All inclusive vakanties vergelijken!

Vakantie naar Egypte

Egypte is een prachtig land vol historie en cultuur. Van de oude piramides van Gizeh tot de indrukwekkende tempels van Luxor en Aswan, er is zoveel te zien en te doen. De Nijl, de levensader van Egypte, biedt onvergetelijke cruises langs de oude steden en tempels. Bovendien kunt u genieten van de prachtige stranden aan de Rode Zee, perfect voor een ontspannen vakantie. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de zon, een vakantie naar Egypte is een ervaring die u nooit zult vergeten. Egypte is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en er zijn veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie.

 

Piramides van Gizeh

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Egypte zijn de piramides van Gizeh, waaronder de Grote Piramide van Cheops, de grootste piramide ter wereld. Het is gebouwd als een graf voor de farao Cheops en is ongeveer 146 meter hoog. Het is een van de zeven wereldwonderen van de oudheid en is nog steeds een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Egypte.

De piramide van Chephren, ook wel bekend als de Tweede Piramide, is de tweede grootste piramide en is gebouwd als een graf voor de farao Chephren. Het is ongeveer 136 meter hoog en staat naast de Grote Piramide.

De piramide van Mykerinos, ook wel bekend als de Derde Piramide, is de kleinste van de drie piramides en is gebouwd als een graf voor de farao Mykerinos. Het is ongeveer 66 meter hoog en staat ook naast de Grote Piramide.

Sfinx

Een andere must-see bezienswaardigheid is de Sfinx, een enorme leeuwenkop met een menselijk lichaam. Het staat voor de ingang van de piramides en is een van de oudste en grootste beelden ter wereld.

De Sfinx is ongeveer 73 meter lang en 20 meter hoog en is gebouwd uit zandsteen. Het beeld wordt toegeschreven aan de farao Chephren, die ook de Tweede Piramide op het complex van Gizeh liet bouwen. Er wordt aangenomen dat de Sfinx bedoeld was om als beschermer van de piramides te dienen en als symbolische verbinding tussen de aarde en de hemel.

Een bezoek aan de Sfinx is een van de hoogtepunten van een vakantie naar Egypte, aangezien het een uniek en indrukwekkend beeld is dat een belangrijk deel van de Egyptische geschiedenis en cultuur vertegenwoordigt.

 
 

Tempels van Luxor en Karnak

De tempel van Luxor is een oude Egyptische tempel die zich bevindt in de stad Luxor. De tempel was bedoeld als een plaats waar de farao’s zich konden verenigen met de goden en waar rituelen en ceremonies konden worden uitgevoerd. Het is ook gebruikt als een plaats voor de goden om in te rusten tijdens hun jaarlijkse processie van KarnAK naar Luxor.

De tempel van Luxor is een van de grootste en meest indrukwekkende tempels van Egypte, met vele prachtige sculpturen en reliëfs, waaronder een rij van 14 kolossale sfinxen die leiden naar de ingang van de tempel. De tempel van Luxor is ook een van de best bewaarde tempels in Egypte, en is nog steeds een belangrijk archeologisch site. 

Rondvaart op de Nijl of heerlijke zonvakantie

Een andere aanrader is een cruise op de Nijl, waar u de oude steden en tempels langs de oevers van de rivier kunt bezoeken, zoals Edfu en Kom Ombo. Hierdoor kun je op een mooie manier de landschappen en historische bezienswaardigheden van Egypte bekijken. Dit kan met dagtochten, week- of zelfs maandcruises.

Voor wie ook strandvakantie wilt combineren, is een bezoek aan de Rode Zee een must. Hier kunt u genieten van prachtige stranden, duiken en snorkelen in de heldere wateren en de onderwaterwereld ontdekken. Sharm el-Sheikh is een populaire badplaats dat zich aan de Rode Zee bevindt.