marsa alam strandAlgemene informatie Marsa Alam

In het land van piramides en farao’s ligt de zonnige streek Marsa Alam aan de Rode Zee. Deze schitterende streek biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor een ontspannen all inclusive vakantie. Kies bijvoorbeeld voor de rust van Coraya Bay of Port Ghalib. Ontdek de rijke historie van El Quseir die terug gaat tot wel 5.000 jaar of het authentieke karakter van Marsa Alam. De prachtige kuststreek aan de Rode Zee ligt op circa 271 kilometer afstand van de bekende badplaats Hurghada. De kuststreek van Marsa Alam omvat meerdere badplaatsen, zoals El Quseir, Coraya Bay, Port Ghalib en Marsa Alam zelf. De streek en de badplaats Marsa Alam liggen in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee. De streek is voornamelijk bekend als duikgebied om te duiken en te snorkelen. Marsa Alam is de nieuwe vakantiebestemming in Egypte en dat is vooral te zien aan de enorme hoeveelheid aan accommodaties die er op dit moment gebouwd worden. Van vroeger uit is Marsa Alam slechts een klein vissersdorpje, maar door de komst van het toerisme is het in rap tempo uitgegroeid tot een populaire badplaats voor all inclusive vakanties. Wil je genieten in het paradijs, maar ook een sportieve en avontuurlijke vakantie beleven, dan is een all inclusive vakantie naar Marsa Alam ideaal! Bekijk, vergelijk en boek bij ons de goedkoopste all inclusive Marsa Alam vakanties.

Geografie, natuur en klimaat Marsa Alam

In het zuidoosten van Egypte ligt de kuststreek Marsa Alam. Deze streek is direct gelegen aan de prachtige Rode Zee. Duik in het donkerblauwe zeewater tijdens je all inclusive vakantie Marsa Alam en vergaap je aan het aquarium van de Rode Zee. Marsa Alam is zonder enige twijfel de snelst groeiende vakantiebestemming in het Midden-Oosten. Enkele jaren geleden was het nog een onbekend en klein vissersdorpje, maar de opening van de internationale luchthaven heeft er voor gezorgd dat het gebied enorm in populariteit is toegenomen. De kuststreek van Marsa Alam heeft een woestijnklimaat waarbij de zomers extreem warm zijn en ook de winters warm zijn. De temperatuurt varieert van 45 graden Celsius in de zomer tot een minima van zo’n 10 graden ’s nachts in de winter. Marsa Alam is zo goed als altijd voorzien van een verfrissende zeebries, hierdoor zijn de extreem hete zomertemperaturen toch enigszins draaglijk. Dit gebied aan de rode Zee staat bekend als het duikparadijs van Egypte, want de koraalriffen in dit gebied zijn vrijwel nog onaangetast.

Cultuur en bezienswaardigheden Marsa Alam

De geschiedenis van de kuststreek Marsa Alam begint reeds in het oude steentijdperk. Maar tegenwoordig is er nog maar weinig te zien van het verleden in Marsa Alam. Deze kuststreek is nu vol gebouwd met grootschalige accommodaties waar toeristen genieten van zon, zee en strand en dat op basis van all inclusive. Vanuit Marsa Alam is het natuurlijk mogelijk om een excursie te maken naar de prachtige bezienswaardigheden van Egypte en natuurlijk is het ook aan te raden om een kijkje te nemen in de woestijn van Egypte. De meeste toeristen in Marsa Alam genieten juist in het zeewater van de Rode Zee. Dit onderwatergebied is nog onaangetast en de koraalriffen zijn er werkelijk prachtig. Bezienswaardigheden in de kuststreek van Marsa Alam zijn onder andere Elephantstone Reef, The Brothers Island en Fort van Sultan Selim El Quseir. In de badplaats van Marsa Alam is de bevolking uiterst behulpzaam en vriendelijk. Egyptenaren zijn heel traditioneel ingesteld. Het is daarom van belang de normen en waarden te respecteren zoals zij dit achten. Openbare intimiteit wordt als aanstootgevend ervaren en het zelfde geldt voor topless zonnen. In de toeristische gebieden is de bevolking al wel meer gewend geraakt aan de Westerse wereld maar respecteer de normen en waarden van de Egyptenaren om een onbezorgde all inclusive vakantie te beleven.

Overige informatie Marsa Alam

Marsa Alam is de ideale vakantiebestemming voor een ieder die wil genieten van zon, zee en strand. Daarnaast is het de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van een all inclusive vakantieverblijf. Kies uit de verschillende accommodaties in deze schitterende streek van Marsa Alam en geniet van een heerlijke verblijf in een all inclusive resort. Het aanbod aan all inclusive accommodaties groeit nog steeds in deze regio en dat komt omdat steeds meer mensen de schoonheid ontdekken van het mooie Marsa Alam. In Marsa Alam zijn ook de populaire hotelketens van onder ander Riu, Melia en Iberostar gevestigd. Tot op heden worden er elk jaar nog nieuwe hotels en resorts geopend aan de kuststreek Marsa Alam. Boek zo snel mogelijk je all inclusive vakantie Marsa Alam en geniet ook nog eens van extra veel korting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.