All inclusive vakanties vergelijken!

Vakantie naar Griekenland

Als je aan vakantie denkt, denk je waarschijnlijk aan Griekenland. Het land is een populaire bestemming voor toeristen en heeft veel te bieden. Van de prachtige stranden tot de oude gebouwen, het is een plek om te bezoeken en te genieten van alles wat er te zien en te doen is. In dit artikel bespreken we welke bezienswaardigheden er in Griekenland zijn die je tijdens je vakantie moet bezoeken. We gaan in op wat er allemaal te zien is, waarom ze zo interessant zijn en waarom ze zo populair zijn onder toeristen. Zo kun je de meest populaire bezienswaardigheden in Griekenland in je vakantie plannen.

Olympia

Olympische Stadion en Olympia. De Olympische Stadion is een plek waar de olympische spelen werden gehouden. Het gebouw is er nog steeds, hoewel het stadium in de nasleep van de olympische spelen niet meer gebruikt wordt. Er zijn vele foto’s te vinden van toeristen die vooraan staan om te genieten van wat er gebeurt in heeft Olympisch Stadion.

Prachtige Griekse stranden

Griekenland heeft meerdere mooie stranden en de mooiste vind je waarschijnlijk in de omgeving van Athene. Er zijn verschillende plaatsen die je vakantie eindigt, maar het is wel leuk om eens naar de oostkust te gaan terwijl je op vakantie bent. De oostkust van Griekenland is bijzonder en heeft diverse prachtige stranden met veel rust en ruimte die uitkijken over de Middellandse Zee. Een vakantie in Griekenland zal je de ideale vakantie bezorgen.

Athene

In Athene zijn er vele bezienswaardigheden die je erg interessant kunnen vinden, zoals de Grote Bibliotheek, het Odeon en de Griekse Pantheon. Dit is slechts een greep uit wat er allemaal te zien is in Athene, maar als je meer willen weten over dit prachtige land dan kan je hier terecht. De grote bibliotheek van Athene is onderdeel van de oudste gebouwen ter wereld en heeft eeuwenlang gediend als de hoofdzaal van de culturele, wetenschappelijke en literaire activiteiten. Het Odeon is één van de grootste en meest beroemde theatergebouwen ter wereld waarvan het decor vele malen zijn imitaties kreeg. De Griekse Pantheon is één van Athene meest bekende monumenten; dit zijn ongeveer 16 meter hoge paleizen met fresco’s die erop geschilderd zijn.

Pella

In het hart van Griekenland ligt Pella. Dit is een middelgroot door uitgestrekte stad, die over de torens en doolhofachtige straten heerst. Met prachtige plekjes zoals de oude basilieken en de vergeten monumentale gebouwen, is Pella een populaire bestemming bij toeristen. Bovendien kan je hier genieten van kleine winkeltjes waarin je alles kan kopen wat je nodig hebt, maar ook banketbakkers en natuurlijk een goede voorraad aan drank.

Onze blogs over vakantiebestemmingen in Griekenland

Het leukste van Athene?

Ga je binnenkort op stedentrip naar Athene of overweeg je het als je volgende vakantiebestemming? Deze hoofdstad van Griekenland vormt een van de oudste beschavingen

Lees verder »