hotels sideSide ligt aan een glooiende kust in het oosten van de Turkse Rivièra. Deze levendige badplaats beschikt over een toeristisch centrum waar men echter ook nog steeds het traditionele dorpsleven vindt. Side beschikt over een langgerekt zandstrand en een mooie haven. Vanuit de haven kunnen diverse boottochten worden gemaakt. Rechts van Side vindt men de Middellandse Zee en links het imposante Taurusgebergte. In Side vindt men nog vele zichtbare overblijfselen uit de historie. Men kan er de tempel van Apollo of het Amfitheater bezoeken. Side is een waar openluchttheater. Het van vroeger uit pittoreske dorpje Side is nu uitgegroeid tot een gezellige vakantieplaats met vele restaurants, winkelstraten, terrasjes en bars.

 

Klimaat en natuur

Het mediterrane klimaat in Side zorgt voor hete en droge zomers. De winters zijn niet koud maar over het algemeen zacht en er valt relatief veel neerslag. De zomers zijn vrij lang, ook in het voor- en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam. Side is een groot deel van het jaar geschikt als strandbestemming. In de winter kan men in Side sportieve activiteiten ondernemen zoals het maken van wandelingen door de prachtige natuur of bezienswaardigheden bezichtigen. Side ligt op een schiereiland tussen de katoenvelden en sinaasappelbomen. Aan beide kanten is Side omringd door prachtige stranden die doorlopen tot een stuk buiten de plaats.

 

Side

Een vakantie in Side bestaat uit zon, cultuur en feest. Een groot deel van het jaar schijnt de zon hier volop. Tijdens een vakantie in Side kan men van de zon genieten op de schitterende zandstranden of in het heldere zeewater. Ook het centrum van Side heeft de vakantieganger veel te bieden. Hier vindt men vele gezellige winkeltjes, sfeervolle terrassen en restaurants. Ook kan men hier terecht voor een bruisend uitgaansleven met vele bars en discotheken. Ook in de levendige haven kan men terecht voor veel gezelligheid. De badplaats was vroeger een grote stad in de Romeinse tijd. Hier vindt men nog vele overblijfselen van terug. Het oude centrum van Side is één groot openluchtmuseum met antieke ruïnes. Vanuit Side zijn er vele excursies mogelijk. Maak eens een jeepsafari door het prachtige achterland van Side en ontdek schitterende plekken in de natuur. Ook zijn er diverse boottochten mogelijk langs de kust. Tijdens een vakantie in Side zal niemand zich vervelen en zal iedereen genieten.

 

Hotels in Side

Side beschikt over vele hotels in het centrum en in de nabije omgeving. Het Evren Beach hotel ligt in een levendige omgeving en beschikt over een privé strand. Het hotel is modern ingericht en beschikt over vele faciliteiten. Men verblijft hier op basis van all inclusive en er wordt zelfs voor kinderen een apart buffet geserveerd. Het Royal Dragon hotel is gebouwd in Aziatische stijl. Het hotel beschikt over een minikermis en een aquapark en is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. Het hotel ligt aan het strand en beschikt over meerdere zwembaden. Het Turquoise Resort ligt in een groene omgeving aan het strand. De kamers zijn van alle luxe voorzien en het hotel is zeer kindvriendelijk. Men verblijft hier op basis van all inclusive. Side Star Park is al jaren een zeer geliefd hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten en ligt in een levendige omgeving nabij het centrum en strand. Ook dit hotel hanteert de all inclusive formule.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.