hotels alanyaAlanya ligt aan een vlakke kuststrook in het uiterste oosten van de Turkse Rivièra. Het schilderachtige stadje strekt zich uit over 10 km kustlijn en ligt tussen de citroen-, bananen- en sinaasappelplantages. Alanya is zeer geliefd bij de toerist en heeft de vakantieganger dan ook genoeg te bieden. In deze drukke badplaats liggen vele grote maar ook kleine accommodaties. In het centrum van Alanya vindt men verschillende winkeltjes, restaurants, bars en terrasjes. De uitgaansliefhebber kan terecht in de ouden haven waar zich verschillende uitgaansgelegenheden bevinden. Aan beide kanten van het centrum liggen de kuststroken met lange, prachtige zandstranden die voornamelijk bestaan uit zand of gijngrind. Vlak achter Alanya bevindt zich het Taurusgebergte welke voor een prachtig uitzicht vanuit de badplaats zorgt.

Klimaat en natuur

In Alanya heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de zomer is het er droog maar in de winter kan er in Alanya regen vallen. Het vakantieseizoen in Alanya loopt van het voor- tot het najaar. De plaats ligt tussen twee stranden in en wordt omringd door het Taurusgebergte. Hierdoor waait er in Alanya weinig tot geen wind en voelt de temperatuur in de winter nog steeds aangenaam. De natuur rondom Alanya is prachtig. Men vindt hier vele bossen, rivieren, meren en watervallen. Ook bevinden zich in het gebied natuurparken en natuurgebieden.

De bruisende badplaats Alanya

Alanya is een druk bezochte badplaats en een ideaal vakantieoord voor vele vakantiegangers. De vele discotheken, terrassen en barretjes maken Alanya tot een zeer bruisende stad. Het centrum van de stad bestaat daarnaast ook uit vele winkels en gezellige restaurants. Wie op zoek is naar rust kan toeven op één van de twee lange zandstranden van Alanya. Hier kan men genieten van de zon, de zee en het strand. De stranden lenen zich ook voor het beoefenen van verschillende watersporten en daarnaast is Alanya een paradijs voor duikers. In Alanya valt ook genoeg te beleven voor de cultuurliefhebber, de plaats kent een rijke historie. In Alanya vindt men een historisch museum, druipsteengrotten en de citadel. Alanya wordt bezocht door een gemengd publiek en deze fantastische badplaats is dan ook geschikt voor iedereen.

Hotels in Alanya

In het centrum van Alanya en dicht aan de kust bevinden zich vele hotels waar men een geweldige vakantie in Alanya kan doorbrengen. Het Grand Okan hotel ligt direct aan het strand en nabij het centrum van Alanya. Het hotel biedt een prima service en diverse sportactiviteiten. Het Panorama hotel ligt ook direct aan het strand in een levendige omgeving. Het hotel hanteert de all inclusive formule en beschikt over een a la carte restaurant. Dit hotel is geschikt voor een vakantie met kinderen. Het Grand Bali hotel ligt in een levendige omgeving en op korte afstand van het strand. Het hotel beschikt over comfortabel ingerichte kamers, zwembaden en men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Grand Zaman Beach hotel is populair onder de Nederlanders. Het hotel is gunstig gelegen in een levendige omgeving met vele winkeltjes. Ook hier verblijft men op basis van all inclusive.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *