All inclusive vakanties vergelijken!

Vakantie naar Spanje

Spanje is een prachtig vakantieland met veel verschillende mogelijkheden. Je kunt er genieten van zon, zee en strand aan de Costa del Sol, cultuur snuiven in steden als Madrid en Barcelona, of wandelen in de bergen van de Pyreneeën. Vergeet ook niet te proeven van de heerlijke Spaanse keuken, met gerechten als paella en tapas. En als je van feesten houdt, dan is het nachtleven in steden als Ibiza en Valencia zeker de moeite waard. Kortom, Spanje biedt voor elk wat wils!

Barcelona; prachtige stad

Barcelona is een populaire vakantiebestemming in het noordoosten van Spanje, en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en bruisende cultuur. Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn:

 • De Sagrada Familia: een imposante basiliek ontworpen door Antoni Gaudí, die nog steeds in aanbouw is maar wel te bezichtigen is.
 • Park Güell: een prachtig park ontworpen door Gaudí, met kleurrijke mozaïeken, organische vormen en mooie uitzichten over de stad.
 • Barrio Gótico: de oude historische wijk van Barcelona, met smalle straatjes, middeleeuwse gebouwen en gezellige pleintjes.
 • Camp Nou: het stadion van FC Barcelona, waar je een rondleiding kunt krijgen en het voetbalmuseum kunt bezoeken.

Daarnaast heeft Barcelona ook veel te bieden op het gebied van eten, drinken en uitgaan, met veel gezellige restaurants, bars en nachtclubs. Al met al is Barcelona een bruisende en culturele stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Madrid; hoofdstad van Spanje

Madrid is de hoofdstad van Spanje en een populaire vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Enkele van de hoogtepunten zijn:

 • Het Koninklijk Paleis van Madrid: een groot en indrukwekkend paleis met vele prachtige kamers en kunstcollecties.
 • Het Prado Museum: een wereldberoemd museum met een grote collectie Europese kunst, met name uit de periode van de 12e tot de 19e eeuw.
 • Het Retiro Park: een prachtig park met een meer, tuinen en vele kunstwerken, waar je kunt wandelen, fietsen of een boottocht kunt maken.
 • Puerta del Sol: het centrale plein van Madrid, bekend om de klokkentoren, het beeld van de beer en de aardbeiboom en als het middelpunt van de jaarlijkse Oudejaarsavondviering.
 • Plaza Mayor: een prachtig plein met veel restaurants en terrassen, dat in de 17e eeuw gebouwd is als het belangrijkste marktplein van Madrid.

Madrid staat ook bekend om zijn uitgaansleven, met veel bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken en de traditionele dansen als de Flamenco. Al met al is Madrid een geweldige bestemming voor iedereen die van kunst, geschiedenis en cultuur houdt.

Granada; Zuiden van spanje

Granada is een stad in het zuiden van Spanje en is vooral bekend vanwege het Alhambra, een prachtig Moors paleis en fort uit de middeleeuwen. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn:

 • Het Generalife-paleis: een paleis en tuincomplex dat vroeger werd gebruikt als zomerresidentie van de Nasrid-dynastie.
 • De kathedraal van Granada: een prachtige gotische kathedraal uit de 16e eeuw met veel kunstwerken en een indrukwekkende koepel.
 • De Hammam Al Ándalus: een Arabisch badhuis waar je kunt ontspannen en genieten van traditionele massages en behandelingen.
 • Het Plaza Nueva: een centraal plein in het hart van de stad, omringd door gezellige bars, restaurants en winkels.
 • De Sacromonte-wijk: een wijk bekend om de grotwoningen en de traditionele Flamenco-shows die er worden gehouden.

 

Córdoba; historische stad

Córdoba is een historische stad in het zuiden van Spanje, gelegen aan de rivier de Guadalquivir. Het was ooit de hoofdstad van het Moorse rijk en heeft daarom veel overblijfselen uit die tijd, waaronder:

 • De Mezquita: een prachtige moskee-kathedraal die dateert uit de 8e eeuw en een van de grootste en meest indrukwekkende islamitische gebouwen ter wereld is.
 • De Judería-wijk: een charmante wijk met smalle straatjes, witgekalkte huizen, bloemrijke patio’s en historische synagogen.
 • Het Alcázar de los Reyes Cristianos: een middeleeuws fort met prachtige tuinen en een indrukwekkend uitzicht over de stad en de rivier.
 • De Romeinse brug: een prachtige brug over de Guadalquivir-rivier, gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw na Christus.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Córdoba ook veel te bieden op het gebied van eten en drinken, met veel restaurants en tapasbars waar je kunt genieten van de heerlijke lokale keuken. Córdoba is ook de thuisbasis van verschillende festivals, waaronder het beroemde Patio Festival, waarbij de binnenplaatsen van huizen worden versierd met bloemen en opengesteld worden voor het publiek. 

 

Blogs over vakantie in Spanje