hotels bodrum

 

Bodrum is een levendige havenstad aan de westkust van Turkije. Het is een de ideale vakantiebestemming voor de liefhebber van zon, zee en strand. Bodrum beschikt over prachtige baaien, schilderachtige straatjes en een levendig uitgaansleven. Deze stad heeft zijn originele charme behouden. Aan de haven bevinden zich vele restaurantjes en liggen geweldige zeilboten aangemeerd. Ook is Bodrum een aantal strandjes en vele hotels rijk. Veel hotels liggen aan zee en beschikken over een stuk privé strand. Tijdens een vakantie in Bodrum valt er genoeg te zien en te doen. In en rondom de stad bevinden zich vele bezienswaardigheden en de omgeving kan men ontdekken tijdens één van de mogelijke excursies.

 

Klimaat en natuur

In Bodrum heerst een mediterraan klimaat. De temperatuur stijgt vanaf april van 20 graden tot wel 30 graden in de maanden juli en augustus. Ook in de maanden september en oktober is de temperatuur heerlijk. In september zal de temperatuur rond de 26 graden liggen en in oktober rond de 24 graden. In vakantie naar Bodrum is dus ook mogelijk na de zomer. De natuur rond Bodrum is prachtig. Wanneer men wat meer het binnenland in rijdt komt men een aantal prachtige natuurattracties tegen. De slapende vallei mag men zeker niet missen. Dit is een zeer groene vallei met een oude watermolen, vele watervalletjes en mogelijkheden om te wandelen. Deze vallei ligt op circa 50 km ten noordoosten van Bodrum. Een stukje verder rijden ligt een prachtig natuurpark. In het Dilek Yarimadasi vindt men prachtige bergtoppen, kusten en vele bijzondere dieren. Bodrum kent verschillende prachtige stranden. Er is geen uitgestrekt lang strand maar in Bodrum zijn veel verschillende wat kleinere stranden. Veel hotels aan zee beschikken over een privéstrand.

 

Bodrum: een prachtige stad van vele tegenstellingen

Bodrum is één van de leukste steden in Turkije. Het is een plaats van vele tegenstelling, misschien maakt dat deze vakantieplaats ook wel zo populair. Bodrum beschikt over een moderne jachthaven maar ook over een centraal gelegen middeleeuws kasteel. In het centrum van de stad vindt men schilderachtige straatjes, vele terrassen en traditionele muziek cafeetjes. Voor de uitgaansliefhebber bevinden zich in Bodrum ook een aantal grote discotheken. Het is heerlijk om ’s avonds door het centrum van de stad te struinen langs de vele gezellige souvenirwinkeltjes, typische visrestaurants, kebabzaakjes en tapijtzaken. Bodrum is een zeer gezellige toeristenstad en beschikt daarnaast over een prachtige omgeving. Men kan een excursie boeken om deze omgeving te ontdekken maar men kan er natuurlijk ook zelf op uit gaan. Op de prachtige stranden is het heerlijk toeven en kan men ontspannen, zo komt iedereen tot rust. Daarnaast is de temperatuur in Bodrum in de zomermaanden heerlijk. Een vakantie in Bodrum kan altijd, ook in september en oktober is het hier nog heerlijk.

 

Hotels in Bodrum

In Bodrum vindt men hotels in allerlei soorten en maten. Veel hotels liggen aan zee en beschikken over prachtige privéstranden. Eén van de meest volledige resorts in Bodrum is het Bodrum Holiday Resort. Dit resort is ruim opgezet en ligt direct aan zee. Hotel Club Forever is al jaren favoriet onder vele Nederlanders. Ook dit hotel ligt direct aan zee is mooi gelegen tegen een heuvel en hanteert de all inclusive formule. Ook bij Hotel Voyage Bodrum kan men terecht voor een all inclusive vakantie. Dit hotel beschikt over een prachtig zwembad, ligt aan zee en beschikt over een verzorgde tuin. Vera Club TMT is een ruim opgezet resort welke direct aan het strand ligt, de sfeer in dit hotel is gezellig en levendig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.