Algemene informatie over Bodrum

Bodrum Holiday ResortDe badplaats van alle badplaatsen in Turkije is met recht Bodrum. De geliefde kustplaats heeft werkelijk alles te bieden voor een onbezorgde all inclusive vakantie. Het heeft een prachtig strand, uitbundig nachtleven en interessante historische bezienswaardigheden. De stad staat bekend vanwege zijn wonderschone landschappen, kosmopolitische levensstijl en de een rijke geschiedenis. Bodrum heeft de mooiste resorts, comfortabelste hotels en buitengewoon veel appartementen. Van oudsher is Bodrum al een geliefde badplaats, met name bij de Turkse jetset. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot één van de belangrijkste plaatsen voor toeristen in Turkije. De prachtige stad is gelegen aan de zuidwestkust van Turkije aan de Golf van Gokova. Bodrum ligt pal tegenover het Griekse eiland Kos, bij helder weer zie je het eiland in de Egeïsche Zee liggen. De badplaats is de afgelopen jaren uit zijn stadsgrenzen gegroeid en hierdoor is het vastgegroeid aan het toeristenoord Gumbet. Het mooie aan een all inclusive vakantie naar Bodrum is dat er altijd wat te beleven is. De jachthaven is altijd sfeervol en ook op de boulevard is het altijd gezellig druk. De jachthaven straalt luxe uit, maar in Bodrum vindt je ongelooflijk veel historische bezienswaardigheden zoals het eeuwenoude kasteel de Petrusburcht en midden in de stad een oud Grieks amfitheater waar ruim dertienduizend mensen in konden. Voor degene die willen genieten van een bruisend nachtleven is Bodrum centrum de placet to be. Er zijn heel veel discotheken en andere uitgaansgelegenheden te vinden in het bruisende centrum. Voor een all inclusive vakantie naar Turkije is Bodrum misschien wel de meest geschikt bestemming vanwege alle mogelijkheden.

Geografie, natuur en klimaat van Bodrum

Bodrum is gelegen aan de zuidwestkust van Turkije en het ligt pal tegenover het Griekse eiland Kos. De stad aan de Egeïsche Zee is een levendige havenstad die zijn originele charme van vroeger heeft behouden. Volgens heel veel toeristen is Bodrum de mooiste badplaats van Turkije en dat heeft allemaal te maken met het feit dat het voormalige vissersdorp een schitterende natuur heeft. In Bodrum vind je bijzondere baaien en schitterende stranden. De natuur van de havenstad leent zich uitstekend goed voor een wandeltocht. Er zijn prachtige wandelroutes in de natuur van Bodrum uitgestippeld, ben je een actieve vakantieganger dan raden we je aan om de natuur te ontdekken. Bodrum kent een Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. De warmste maanden in de badplaats zijn juni, juli en augustus. In de maanden december, januari en februari is de kans op neerslag aanwezig, al komt de temperatuur in deze maanden ’s nachts nooit onder het vriespunt. De beste reisperiode naar Bodrum is in het najaar, want de temperatuur is dan een stuk aangenamer dan in de extreem warme periode in het hoogseizoen.

Cultuur en bezienswaardigheden in Bodrum

Bodrum is in raptempo uitgegroeid tot één van de meest populaire badplaatsen aan de Egeïsche Zee. Gelukkig heeft de stad wel zijn charme en gezelligheid gehouden van vroeger. Aan alles is te zien dat Bodrum van oudsher een vissersdorpje is geweest, vooral als je bij haven komt. Door het massatoerisme is de havenstad wel heel modern geworden en heeft het tegenwoordig heel veel westelijke trekjes. In Bodrum en de directe omgeving zijn prachtige bezienswaardigheden te zien. De geschiedenis van de havenstad is het best terug te zien in de Petrusburcht. Naast dit kasteel op een schiereiland kun je in Bodrum ook nog de fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus zien. In het midden van de stad kun je ook nog het Griekse amfitheater bewonderen, dit theater gaf vroeger plaats aan dertienduizend toeschouwers. In de omgeving zijn ook nog prachtige bezienswaardigheden te ontdekken.

Overige informatie Bodrum

Bodrum is een buitengewoon levendige havenstad welke wel zijn originele charme heeft behouden. In Bodrum vind je huisjes in de typische ‘Ottoman’ bouwstijl; vierkant en wit. Voor de gezelligheid tijdens je all inclusive vakantie dien je naar de jachthaven en de boulevard te gaan. Als je wilt shoppen is het centrum de plaats waar je moet zijn en het zelfde geldt voor een avondje stappen. Langs de mooie kustlijn van Bodrum zijn ontzettend veel hotels en resorts gelegen. De meeste accommodaties in Bodrum bieden de welbekende all inclusive formule aan waardoor een ieder heerlijk kan genieten van een onbezorgde vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *