds jaar en dag een populaire bestemming voor een all inclusive vakantie. Het is zelfs de badplaats waar Cleopatra vroeger haar vakantiedagen sleet. Alanya ligt aan de kust van de Middellandse Zee en direct aan de voet van het imposante Taurusgebergte. Het is niet voor niets dat Alanya razend in trek is als vakantiebestemming want deze badplaats heeft per jaar maar liefst 310 dagen zon, maar zoals vrijwel alle badplaatsen aan de Turkse Riviera heeft Alanya heel veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Ondanks dat Alanya heel veel meer te bieden heeft komen de meeste toeristen naar de badplaats voor de prachtige stranden. Alanya kent twee stranden, namelijk het Oost-strand en het Cleopatra-strand, dat vernoemd is naar Cleopatra omdat ze het cadeau heeft gekregen. Cleopatra kreeg dit stuk strand cadeau van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. In Alanya vind je een uitgebreid aanbod aan all inclusive accommodaties. Er is in iedere prijsklasse wel een geschikte accommodatie te vinden. Het centrum van Alanya is enorm levendig en je vindt hier heel veel uitgaansgelegenheden. Doordat de badplaats aan de voet van het Taurusgebergte ligt is het ook mogelijk om van de prachtige natuur in de omgeving te genieten.

Geografie, natuur en klimaat Alanya

Alanya is gelegen aan de zuidkust van Turkije en het is in de afgelopen jaren uitgeroeid tot de drukstbezochte plek aan de Turkse Riviera. Alanya is vooral populair vanwege het uitstekende klimaat. Het klimaat type dat de badplaats heeft kan omschreven worden als een typisch mediterraan klimaat met warme tot extreem warme zomers en zachte winters. Alanya is vooral in het voorjaar, hoogseizoen en het naseizoen heel zon zeker. In de wintermaanden valt er relatief veel regen, zelfs meer dan je afhankelijk zult verwachten. De badplaats is gelegen aan de Middellandse Zee maar ook aan de voet van het Taurusgebergte. Het achter landschap van Alanya zorgt ervoor dat er een mooie natuur is waar veel flora en fauna te ontdekken is. In de regio van Alanya zijn heel veel baaien te vinden en veel schitterende stranden. Alanya zelf staat bekend vanwege de vele citroen-, sinaasappel- en bananenplantages. In Alanya kom je niet alleen aan je trekken als je uit bent op een strandvakantie, maar ook als natuurliefhebber ben je in Alanya aan het juiste adres.

Cultuur en bezienswaardigheden Alanya

In Alanya ben je niet alleen aan het juiste adres voor de prachtige natuur en het heerlijke klimaat, in Alanya zelf en in de directe omgeving zijn bezienswaardigheden te bewonderen uit de geschiedenis. In Alanya zelf kun je onder andere het kasteel van Alanya, Kizil Kule, Dim Cave en Damlatas Caves bewonderen. Lang niet alle toeristen zijn geïnteresseerd in de bezienswaardigheden van alanya, maar als toerist kun je ze ook niet links laten liggen. De bezienswaardigheden vertegenwoordigen namelijk een groot deel van de geschiedenis van de badplaats. Tijdens een all inclusive vakantie naar Alanya heeft lang niet iedereen zin om er op uit te trekken maar het is absoluut de moeite waard om de omgeving van deze mooie badplaats te verkennen.

Overige informatie Alanya

Alanya beschikt over twee stranden. Het bekendste strand van Alanya is het Cleopatra-strand, men zegt dat het strand haar naam te danken heeft aan de beroemde heerseres die het cadeau kreeg van haar Romeinse minnaar. Veel grootschalige all inclusive accommodaties liggen direct aan de Middellandse Zee en als er geen privéstrand is heeft de accommodatie wel een steiger met trapjes waar je heerlijk op kan zonnebaden en genieten van je all inclusive vakantie onder de Turkse zon. De all inclusive accommodaties hebben een goede ligging ten opzichte van het strand en het stadscentrum. Tijdens je verblijf is al het eten en drinken inbegrepen volgens de voorwaarden van de accommodatie, in principe worden er geen extra kosten in rekening gebracht. De prijs-kwaliteit verhouding van de all inclusive vakanties naar Alanya zijn uitermate goed. Wil je genieten van zon, zee, strand en de rijke cultuur van Alanya, bekijk dan nu de goedkope all inclusive vakanties richting Alanya bij al onze vakantie aanbieders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *