Hillside Beach ClubAlgemene informatie Side

Bij Nederlandse toeristen is de Turkse badplaats Side enorm populair. De badplaats is heel levendig en het centrum is buitengewoon toeristisch, maar ondanks de vele toeristen zet de lokale bevolking het traditionele dorpsleven gewoon voort. Volgens vele toeristen is Side een unieke en charmante badplaats van de Turkse Riviera. Van oorsprong is Side een klein havendorpje in Pamphylië, maar het havendorpje is in enkele jaren uitgeroeid tot toeristische hotspot waar je ongelooflijk veel luxe en moderne all inclusive resorts vind. Vrijwel alle luxe all inclusive hotels zijn gelegen aan het prachtige lange zandstrand van Side, ook wel het nieuwe Side genoemd. In het oude Side kun je de rijke historie van het havenstadje bewonderen. Side heeft ongelooflijk veel interessante ruïnes die je kunt bezichtigen, zoals de tempel van Apollo en het amfitheater. Vrijwel op elke hoek van de straat in Side kun je verschillende bezienswaardigheden bezichtigen en dat maakt de badplaats ook heel populair bij cultuurliefhebbers. Als je niet van cultuur houdt kun je natuurlijk ook gewoon lekker de godganse vakantie genieten in je super-de-luxe all inclusive resort. Eigenlijk zou dat jammer zijn want de badplaats zelf en de directe omgeving hebben ongelooflijk veel te bieden. In de directe omgeving heb je een fantastische natuur met watervallen en het grootste stuwmeer van Turkije. Al met al is Side voor elk type vakantieganger een prima bestemming om te genieten van een welverdiende vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Side

Vroeger was Side een antieke havenstad in Pamphylië, tegenwoordig is de stad vooral bekend als toeristische trekpleister aan de Turkse Riviera. Side ligt tussen de steden Alanya en Antalya en in de nabijheid van Side ligt de plaats Manavgat. Side is een badplaats gelegen aan de zuidkust van Turkije, ofwel aan de Turkse Riviera. Het achterland van side is werkelijk prachtig. De natuur is er heel mooi en zeer zeker de moeite waard om te bezichtigen. Nabij Side ligt de stad Manavgat en hier vind je oogverblindende mooie watervallen en als je verder het achterland gaat ontdekken kom je ook uit bij het grootste stuwmeer van Turkije. Het stuwmeer heeft als naam The Green Canyon. Voor een strandvakantie ben je in side ook aan het juiste adres, want de badplaats heeft een prachtig lang zandstrand. Wat zeker bijdraagt aan een heerlijke vakantie is het mediterrane klimaat dat heerst aan de Turkse Riviera. De zomer is warm en droog, waarbij de temperatuur kan oplopen tot ver boven de dertig graden Celsius. De winter is voornamelijk zacht en heel kort. Een all inclusive vakantie Side kun je al vanaf april boeken tot en met midden oktober.

Cultuur en bezienswaardigheden Side

Van oudsher is side een vissersdorpje en tegenwoordig is het vooral bekend vanwege de vele historische bezienswaardigheden in het oude centrum van Side. Er zijn ongelooflijk veel restanten van het oude Side overgebleven die nu te bezichtigen zijn. je kunt in het oude centrum onder andere de stadspoort, het amfitheater, tempel van Apollo en de Agora van Side bewonderen. Vandaag de dag zijn archeologen nog steeds bezig met het blootleggen van restanten en dikwijls worden er nieuwe ontdekkingen gedaan in het oude Side. Het oude centrum van de badplaats wordt ook wel omschreven als het antieke centrum. Ondanks dat er vandaag de dag drommen met toeristen naar de badplaats komen, leeft de lokale bevolking nog steeds volgens de oude tradities van het vissersdorpje. Natuurliefhebbers komen ook helemaal aan hun trekken in Side en omgeving. Het achterland is namelijk bijzonder mooi groen en je kunt er heel veel bezichtigen. De toeristische badplaats is ideaal voor een vakantie waarbij cultuur, natuur en all inclusive samen gaan.

Overige informatie Side

Wie wil genieten van een all inclusive vakantie, cultuur en een bijzondere natuur is in side aan het juiste adres. Hier kan ieder type vakantieganger genieten van een welverdiende vakantie. in het oude centrum van de badplaats kijk je je ogen uit bij alle restanten van het historische Side, terwijl je in het nieuwe Side je ogen uitkijkt in verband met de luxe en moderne all inclusive resorts. In het oude centrum vind je ook de smalle winkelstraatjes waar je de godganse dag kunt shoppen. Het fijne aan de het centrum van de badplaats is dat het geheel autovrij is en hierdoor uitermate geschikt is voor kinderen. De all inclusive resorts liggen voornamelijk allemaal in het nieuwe Side en direct aan het prachtige strand van de badplaats. Bekijk alle all inclusive vakanties naar deze prachtige badplaats en boek je vakantie bij de goedkoopste reisaanbieder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.