Last minute vakantie

Een vakantie zoeken en boeken is soms een hele opgave want iedereen wil zo voordelig mogelijk op vakantie naar de ultieme vakantiebestemming. Een goede mogelijkheid om voordelig naar de ultieme vakantiebestemming te reizen is het boeken van een zogenoemde last minute vakantie. Een last minute vakantie wordt pas kort voor de vertrek periode geboekt, veelal is dit de periode van zes weken voordat de vakantiebestemming word aangedaan. Een goede vertaling van een last minute vakantie is dat er pas geboekt wordt op het allerlaatste moment voor vertrek. Het voordeel van het boeken van een last minute is dat de reis gunstig geprijsd is en dat geldt voor zowel de vliegreis als de accommodatie. Een nadeel van een last minute vakantie kan zijn dat er wel in de aangegeven periode vertrokken moet worden en dat jij als vakantieganger vrij moet zijn of kunnen krijgen om daadwerkelijk naar de last minute bestemming af te reizen. Last minute vakanties kunnen in alle vormen geboekt worden, van alleen een accommodatie tot een volledig verzorgde vakantie.

 

Voordelig op reis met een last minute vakantie

Last minute vakanties zijn over het algemeen genomen veel voordeliger geprijsd dan wanneer de vakantie vroegtijdig geboekt wordt. Een verklaring voor het goedkoper zijn van last minute vakanties heeft te maken met de vraag en het aanbod van vakanties bij de touroperators. Touroperators hebben al vroegtijdig reizen, vliegtickets en accommodaties ingekocht voor bepaalde data verspreid over een heel jaar. Wanneer de touroperators met reizen, vliegtickets of bepaalde accommodaties blijven zitten doordat ze niet verkocht worden voordat de reisperiode aangebroken is zullen de touroperators er voor willen zorgen dat de reis als nog wordt verkocht met het geven van een flinke reductie. Deze reizen worden dan onder de noemer van een last minute vakantie aangeboden. De touroperators proberen op deze manier als nog de reizen, vliegtickets en accommodaties vol te krijgen, zodat er geen verlies wordt geleden op het inkopen van de vakanties.

 

Last minute vakantiebestemmingen

Last minute vakanties kunnen overal naar toe geboekt worden, maar dit ligt helemaal aan het aanbod bij de touroperators die hun reizen aanbieden als last minute. De populaire vakantiebestemmingen zoals Spanje, Turkije en Egypte hebben eveneens last minute vakanties. Het nadeel bij een last minute vakantie is dat er weinig keuze is in het aanbod accommodaties, want de touroperators bepalen zelf welke vakantie verkocht worden als last minute. In principe kan er gezegd worden bij een last minute vakantie wat je ziet, is wat je krijgt! Als boeker van een last minute vakantie kunnen er eigenlijk weinig eisen gesteld worden aan de vakantie. Maar het is wel een manier om tegen zeer gunstige prijzen op vakantie te gaan richting bijvoorbeeld de zon.

 

Aanbieding of last minute vakantie?

Een last minute vakantie wordt pas een last minute vakantie genoemd wanneer de reis in een periode van zes weken voor vertrek tegen zeer gunstige prijs aangeboden wordt. Enigszins verschilt deze periode per touroperator en beslist de touroperator zelf wanneer een vakantiereis onder de noemer last minute verkocht word. Het kan dus zijn dat een touroperator de reis eerst nog aanbied als aanbieding met een lage reductie voordat er gekozen wordt voor het aanbieden van de reis als last minute vakantie. Als vakantieganger is het dan ook noodzakelijk hier goed op te letten voordat er gedacht wordt een mooie voordelige reis geboekt te hebben als last minute zonder enig voordeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *