hotels in torbaTorba is een vissersplaatsje in het zuiden van de Egeïsche Kust. Deze sfeervolle badplaats ligt op zo’n 6 kilometer afstand. In Torba vindt men vooral rust. Het centrum is klein maar gezellig, men vindt hier verschillende winkeltjes en restaurantjes. De plaats ligt in een zeer groene omgeving en aan een mooie ruime baai. Voorheen was Torba een zeer belangrijke vissersplaats. In het haventje wordt nog altijd ’s ochtends de vangst van de vissers gebracht. In Torba vindt men prachtige stranden en ook genoeg hotels waar men een geweldig verblijf zal hebben tijdens een vakantie naar deze gezellige badplaats.

Klimaat en natuur

De badplaats Torba ligt aan de Egeïsche kust en kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier warm en de winters nat en zacht. Door de natte, zachte winters heeft deze badplaats een groen karakter en wordt daarom ook wel de groene baai genoemd. De omgeving van Torba is berg- en heuvelachtig met vele inhammen en baaien. De plaats ligt precies aan een grote baai tussen twee begroeide heuvels. Landinwaarts vindt men een glooiende begroeide vallei en enkele rotsformaties. De plaats heeft een aantal smalle kleine stranden. Op deze stranden kan men zwemmen in het kristalheldere water en genieten van de zon die hier bijna altijd schijnt.

Torba, een gezellige badplaats

De gezellige badplaats Torba is van oudsher een belangrijke vissersplaats. Sinds enkele jaren hebben zich hier ook wat hotels gevestigd waar men kan verblijven tijdens een heerlijke vakantie in Torba. Wanneer men in Torba verblijft zal men genieten van de gezellige sfeer die in dit plaatsje hangt. Het is er rustig maar toch vindt men in het kleine centrum bij de haven heel wat restaurants en leuke winkeltjes. Op de stranden kan men genieten van het heerlijke water en de warme zon. In Torba heerst geen massatoerisme, op de stranden is genoeg plek voor iedereen. Wie de rust even zat is kan de drukte opzoeken in Bodrum, deze badplaats is vanuit Torba gemakkelijk te bereiken met een Dolmus. Torba biedt de toerist genoeg sportieve mogelijkheden. Men kan het achterland intrekken door deel te nemen aan een excursie en op het strand kan men verschillende watersporten beoefenen. Twee maal per week vindt er in Torba een groente- en fruitmarkt plaats, waarbij men zich begeeft tussen de lokale bevolking. Torba is een heerlijke vakantieplaats voor wie in rust van dit prachtige deel van Turkije wil genieten. Toch is er ook genoeg te doen voor jong en oud en hoeft men zich nooit te vervelen.

Hotels

In de laatste jaren hebben zich een aantal hotel gevestigd in het voormalige vissersdorpje Torba. Het hotel Voyage Torba ligt direct aan het strand. Dit hotel staat bekend om zijn kind vriendelijkheid en is dan ook uitermate geschikt voor families. Het zwembad beschikt over wel zeven waterglijbanen en men verblijft hier op basis van Ultra all inclusive. Ook het Samara hotel is zeer kindvriendelijk. Dit hotel ligt in een groene omgeving en beschikt over ruime familiesuites. In het Izer beach hotel hangt een gemoedelijke sfeer. Dit hotel ligt direct aan het strand, beschikt over een prachtig zwembad en biedt een vakantie op basis van all inclusive aan. In het Isil Club Milta hotel kan men van het prachtige Torba genieten tijdens een all inclusive vakantie. Het hotel ligt direct aan het strand en beschikt over modern ingerichte kamers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.