hotels in gumbetGümbet is een drukke badplaats die op zo’n drie kilometer afstand ligt van de welbekende vakantieplaats Bodrum. Deze badplaats ligt aan een prachtige baai aan de voet van een begroeide heuvel. Gümbet is een vrij rustige stad maar het centrum is levendig met vele winkeltjes bars en restaurantjes. Ook het uitgaansleven in deze plaats is bruisend. Aan het strand vindt men de prachtige wandelpromenade waar zich ook vele restaurants en bars bevinden. In Gümbet liggen de mooiste stranden van de gehele Egeïsche kust. Er zijn zand- en kiezelstranden. In de plaats vindt men genoeg hotels waar men een heerlijke vakantie zal beleven. Een vakantie naar Gümbet is geschikt voor iedereen, in deze bruisende badplaats valt genoeg te doen.

Klimaat en natuur

In Gümbet is sprake van een Middellands zeeklimaat. De zomers zijn er over het algemeen vrij lang, droog en warm. In de zomermaanden brengt de zeewind wel enige verkoeling gedurende de avonden. De winters in Gümbet zijn erg mild, tijdens de wintermaanden kunnen wel korte hevige regenbuien voorkomen. In de lente en het najaar is het klimaat erg aangenaam. De hitte is niet extreem maar door veel zon en droge dagen zijn deze perioden uitermate geschikt voor het ondernemen van activiteiten. Gümbet ligt aan een baai en wordt omringd door zilvergroene olijfbomen en hoge cipressen. De stranden in Gumbet zijn de mooiste in de omgeving. Men vindt in Gümbet zand- en kiezelstranden. De zeebodem loopt geleidelijk af wat de stranden ook ideaal maakt voor vakanties met kinderen.

Gümbet, een bruisende badplaats

Gümbet is de ideale vakantiebestemming voor wie op zoek is naar een Turkse badplaats met prachtige zandstranden, een mooie natuur en vooral veel sfeer. Het centrum van Gumbet is zeer levendig. In het centrum en aan de wandelpromenade vindt men vele winkeltjes, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Daarnaast heeft Gümbet heel wat interessante plekken voor natuur- en cultuurliefhebbers. De acht fotogenieke witte windmolens staan op zo’n 1,5 kilometer vanaf Gümbet. Wandelingen kan men maken door de prachtige natuur. Ook kan er vanuit Gümbet een bezoek worden gebracht aan de oude stad Bodrum. Hier vindt men vele winkelmogelijkheden, een oud middeleeuws kasteel en een mooie jachthaven. De kust van Gümbet leent zich voor prachtige boottochten maar natuurlijk ook voor een heerlijk ontspannen dag op het strand. Wie zich tijdens een vakantie niet wil vervelen en omringt wil zijn door prachtige stranden en natuur, moet zeker voor Gümbet kiezen.

Hotels in Gümbet

In Gümbet vindt men vele prachtige hotels en resorts welke een vakantie naar deze bruisende badplaats compleet maken. Het WOW Bodrum resort is direct gelegen aan het strand, biedt veel kinderfaciliteiten en een 24-uurs all inclusive formule. Voor een gezellig hotel middenin het centrum maar toch direct aan het strand, kiest men voor het Parkim ayaz hotel. Dit hotel ligt in een fleurige tuin, biedt basis kamers tot luxe kamers en men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Paloma hotel is een stuk kleinschaliger maar ligt op een uitstekende locatie en de sfeer is er zeer gemoedelijk. Hotel Royal Asarlik grenst direct aan zee en is zeer geschikt voor wie een beetje luxe wel op prijs stelt. Vanuit de charmante kamers kijkt men uit over de kust en men verblijft ook hier op basis van all inclusive.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.