ibizaAlgemene informatie Ibiza

Ibiza is één van de eilanden die behoren tot de archipel de Balearen. Deze eilandengroep ligt ten oosten van het vasteland van Spanje. Het eiland is gelegen in de Middellandse Zee en staat voornamelijk bekend als party-eiland, hippie-eiland en een eiland waar de internationale jetset graag komt om heerlijk tot rust te komen. Volgens vele toeristen verandert Ibiza je leven compleet na een vakantie. Ibiza is een vakantie-eiland waar elke vakantieganger een keer moet zijn geweest, want Ibiza is een one of a kind island. Jaarlijks trekt het eiland tussen de zes en zeven miljoen toeristen en dit aantal groeit nog steeds. Men verwacht wel dat het aantal toeristen nu bijna op zijn top is en dat het nu wellicht gaat stabiliseren. Het vakantie-eiland kent een diverse groep toeristen. Van jet setters tot aan ecotoerisme en van feestvierders tot aan zonaanbidders. Voor ieder type toerist is Ibiza een uitermate geschikt eiland, het heeft namelijk voor elk wat wils te bieden. Het vakantie-eiland heeft een unieke uitstraling en veel andere vakantiebestemmingen zijn jaloers op hetgeen dat Ibiza haar toeristen heeft te bieden. Op Ibiza wordt je elke dag van je vakantie geleefd. Ibiza is een bijzonder eiland waar een ieder een geweldige vakantie zal gaan beleven. Bekijk hier de beste all inclusive vakanties naar het schitterende eiland in de Middellandse Zee en boek je Ibiza vakantie bij de goedkoopste vakantie-aanbieder!

Geografie, natuur en klimaat Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza is gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een totaal oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Ibiza is één van de Pitiusen en maakt deel uit van de archipel de Balearen. De Pitiusen is een subgroep van de eilandengroep de Balearen en het bestaat uit Ibiza, met de omliggende eilandjes, en Formentera met de omliggende eilandjes. De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany. Het eiland is het meest westelijke eiland van de Balearen. Ibiza heeft een opvallend landschap en heeft dit te danken aan de bergrug Els Amunts. Op het prachtige eiland tref je heel veel baaien en lange zandstranden, waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Ibiza kent een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm zijn en de winters uitermate zacht. De temperatuur in de zomer ligt rond de dertig graden Celsius en in de winter rond de vijftien graden Celsius. De meest kans op neerslag is in de maand oktober.

Cultuur en bezienswaardigheden Ibiza

Ibiza is een razend populaire vakantiebestemming bij heel veel typen toeristen. Het eiland is het meest populair onder jongeren, die zich voornamelijk storten in het drukke en sfeervolle nachtleven van het eiland. Op het eiland is echter veel meer te beleven en te zien dan het nachtleven, Sa Caleta is een plaats waarvan de Fenicische nederzetting deel uitmaakt van het Werelderfgoed. Naast de opgravingen bij San Caleta zijn er ook veel andere bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder Punische rotsschilderingen, het natuurgebied Ses Feixes, de opgravingen Ses Paisses, de Catedral de Dalt Vila, de oude muren van Dalt Vila en diverse grotten. Ook heeft Ibiza een prachtige natuur met veel natuurparken en kent het bij de kleine omliggende eilandjes een schitterende onderwaterwereld. Ibiza is hierdoor ook een hotspot voor duikers en snorkelaars.

Overige informatie Ibiza

Ibiza is oprecht het vakantie-eiland waar een ieder heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie. het eiland is wellicht het meest populaire eiland in de Middellandse Zee. Het eiland kent namelijk prachtige zandstranden, de laatste generatie hippies, wondermooie natuur en een sfeervol en bruisend nachtleven met ’s werelds beste Dj’s. Het eiland wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht en dat komt mede door het mediterrane klimaat dat heerst op het eiland. De laatste jaren zijn er steeds meer all inclusive hotels op het eiland geopend en dat maakt het mogelijk om een all inclusive vakantie Ibiza te boeken. Vergelijk bij ons alle all inclusive vakanties naar Ibiza en boek je reis bij de goedkoopste aanbieder van all inclusive vakanties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *