Hotels IçmelerDe toeristische badplaats Içmeler ligt aan Lycische kust op ongeveer 9 km van Marmaris. Içmeler was ooit een zelfstandig vissersdorpje maar is uitgegroeid tot een voorstad van de populaire badplaats Marmaris. Het plaatsje bestaat uit het oorspronkelijke dorp, een aangrenzende wijk en een toeristisch deel. In het toeristische deel bevinden zich vele accommodaties. Op het strand kan men heerlijk ontspannen, genieten van de zon en zwemmen in het heldere water. Achter het strand bevindt zich de wandelpromenade met vele uitgaans- en eetgelegenheden. Deze promenade loopt door tot aan Marmaris. In het centrum van Içmeler vindt men verschillende winkeltjes waar typisch Turkse souvenirs kunnen worden gekocht. De cultuurliefhebber kan schitterende excursies maken. Içmeler is met een gunstige ligging, prachtige omgeving en een levendig centrum een fantastische reisbestemming.

Klimaat en natuur

Içmeler is de ideale plaats voor zonaanbidders. Er heerst een mediterraan klimaat met droge warme zomers. De winters zijn mild en er kunnen stevige regenbuien vallen. Door de regen in de winter blijft de omgeving rond het strand het gehele jaar vrij groen. Içmeler wordt omringd door begroeide heuvels en pijnbomen en ligt aan een grillige baai. Voor de kust van het plaatsje liggen een aantal groene heuvelachtige eilanden. Ook het achterland is groen en heuvelachtig. De stranden zijn breed en schoon. Het Içmeler-strand is zo’n 1,3 kilometer lang en bestaat uit grind en zand. De zeebodem loopt hier vrij snel af. Het strand ligt in een mooie baai voor vrijwel de hele plaats. In zee liggen enkele pieren en het strand wordt op twee plaatsen onderbroken door riviermondingen.

Içmeler, een vakantie voor iedereen

De wonderschone badplaats Içmeler is een zeer geliefde vakantiebestemming. Deze vakantieplaats heeft dan ook alles. Voor de hele plaats ligt een prachtig strand waar men een ontspannen zonvakantie viert. In het kristalheldere water kan men heerlijk zwemmen maar op het strand kunnen ook watersporten worden beoefend. De omgeving is prachtig en het centrum van Içmeler is levendig. In het centrum vindt men winkeltjes, restaurantjes en cafés. Een wandeling kan worden gemaakt over de promenade die tot Marmaris loopt. Voor een bruisend uitgaansleven kan men ook terecht in Marmaris, deze stad is gemakkelijk te bereiken met de dolmus. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen voor één van de vele excursies naar verschillende bezienswaardigheden. In Içmeler valt genoeg te doen maar ook de rustzoeker kan hier zeker terecht. Voor gezinnen met kinderen is een vakantie naar Içmeler ook geschikt. Içmeler biedt een geweldige vakantie voor iedereen.

Hotels in Içmeler

In Içmeler vindt men genoeg hotels die aan ieders wensen zullen voldoen. Het Aqua hotel ligt direct aan het strand en heeft een opmerkelijke architectuur. De kamers zijn mooi en aan het zwembad kan men heerlijk ontspannen. De maaltijden die men geserveerd krijgt tijdens het all inclusive diner zijn uitstekend. Het Fortuna Beach hotel is kleinschalig maar modern ingericht. Het hotel ligt gunstig aan het strand. Het Julian Forest hotel is ideaal voor gezinnen. In dit all inclusive hotel bevinden zich ruime familiesuite en een prachtig zwembad. Men verblijft hier op basis van all inclusive. Hotel Mirage World hanteert de all inclusive formule en ligt direct aan zee, nabij het centrum en de promenade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.