banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Aruba
Aruba

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Aruba
Vakanties in Aruba
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Aruba vakanties

All Inclusive Vakantie Aruba

Aruba

All inclusive vakantie Aruba


Aruba is een prachtig mooi tropisch eiland en Aruba is een land dat behoort tot de ABC eilanden van het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba is qua grootte te vergelijken met het Waddeneiland Texel alleen dan gelegen in de Caraïben. Aruba is het kleinste eiland van de Benedenwindse Eilanden. Het eiland kenmerkt zich door de mooie tropische palm stranden die het rijk is. Aruba staat garant voor een echte strandvakantie met veel gezellige uitgaansgelegenheden en mooie hotels en resorts. Aruba is One Happy Island en dit is goed terug te vinden op het eiland en deze slogan staat op elk nummerbord gedrukt. Ondanks dat Aruba een klein eiland is heeft het naast de mooie zandstranden ook nog een fascinerende onderwaterwereld en een groot aantal bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Op het eiland ook vele activiteiten gedaan worden wat allemaal ten goede komt aan een zonvakantie Aruba. De combinatie van de ingrediënten gezelligheid, sfeer, bezienswaardigheden en de prachtige palm stranden heeft Aruba tot één van de populairste vakantiebestemming gemaakt van het Caraïbische gebied. De lokale bevolking op het eiland is uitermate vriendelijk en behulpzaam en dat maakt het eiland One Happy Island!

Geografie van Aruba


Aruba is gelegen in de Caraïbische Zee. Van de eilanden die hier liggen is Aruba het kleinste eiland en Aruba ligt het meest westelijk van alle Benedenwindse Eilanden. Aruba is qua oppervlakte ongeveer te vergelijken met het Nederlandse schiereiland Texel. Aruba is omringd door de Caraïbische Zee. De hoofdstad van het eiland is Oranjestad en deze stad kenmerkt zich door de vele gekleurde prachtige gebouwen. Aruba wordt in de volksmond op het eiland ook wel Playa genoemd. Aruba is omringd door water en heeft aan de noordkust een ruige en wilde kustlijn en de zuidkust is juist rustig en kalm en heeft prachtige witte zandstranden, helder blauw zeewater en palmbomen. Aruba heeft een rotsachtig landschap met als hoogste punt de Mount Jamanota. Een bekendere heuvel is de Hooiberg die midden op het eiland is gelegen. Zowel de Mount Jamanota als de Hooiberg zijn vanaf alle punten van het eiland te zien.

Klimaat en fauna Aruba


Aruba heeft een tropisch klimaat, waarbij het de gemiddelde jaartemperatuur rond de 30 graden Celsius ligt. Per jaar is de hoeveelheid neerslag verschillend en dat heeft te maken hoeveel orkanen er in het orkaanseizoen in het Caraïbische gebied voorkomen. Voor de orkanen zelf hoef je op Aruba niet bang te zijn ondanks dat het eiland in het Caraïbische gebied ligt. Dit komt omdat Aruba het meest zuidelijk is gelegen van alle eilanden in de Caraïben. Aruba is een ideale bestemming voor een overwinter vakantie, omdat de temperaturen in de wintermaanden zeer aangenaam zijn. Door het tropische klimaat heeft Aruba ook een tropische vegetatie. Er groeien op het eiland veel palmen en cactussen. Op Aruba groeit ook de Divi-Divi boom die symbool staat voor het Caraïbische gebied. De Divi-Divi boom wordt ook wel de waaiboom genoemd omdat veel van deze soort bomen door de hevige passaatwind maar één richting opgroeit.

Aruba het vakantie eiland in de Caraïben


Aruba biedt ook de mogelijkheid om van een welverdiende all inclusive vakantie te gaan genieten. De prachtige stranden, de uitermate vriendelijke bevolking, de fascinerende cultuur en het landschap van het eiland maken Aruba tot een geliefd vakantie eiland. De combinatie van de aanwezige ingrediënten op dit eiland zorgen ervoor dat een all inclusive vakantie op Aruba geslaagd zal verlopen. Het eiland is volledig ingericht voor de toeristen, zo zijn er heel vee luxe resorts en hotels te boeken op het eiland maar er zijn ook minder luxe accommodaties te boeken op Aruba. De mooie resorts en hotels liggen vooral aan de westkust aan de bekende stranden van Palm Beach en Eagle Beach. Oranjestad is ook belangrijk voor toerisme want het is in de haven van Oranjestad een komen en gaan van verschillende cruiseschepen.

Kortom de leus van Aruba One Happy Island is volkomen terecht!