faroAlgemene informatie Faro

De stad Faro is gelegen in het zuiden van Portugal. Deze stad is de hoofdstad van de populaire badplaats en vakantiebestemming de Algarve. Faro is een stad met een rijke cultuur, een grote universiteit en een vliegveld. Het is ongeveer twee uur vliegen naar deze stad dus binnen no time bent u op uw vakantieplek. Tijdens uw bezoek in Faro kunt u het beste het openbaar vervoer nemen of lekker door de stad slenteren, want het is erg druk en het is lastig om hier met de auto rond te rijden. Ga daarom liever lopend door de mooie winkelstraatjes en pak een gezellig restaurantje tussen het bezoeken van de prachtige historische bezienswaardigheden door.

Geografie, natuur en klimaat

Faro is gelegen in het zuiden van Portugal en kent dan ook een mediterraan klimaat. Wilt u deze stad bezoeken, dan kunt u het beste in mei of juni gaan. Overdag schijnt de zon en het is ongeveer 25 – 30 graden en ’s avonds en ’s nachts kunt u hier ook zeker nog even blijven zitten, want ook dan is er nog steeds een behaaglijke temperatuur. Let wel op dat de zee in mei en juni nog aardig koud kan zijn. U vindt hier in Faro ook een schitterend beschermd natuurgebied, namelijk het Parque Naturel de Ria Formosa. Dit gebied bestaat uit mooie stranden, kleine eilandjes en lagunes. Vooral voor vogelspotters is dit een geweldige plek om naartoe te gaan, want u zult hier veel (zeldzame) vogelsoorten zien.

Cultuur en bezienswaardigheden

Faro biedt vele bezienswaardigheden, met name door haar rijke historie. Zo vindt u hier de Igreja da Se, dit is een prachtige Kathedraal gelegen bij de Moslim moskee en de Romeinse tempel. Deze kathedraal bestaat onder andere uit delen daterende uit 1249 en tevens vindt u hier een museum dus deze plek is zeker de moeite waard om tijdens uw vakantie te bezoeken. Naast deze kathedraal is er ook een prachtig nationaal monument te vinden in de stad Faro, namelijk de Arco da Vila, met zijn prachtige Byzantijsne torens is dit een mooie plek om een stukje oude cultuur mee te krijgen tijdens uw vakantie. Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven in Faro, zo kunt u naar het Teatro Lethes, een prachtig theater dat stamt uit de 17e eeuw waar zelfs nu nog voorstellingen worden opgevoerd.

Overige informatie Faro

Wilt u de prachtige geschiedenis van deze stad ontdekken of wilt u ook eens lekker naar het strand, dan bent u hier op de goede plek. Vanuit Faro is het niet ver naar de nabijgelegen badplaats Albufeira. Kortom voor ieder wat wils in en rond Faro. Wacht daarom niet en boek een onbezorgde en welverdiende All Inclusive vakantie naar het Portugese Faro en ontdek wat deze mooie stad en de omgeving u te bieden heeft. Ga lekker shoppen in de mooie winkeltjes, bezoek de prachtige natuur in het beschermde natuurgebied of bekijk de prachtige historische bezienswaardigheden in Faro. Voor jong en oud is hier genoeg te doen dus niemand zal zich vervelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *