banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Kusadasi

Ephesia Holiday Beach Club

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 29-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 428,-

stars Bekijk Reis

Korumar Ephesus Beach En Spa

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 30-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 510,-

stars Bekijk Reis

Kusadasi Golf En Spa Resort

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 25-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 367,-

stars Bekijk Reis

Ephesia Resort

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 29-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 376,-

stars Bekijk Reis

Batihan Beach Resort En Spa

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 08-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 317,-

stars Bekijk Reis

Korumar De Luxe

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 02-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 447,-

stars Bekijk Reis

Labranda Ephesus Princess

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 20-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 320,-

stars Bekijk Reis

Aqua Fantasy

Egeische Kust / Kusadasi

Vertrekdatum: 20-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 450,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

KusadasiAlgemene informatie Kusadasi

Kusadasi is een Turkse badplaats en het ligt op zo’n 90 kilometer van Izmir. De badplaats ligt in West-Turkije en ter hoogte van het Griekse eiland Samos. In de afgelopen jaren is Kusadasi uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming in Turkije. Kusadasi is een buitengewoon belangrijke aanlegplaats voor veerdiensten uit Griekenland en Italië. De badplaats heeft voor elk wat wils te bieden, het heeft namelijk de perfecte mix voor een onbezorgde all inclusive vakantie. Kusadasi heeft een bruisend nachtleven, schitterende stranden, veel zonuren en heel veel historische bezienswaardigheden. De meeste toeristen komen naar Kusadasi voor een onbezorgde strandvakantie in één van de moderne en luxe resorts direct aan de kustlijn. De badplaats is vernoemd naar het kleine eilandje dat voor de kust van Kusadasi ligt. Het eiland is een verwijzing naar Duiveneiland, want ‘Kus’ betekent vogel en ‘Ada’ betekent eiland. Duiveneiland is middels een pier te bereiken en je vindt op het eiland een Byzantijns kasteel. Het eiland doet zijn naam eer aan want al eeuwenlang gebruiken trekvogels duiveneiland als rustpunt tijdens de massale vogeltrek. Kusadasi is één van de oudste badplaatsen van Turkije. De badplaats kenmerkt zich door de vele autovrije straten en de vele pleinen in het centrum. De haven van Kusadasi is iedere dag een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen vanuit Griekenland en Italië. De haven is heel gezellig en er is altijd wat te doen. In de buurt van Kusadasi is ook de populaire antieke stad Efeze gelegen. Als je tijdens je all inclusive vakantie verblijft in Kusadasi is het aan te raden om deze antieke stad te bezichtigen. Voor jong en oud is Kusadasi een prachtige vakantiebestemming om heerlijk tot rust te komen.

Geografie, natuur en klimaat Kusadasi

In West-Turkije, 90 kilometer ten zuiden van de stad Izmir ligt de populaire badplaats Kusadasi. De Turkse badplaats ligt ter hoogte van het Griekse eiland Samos en het is de laatste paar jaren explosief gegroeid. Ondanks dat Kusadasi één van de oudste toeristische attracties is van Turkije groeit de badplaats sinds enkele jaren buiten zijn stadsgrenzen. De badplaats ligt circa 70 kilometer vanaf de luchthaven van Izmir. De badplaats is een belangrijke aanlegplaats voor veerdiensten. Vooral cruiseschepen vanuit Griekenland en Italië meren hier aan, maar ook vanuit Kusadasi is het mogelijk om bijvoorbeeld het Griekse eiland Samos te bezichtigen. De badplaats kent schitterende stranden, veel naaldwouden en olijfgaarden en een diep blauwe Egeïsche Zee. Het achterlandschap leent zich uitstekend voor een wandeling terwijl je in de wateren van Kusadsi dolfijnen, zeebaarsen en inktvissen kunt spotten. De badplaats is net als de hele Egeïsche zeekust kent het een mediterraan klimaat. Door dit klimaat heeft Kusadasi extreem warme zomers en milde winters. Ben je op zoek naar een geweldige strandvakantie bestemming? Boek je vakantie naar Kusadasi want net buiten het centrum van de stad liggen enkele mooie stranden, zoals Ladies Beach, Long Beach en Silver Beach.

Cultuur en bezienswaardigheden Kusadasi

De badplaats in West-Turkije is een fantastische vakantiebestemming en het heeft een grote historische waarde. In Kusadasi zijn heel veel sporen nog terug te vinden van de Romeinen en de Grieken. De badplaats kent enorm mooie stranden en misschien wel de mooiste van Turkije. Alleen de stranden zijn al een bezichtiging waard. Als je de omgeving van Kusadasi verkent zal je heel veel bezienswaardigheden vinden. In de directe omgeving van Kusadasi is de historische en antieke stad Efeze gelegen. Het is een van de best bewaarde steden uit de Grieks-Romeinse tijd. In de stad zijn buitengewoon veel bezienswaardigheden gelegen die prachtig zijn om te bezichtigen. Ook in andere steden rondom de populaire badplaats zijn mooie bezienswaardigheden te vinden, zoals het Huis van de maagd Maria en de Basilica of St. John. Op Duiveneiland kun je natuurlijk het kasteel uit de Byzantijnse tijd bewonderen.

Overige informatie Kusadasi

Kusadasi is een ideale vakantiebestemming voor een ieder die wil genieten van zon, zee en strand en dat op basis van all inclusive. Er zijn in deze geweldige badplaats heel veel moderne en luxe resorts te vinden die de geliefde formule aanbieden tijdens je verblijf. De badplaats heeft een gezellige boulevard met veel terrassen en in de haven hangt ook altijd een gezellige sfeer. Jong en oud zullen in de badplaats een geweldige tijd beleven, want er is voor elk wat wils. Boek vandaag nog een all inclusive Kusadasi vakantie en geniet van al het moois dat deze prachtige badplaats allemaal te bieden heeft.