Kaapverdië, officieel de Republiek Kaapverdië, is een eilandgroep dat voor de westkust van Afrika in de Atlantische oceaan ligt. Kaapverdië ligt ten hoogte van Dakar, Senegal en op ongeveer 6 uur vliegen van Amsterdam. Kaapverdië is onder te verdelen in twee regio’s. de Noordelijke eilandgroep, ook wel Barlavento genoemd, bestaat uit 8 eilanden. De Zuidelijke eilandgroep bestaat uit vier eilanden en wordt ook wel Sotavento genoemd. Eén van deze eilanden heet Santiago en op dit eiland is de hoofdstad Praia te vinden. Met ruim 130.000 inwoners is dit ook gelijk de belangrijkste stad van Kaapverdië

Kaapverdië is een zeer populair vakantieland onder toeristen vanwege het warme klimaat. Zo hebben de Kaapverdische eilanden een tropisch klimaat, wat betekent dat het eigenlijk altijd warm is. Zo is de gemiddelde wintertempratuur 26 graden en zelfs 32 graden in de zomer.

Daarnaast is het eiland ook ontzettend populair vanwege het azuurblauwe zeewater en parelwitte zandstranden in combinatie met de heerlijke luxe resorts. Een absolute must-see in Kaapverdië is de prachtige onderwaterwereld. Zo zijn er veel fantastische duikspots te vinden waar je vele diersoorten, zoals bruinvissen, zeeschildpadden en papegaaivissen kunt bewonderen. Verder staat Kaapverdië bekend om de gastvrijheid, zo heeft men daar zelfs een woord voor: Morabeza. Dit betekent ‘ongedwongen en relaxed’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *