banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Griekenland
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Griekenland vakanties

Vakantie griekenland

Griekenland

Griekenland dé vakantiebestemming


Gelegen in het zuidoosten van Europa treffen we het fantastische Griekenland aan. Jaarlijks boeken heel veel Nederlanders een vakantie met als eindbestemming Griekenland en dan voornamelijk één van de populaire Griekse eilanden. De Griekse eilanden zijn enorm in trek en dit heeft meerdere redenen namelijk, er zijn mooie stranden, de sfeer is er gemoedelijk en de zon schijnt er vrijwel iedere dag. De afwisseling in het landschap zorgt voor adembenemende mooie plaatjes en vanaf de hoge bergen in Griekenland is er altijd een fantastisch mooi uitzicht. De Griekse eilanden zijn meer in trek dan het vaste land en dit heeft vooral te maken met de sfeer die er hangt. De eilanden lenen zich uitstekend voor een strandvakantie maar alle eilanden hebben ook onvoorstelbaar veel bezienswaardigheden uit de oudheid. Er kan met een vakantie naar Griekenland alle kanten opgegaan worden. Er kan een Griekenland vakantie geboekt worden in een rustige, actieve, culturele, natuurlijke of levendige omgeving. Griekenland heeft enorm veel uitval mogelijkheden en lang niet alle eilanden zijn even toeristisch. Er zijn zelfs nog eilanden die relatief onbekend zijn bij het massa toerisme. Het is allemaal mogelijk in het all inclusive vakantieland Griekenland waar zowel jong als oud zich optimaal kan vermaken.

Geografie van Griekenland


Griekenland is gelegen in het Zuidoosten van Europa en het bestaat uit het meest zuidelijke Balkanschiereiland en uit ongeveer 3000 eilanden van verschillende groottes. Griekenland is één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Voornamelijk de Griekse eilanden zijn enorm in trek zoals Kreta, Rhodos, Zakynthos en Corfu. De hoofdstad van het land is gelegen op het vaste land en is Athene. Het land is op te delen in drie delen namelijk het vaste land, de Peleponnesos en verschillende kleine en grote eilanden. Het bekendste en grootste eiland van Griekenland is Kreta. Ongeveer 20 procent van Griekenland bestaat uit eilanden die verspreid voor de kust van het vaste land liggen. De bekende eilanden worden massaal bezocht door toeristen, die vanuit de hele wereld hier een welverdiende vakantie willen doorbrengen. Iedere toerist heeft zijn of haar eigen reden om een vakantie te door te brengen op één van de Griekse eilanden of het minder populaire vaste land.

De rijke historie van Griekenland


Griekenland heeft een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en dat is overal terug te zien op zowel het vaste land als op alle eilanden. Griekenland heeft veel bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De bekendste hiervan zijn de tempel van Apollo Epicurius, de Akropolis van Athene, overblijfselen van het paleis van Knossos, de archeologische plaats Delphi en de archeologische plaats Epidaurus. Daarnaast zijn er nog veel meer oude opgravingen, tempels, kloosters en ruïnes te bezichtigen. Het maakt op zich niet uit waar een vakantie wordt door gebracht in Griekenland, want het is één en al cultuur, natuur, bezienswaardigheden en monumentale bouwwerken dat word aangetroffen. Alles is op de eilanden goed te bereiken en het leukste om de eilanden te verkennen is om een scooter te huren bij één van de scooter verhuurbedrijven. Griekenland heeft ook vele nationale parken, in totaal zijn er 18 nationale parken te bezoeken. De nationale parken zijn beschermde natuurgebieden waar een uitgebreide flora en fauna in voor komen. Door de nationale parken te bezoeken wordt er een steentje bijgedragen aan het onderhoud van deze beschermde natuurgebieden.

Schonen stranden en goed zwemwater


Griekenland heeft enorm veel stranden en het ene strand is nog mooier dan het andere strand. Er zijn veel lang uitgerekte stranden maar er zijn ook kleine strandjes die bijna aan een privé strand doen denken. Op de stranden wordt er met vlaggen aangegeven of het veilig genoeg is om de zee in te gaan. De privé stranden werken niet met dit vlaggensysteem en het is dan ook ten alle tijden goed oppassen wanneer het zeewater ingegaan word. De Foundation for Environmental Education (FEE) heeft in Griekenland maar liefst 375 stranden voorzien van een keurmerk. Deze stranden zijn te herkennen aan de blauw vlag en garandeert schone stranden, kwalitatief goed zwemwater en een veilig strand. Een vakantie met kinderen naar Griekenland is ook aan te raden want de meeste stranden zijn kindvriendelijk.

Praktische zaken voor een Griekenland vakantie


Griekenland behoort tot de Europese Unie en er kan dan ook gewoon met de Euro betaald worden. Er hoeft geen geld vanuit Nederland mee genomen te worden naar de Griekse eilanden, want op meerdere plekken staan tegenwoordig geldautomaten waar met de Nederlandse pinpas geld op te nemen is. De geldautomaten willen in het weekend nog wel eens leeg raken en het is dan verstandig om een Credit Card mee te nemen. Credit Cards worden bijna overal geaccepteerd zolang het maar een Visa, Euro/Mastercard of Amex Card betreft. Fooien worden altijd goed ontvangen door restaurants, hotels en bars. Ondanks dat er al een percentage is doorberekend in de prijs is een fooi van 5 procent normaal. Nederlandse toeristen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een Europees identiteitskaart die nog minimaal 3 maanden geldig is bij terugkomst van een Griekenland vakantie. Een visum is voor Nederlandse staatsburgers met een geldig paspoort of een Europees identiteitskaart niet nodig.

All Inclusive vakantie Griekenland


Een all inclusive vakantie naar één van de Griekse vakantiebestemmingen is een regelrechte aanrader. Griekenland is een groot en veelzijdig vakantieland en bij elke all inclusive bestemming zal al het moois dat Griekenland te bieden heeft aanbod komen. Elk eiland en elke streek in Griekenland biedt wel de all inclusive formule aan. Door deze manier van vakantie vieren zal er nog meer genoten kunnen worden van de hele vakantie en van de fantastische omgeving. Op de kleinere eilanden zijn voornamelijk hotels te vinden die deze formule aanbieden, maar op de populaire eilanden vind je naast hotels ook grote resorts waar een vakantie in alle luxe kan gaan plaats vinden. De accommodaties in Griekenland verschillen in classificatie en de meeste accommodaties zijn voorzien van minimaal 2 sterren. De luxe resorts in de bekende badplaatsen zijn altijd voorzien van een 5 sterren classificatie. Hoe meer faciliteiten en hoe beter de service en kwaliteit van de hotels, hoe hoger de classificatie zal zijn. Boek vandaag nog een all inclusive vakantie naar deze prachtige bestemming in zuidoost Europa!