banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Hurghada

Pickalbatros Alf Leila Wa Le

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 387,-

stars Bekijk Reis

Sunrise Holidays

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-04-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 641,-

stars Bekijk Reis

Bel Air Azur Resort

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 418,-

stars Bekijk Reis

Mercure Hurghada

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 392,-

stars Bekijk Reis

Minamark Beach Resort

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 254,-

stars Bekijk Reis

Aladdin Beach Resort

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 331,-

stars Bekijk Reis

Arabella Azur Resort

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 428,-

stars Bekijk Reis

Hawaii Le Jardin Aqua Resort

Rode Zee / Hurghada

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 459,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Hilton Hurghada PlazaAlgemene informatie Hurghada

Tegenwoordig is Hurghada een toeristische trekpleister in Egypte. De geschiedenis van de badplaats gaat terug tot in de oudheid. In het verre verleden was Hurghada een belangrijke Romeinse haven, maar tegenwoordig is het veruit de populairste vakantiebestemming van Egypte. De badplaats ligt direct aan de Rode Zee en mede hierdoor staat het garant voor een schitterende vakantie. Egypte is het hele jaar door een zonnige vakantiebestemming, waardoor een Egypte all inclusive vakantie het hele jaar door mogelijk is. Als je wilt genieten van een zonvakantie voor een betaalbare prijs maar wilt baden in luxe dan is Hurghada de vakantiebestemming waar je op zoek naar bent. Begin twintigste eeuw is Hurghada gesticht en sinds 1980 is er enorm veel geld geïnvesteerd in het toerisme. Amerikaanse, Europese en Arabische investeerders hebben ervoor gezorgd dat Hurghada is uitgegroeid tot de badplaats zoals wij het nu kennen. Hurghada strekt zich over een totale lengte van ongeveer 35 kilometer langs de kust van de Rode Zee. Het is in deze streek van Egypte mogelijk om te genieten van de wonderen van de Rode Zee of je kunt de woestijn induiken. Voor een beetje cultuur kun je terecht in het naastgelegen Luxor. Hurghada heeft alles te bieden voor een geslaagde all inclusive vakantie. In de omliggende badplaatsen is het eveneens goed vertoeven, al zijn de omliggende badplaatsen nog meer gericht op comfort en luxe.

Geografie, natuur en klimaat van Hurghada

In het oosten van Egypte ligt Hurghada, het toeristencentrum aan de Rode Zee. De badplaats is begin twintigste eeuw gesticht en is vanaf 1980 uitgegroeid tot een populaire badplaats aan de Rode Zee. Inmiddels strekt de stad zich uit over een totale lengte van 35 kilometer langs de Rode Zee. Hurghada bestaat uit een aantal verschillende delen, zo heb je het moderne toeristische centrum, het oude gedeelte van de stad, de lange kusstrook met alle moderne en luxe hotels en een kleine kuststrook in het noorden waar de locals wonen. Ondanks dat Egypte enorm woestijnachtig is heeft het een mooie en uitgesproken natuur. De onderwaterwereld van de Rode Zee is één van de mooiste in de hele wereld en wanneer je landinwaarts trekt zal je merken dat het bergachtig begint te worden. Hurghada heeft een prachtig mooie kuststreek en één van de parels hier is Sahl Hasheesh, dit wordt beschouwd als een stukje paradijs op aarde. Hurghada kent het woestijnklimaat en dit klimaat zorgt ervoor dat de regenval te verwaarlozen is en de zon vrijwel elke dag aanwezig is. In de zomermaanden kan het extreem warm worden langs de kust van Egypte. Veel toeristen boeken een aal inclusive vakantie in de winter naar het land want het klimaat is dan een stuk aangenamer. De beste reisperiode naar Hurghada is van november tot en met maart, omdat de temperatuur een stuk lager ligt maar nog steeds aangenaam aanvoelt.

Cultuur en bezienswaardigheden in Hurghada

Een Egyptenaar is ten alle tijden trots op zijn of haar afkomst, ook al zullen ze graag willen emigreren naar Europa of Amerika. Ruim negentig procent van de Egyptenaren is Moslim, toch speelt de Islam niet een al te grote rol in de leefgewoonten van de normale Egyptenaar. Omdat de Egyptenaren wel een traditioneel volk zijn, wordt het bijvoorbeeld niet op prijs gesteld als er intimiteit plaatsvindt in het openbaar. Tevens wordt topless zonnen als aanstootgevend ervaren. Tijdens een all inclusive vakantie op een luxe en comfortabel resort zal je weinig merken van de Egyptische cultuur, dit komt omdat er voornamelijk westerse toeristen op het resort verblijven. Buiten de poort van het all inclusive resort is het aan te raden om de normen en waarden uit de Egyptische cultuur te respecteren. Egypte staat natuurlijk bekend vanwege de piramides en de farao\’s. In de buurt van Hurghada kun je cultuur opsnuiven in de nabijgelegen badplaats Luxor. Andere bezienswaardigheden nabij de populaire badplaats zijn de Vallei der Koningen en het fort Mons Claudianus. Het grote gros van alle toeristen aan de Rode Zee zien als enige bezienswaardigheid de schitterende onderwaterwereld van de Rode Zee. Op verschillende plaatsen in Hurghada wordt de mogelijkheid aangeboden om de koraalriffen en het onderwater leven te bewonderen.

Overige informatie van Hurghada

Hurghada is niet voor niets de bekendste en populairste vakantiebestemming in Egypte. De afgelopen jaren heeft de badplaats een enorme ontwikkeling doorgemaakt en het aantal all inclusive accommodaties is alleen maar meer geworden. In deze fantastische badplaatsen in het oosten van Egypte is het optimaal genieten van zon, zee en strand. Voor een onbezorgde vakantie is Hurghada de ideale vakantiebestemming van Egypte. De all inclusive accommodaties in Hurghada zijn allemaal voorzien van moderne faciliteiten, waar jong en oud kunnen genieten van een heerlijke zonvakantie. Voor een onvergetelijke all inclusive vakantie Egypte, ben je aan de kuststreek van Hurghada aan het goede adres.