banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Kaapverdie
Vakanties in Sal

Oasis Atlantico Belorizonte

Kaap Verdie / Ilha Do Sal

Vertrekdatum: 21-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1013,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Hotel Oasis Salinas SeaAlgemene informatie Sal

Een geliefd vakantie-eiland van de Kaapverdië is Sal. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de belangrijkste industrie op het eiland, zoutwinning. Het vakantie-eiland is gelegen in de Atlantische Oceaan en is de sterk in opkomst als toeristische vakantiebestemming. Sal behoort tot de Bovenwindse eilanden en de internationale luchthaven van Sal verbindt Kaapverdië met de rest van de wereld. Het vakantie-eiland heeft een ieder wat te bieden. Er zijn schitterende witte zandstranden om te zonnebaden en in de Atlantische Oceaan behoren duiken en snorkelen tot de mogelijkheid. Vooral door het aangename klimaat en de altijd aanwezige passaatwind is Sal de ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Op het eiland zie je heel veel toeristen kitesurfen en windsurfen, ook de lokale bevolking beoefend massaal deze sporten. Het Kaapverdische Eiland behoort niet voor niets tot de top vijf van populaire bestemmingen voor windsurfen en kitesurfen. Sal is een echte aanrader voor zowel de zonaanbidder als voor de actieve vakantieganger. Het belangrijkste export product van Sal is zout en op het eiland zijn nog steeds historische zoutpannen te vinden. Het eiland is voor de rest dor en droog en er zijn geen bezienswaardigheden uit de oudheid te bezichtigen. Vakantiegangers die een vakantie boeken naar Sal komen voor het aangename klimaat, witte zandstranden, all inclusive resorts en voor de watersporten. De populairste badplaats voor all inclusive accommodaties op Sal is Santa Maria. Kom helemaal tot rust en boek een reis naar het prachtige vakantie-eiland Sal in de Atlantische Oceaan.

Geografie, natuur en klimaat van Sal

Voor de westkust van het Afrikaanse vasteland is het Kaapverdische eiland Sal gelgen. Het eiland is van oorsprong vulkanisch en ondanks dat het een vruchtbare bodem heeft is het eiland een grote woestijnvlakte. Het eiland Sal kent geen hoge bergen, het is voornamelijk vlak en het staat bekend vanwege de schitterende witte zandstranden en zandduinen. Het eiland dat in de Atlantische Oceaan is gelegen heeft zijn naam te denken aan de zoutwinning op het eiland. Sal heeft een vlak landschap en er is weinig vegetatie te vinden. Over het hele eiland zijn wel veel struiken en grassen te zien. De toeristische attractie van het vakantie-eiland zijn de schitterende lange witte zandstranden en de kristalheldere zee. Het aangename klimaat op het eiland zorgt ervoor dat toeristen heerlijk kunnen genieten van zon, zee en strand. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur op Sal 26 graden Celsius en in de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden Celsius. Het klimaat zorgt ervoor dat Sal het hele jaar door een perfect vakantie-eiland is om te genieten.

Cultuur en bezienswaardigheden Sal

De Kaapverdische Eilanden zijn in de 15e eeuw ontdekt door de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes. Tot aan 1462 waren de Kaapverdische Eilanden onbewoond, maar sinds de ontdekking zijn Portugezen gaan wonen op het eiland Santiago. Tot aan 1587 behoorde de archipel tot Portugal als een kolonie. Kaapverdië werd in het verleden vooral gebruikt als tussenstop voor de slavenhandel tussen het Afrikaanse vasteland en Amerika. Doordat Kaapverdië een kolonie is geweest van Portugal zie je heel veel Portugese invloeden, maar ook heel veel Afrikaanse invloeden. Op het eiland Sal zijn weinig tot geen historische bezienswaardigheden te bewonderen. De bezienswaardigheden van Sal is het kratermeer van Pedra Lume, een immens groot zoutmeer wat de weerspiegeling is van de indrukwekkende natuur op het vakantie-eiland. Kaapverdië is een opkomende vakantiebestemming en het is nog steeds een land in ontwikkeling. De komst van de toeristen zal een enorme boost geven aan de lokale economie.

Overige informatie Sal

De bekendste badplaats op het vakantie-eiland Sal is aan de zuidkust van het eiland gelegen. We hebben het over de badplaats Santa Maria. De badplaats ligt aan één van de mooiste zandstranden van Sal en het is een toeristische bestemming. Op sommige plekken is het schitterende witte zandstrand wel honderd meter breed. Santa Maria heeft een gezellig en sfeervol centrum met gezellige restaurantjes, bars en winkeltjes. In Santa Maria vind je ook de moderne en luxe all inclusive resorts voor een onbezorgd verblijf op het vakantie-eiland.