banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Curacao
Curacao

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Curacao
Vakanties in Curacao
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Curacao vakanties

Curacoa Vakantie

Curacao

Curacao een waar paradijs


Curacao is het vakantie eiland met een levendige sfeer in een kleurrijke omgeving. Het eiland Curacao ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, samen met het onbewoonde eiland klein Curacao is Curacao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is een tropisch eiland en het vormt samen met Aruba en Bonaire, de Benedenwindse Eilanden, beter bekend als de ABC eilanden. Van de Benedenwindse Eilanden is Curacao het grootste eiland en heeft het een afwisselend landschap. Het landschap van Curacao wisselt zich af door cactussen, struiken en de bekende Divi Divi boom. Over het gehele eiland is de vaderlandse architectuur nog steeds terug te vinden in de kleurrijke wijken en aan de pasteltint gekleurde handelsgebouwen. Daarnaast is Curacao voor elke toerist een waar paradijs, want hier zijn ontelbaar veel mooie baaien met witte zandstranden. Het land biedt ook perfecte mogelijkheden voor duiken, snorkelen en surfen. De onderwaterwereld van Curacao is kleurrijk en er zwemmen heel veel exotische vissen, dit maakt Curacao tot een waar duikparadijs.

Geografie van Curacao


Curacao ligt in het Caraïbisch gebied en is het grootste eiland van alle Benedenwindse Eilanden. Curacao is samen met klein Curacao onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden als onafhankelijk land binnen het Koninkrijk. De hoofdstad van Curacao is Willemstad, deze stad was eerder de hoofdstad van de voormalige Nederlandse Antillen. Het hoogste punt op het eiland is de Sint Christoffelberg met een hoogte van 375 meter. De kust van Curacao is vrij wisselvallig zo is de noordkust tamelijk ruw en rotsachtig en de zuidkust is juist rustig met mooie baaien en kristalhelder blauw/groen zeewater. Op Curacao bevind zich ook het Nationale Park St. Christoffelberg. De hoofdstad van het eiland is Willemstad.

Klimaat Curacao


Curacao heeft een droog klimaat en door het klimaat valt er zo weinig neerslag dat het bijna onmogelijk is voor bomen om hier te groeien. Door het droog klimaat heeft Curacao ook geen permanente rivieren. Als er al neerslag valt op het eiland dan is dit in de periode van oktober tot en met januari, dit is het regenseizoen. Door het gunstige klimaat heeft Curacao een relatief constante temperatuur door het jaar heen. De gemiddelde jaar temperatuur voor Curacao ligt boven de 30 graden Celsius. Door de passaatwinden wordt er overdag enige verkoeling verkregen op het eiland en in de avond brengen de passaatwinden juist warmte. Curacao ligt in het orkaangebied en het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november. Ondanks dat Curacao in het orkaangebied gelegen is heeft het nauwelijks direct last van tropische stormen of orkanen.

Paradijselijk onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden


Curacao is een waar paradijs voor iedere vakantieganger. De gemoedelijke sfeer op het eiland draagt absoluut bij aan een geweldig vakantie. Voor iedere soort toerist is Curacao interessant want op het eiland vindt je een landschap dat sterk van elkaar verschilt diversiteit in vegetatie, twee natuurgebieden, prachtige mooie zandstranden en veel verschillende dieren. Bij het natuurgebied Sint Willibordus kunnen bijvoorbeeld flamingo's gespot worden en bij het Nationaal Park Shete Boka komen zeeschildpadden voor. Het gros van alle toeristen boekt een Curacao vakantie voor één van de prachtige zandstranden die het eiland rijk is. De meest bekende stranden zijn Mambo Beach en Blue Bay.

All Inclusive Vakantie Curacao


Het prachtige eiland Curacao is een waar paradijs voor alle vakantiegangers en in combinatie met een all inclusive vakantie kan er optimaal genoten worden van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Curacao staat garant voor zon, zee en mooie baaien met hagelwitte zandstranden. Daarnaast is de bevolking er vriendelijk en gastvrij. Al met al is een all inclusive vakantie naar dit prachtige eiland in het Caraïbisch gebied een regelrechte aanrader. Twijfel niet en ervaar zelf hoe wonderschoon het eiland is, boek nu nog een prachtige zonvakantie naar dit tropische eiland.